Evo mog iskustva sa kreditima.....
Na nagovor prijatelja,podneo sam zahtev kod pro-kredit banke (namerno mala slova ),za kupovinu traktora.Naime,imaju sa ministarstvom ekonomije nekakav program i kamate su ,,smesne,,Kako imam oko 50 ha zemlje,objekte,opremu,stale,dve-tri vrste proizvodnje,a gazdinstvo se vodi na suprugu,svi su tvrdili...ako ti ne dobijes,pa ko ce...?
I tako ti ja odem u banku....treba ovo,treba ono i izmedju ostalog i kraci biznis plan.Ja napisem kako jeste...ima trenutno 4 krave,proizvodimo toliko i toliko sira i kajmaka,plasiramo ga za toliko para....sve u dinar tacno.Nazvrljam i druge gluposti,da zadovoljim birokratsku formu i to predam.Receno mi je da ce njihov ,,brojac zivine po seoskim dvoristima,,...tako ja nazivam likove koji izlaze na teren i broje zivinu,a od drveta ne vide sumu,da ce da izadje i to sve proveri.Normalno navedem i druge delatnosti koje donose prihode domacinstvu i kao ,,napomenem,, da imam sina u Americi.
I sta se desi....,,brojac zivine,,se uopste ne pojavi.Zakaze nam ,,intervju,,za jednu nedelju,ja zakoljem prase,deca,zena i ostala familija se lepo obuku,sedimo,cupkamo i cekamo...njega nema i boga zovi.
I bas mu hvala...lepo ti mi ocvontamo prase,do posledje koske,nanese put jos neke drugare, kao da ih je sami Gospod Bog poslao i pomogose nam u tom poslu.Kada smo im pricali kome je prase bilo namenjeno,blagosiljali su ,,brojaca zivine,,sto nije dosao.
Ljudi u mom okruzenju se cude,ako ja sa sest radno sposobnih clanova gazdinstva,zemljom,sumama,objektima i vec razradjenim poslom i trzistem ne zavredjujem paznju banaka,da bar navrate kod mene ili me bar ne obaveste da sam u ,,krivu,,glup.zaostao i sl.sta ima da traze oni koji nemaju gotovo nista.
Jug Srbije je otpisan...stalno to ponavljam i niko me ne slusa i ne razume.Probacu jos kod jedne banke,cisto zezanja i da dokazem ljudima da je teska zajebancija u pitanju.Uzgred receno,meni taj traktor i ne treba.Ne bi bilo lose da ga imam,ali mi nije i neophodan.
Pozdrav za ,,brojaca zivine po seoskim dvoristima,,ako prati ovaj forum.I bas mu hvala sto nije dosao.....naslusao sam se gluposti i bez njega...!!!