Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

Ja sam trebao da platim danas neki kratkoročni kredit od prošle godine, ali smo zahtev za refinansiranje podneli još pre 15-ak dana i rečeno nam je da se još ništa nezna, tj. čeka se da se vidi šta će država reći, a ako nebude subvencionisane kamate, refinansiraće po bančinim uslovima. Rekli su nam da nećemo platiti nikakve kamate i ako prođe rok, kažu da je bitno da se zahtev podnese na vreme... Ali tražili su nam 100 nekih đavola, od stanja na lageru pa do prometa na računu... Kredit je uzet u ProCredit banki.

Isti slucaj, ja sam i danas bio u banci. Uzeo sam formulare danas, treba poresko resenje ne starije od mesec dana, fotokopija lk i 205,00 dinara za kreditni biro. Ja cu popuniti, pa cekam da vidim sta ce resiti "bord direktora".

Dobio pozitivan odgovor ( dobio kredit sa kamatom od 2% na godišnjem nivou ) , sutra potpisivanje ugovora:ppozdrav:

Poslednja izmena:
naj verovatnije po meni je da je 2 % mesecno, ili je neki veliki depozit i mesecne otplate rata pa je 2 %, ili je depozit 100% i otplata kredita od jedanput nakon isteka roka

2 % na godišnjem nivou , dala je garancijski fond za razvoj Vojvodine . Konkurs je bio otvorem 3 nedelje .

Pokrajinski fond je davao sa 2% godišnje na preostali dug i grejs periodom od 6 meseci.Jako je bitno reći da je kamata na preostali dug jer kako se rate budu plaćale tako će i svaka sledeća biti manja.Plaća se rata na svakih 6 meseci i biće 9 rata.

Nema sitnih slova u ugovoru (npr Svajcarski franak, promenljiva kamatna stopa, euribor, belibor)?

Nema ništa čudno u ugovoru sem da u slučaju elementarnih i drugih nepogoda neće da otpisuju ili refinansiraju kredite.Razmatraće samo ukoliko se proglasi na teritoriji opštine gde živiš elementarna nepogoda.E to je jedino ono što bi se moglo reći da malo bode oči.

Pa to je logicno, posto se po zakonu tako i prolgasavaju elementarne nepogode.
Rekoh ja ranije da ce da padne politicka tuca oko poljoprivrednika.
Sad da vidis kad nam i arapi daju subvencije. :haha:

Juče su zvali kolegu iz Kombanke u vezi repograma na osnovu ranije podnetog zahteva za reprogram i kako su mu rekli da je to završeno. Platiće samo godišnju kamatu 80.000,oo rsd.

u komercijalnoj kazu da ce biti stim da ko je refinansiro kredit godinu dana nece moci da uzme kredit sa subvencionisanom kamatom

Nazad
Vrh