Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

To su trenutno najpovoljniji krediti u zemlji!
Banke se ne mešaju u posao kamata oko 2-3 posto na godišnjem nivou i grejs period jako dobora.
Svako ko ima u planu podizanje voćnjaka treba da razmotri ovu mogućnost.

Evo mog iskustva sa kreditima.....
Na nagovor prijatelja,podneo sam zahtev kod pro-kredit banke (namerno mala slova ),za kupovinu traktora.Naime,imaju sa ministarstvom ekonomije nekakav program i kamate su ,,smesne,,Kako imam oko 50 ha zemlje,objekte,opremu,stale,dve-tri vrste proizvodnje,a gazdinstvo se vodi na suprugu,svi su tvrdili...ako ti ne dobijes,pa ko ce...?

I tako ti ja odem u banku....treba ovo,treba ono i izmedju ostalog i kraci biznis plan.Ja napisem kako jeste...ima trenutno 4 krave,proizvodimo toliko i toliko sira i kajmaka,plasiramo ga za toliko para....sve u dinar tacno.Nazvrljam i druge gluposti,da zadovoljim birokratsku formu i to predam.Receno mi je da ce njihov ,,brojac zivine po seoskim dvoristima,,...tako ja nazivam likove koji izlaze na teren i broje zivinu,a od drveta ne vide sumu,da ce da izadje i to sve proveri.Normalno navedem i druge delatnosti koje donose prihode domacinstvu i kao ,,napomenem,, da imam sina u Americi.
I sta se desi....,,brojac zivine,,se uopste ne pojavi.Zakaze nam ,,intervju,,za jednu nedelju,ja zakoljem prase,deca,zena i ostala familija se lepo obuku,sedimo,cupkamo i cekamo...njega nema i boga zovi.

I bas mu hvala...lepo ti mi ocvontamo prase,do posledje koske,nanese put jos neke drugare, kao da ih je sami Gospod Bog poslao i pomogose nam u tom poslu.Kada smo im pricali kome je prase bilo namenjeno,blagosiljali su ,,brojaca zivine,,sto nije dosao.

Ljudi u mom okruzenju se cude,ako ja sa sest radno sposobnih clanova gazdinstva,zemljom,sumama,objektima i vec razradjenim poslom i trzistem ne zavredjujem paznju banaka,da bar navrate kod mene ili me bar ne obaveste da sam u ,,krivu,,glup.zaostao i sl.sta ima da traze oni koji nemaju gotovo nista.

Jug Srbije je otpisan...stalno to ponavljam i niko me ne slusa i ne razume.Probacu jos kod jedne banke,cisto zezanja i da dokazem ljudima da je teska zajebancija u pitanju.Uzgred receno,meni taj traktor i ne treba.Ne bi bilo lose da ga imam,ali mi nije i neophodan.

Pozdrav za ,,brojaca zivine po seoskim dvoristima,,ako prati ovaj forum.I bas mu hvala sto nije dosao.....naslusao sam se gluposti i bez njega...!!!

Ko zna da li bi on i jeo prase... holesterol, ovo-ono... :haha:

Da li ti je jako daleko banka?

Druze iz Raske,u potpunosti se slazem sa tobom, a posebno ono za jug ove zemlje.Ja imam iskustva s istom bankom,i nikad vise! Organizacija Reka mleka okupila je nas 5-6 domacinstva u selu sa istom proizvodnjom i ponudila nabavku polovnih masina u odredjenom iznosu gde bi oni donirali 50% troskova,a mi drugu polovinu.Ta polovina podeljena na nas 5 ili 6 bila je negde blizu tadasnjih 1000 eura.Svi smo kredite od hiljadarke podigli kod iste banke uz,sto si lepo rekao, brdo birokratskih gluposti i izlaska njihovog emisara na teren.Ovaj doso i konkretno razgledao mehanizaciju i na kraju aminovao kredite.Tada je 1000 eura iznosilo 80.000 din.Za godinu dana vratili smo 100.000 din.Da napomenem,kredit je bio u dinarima a za sve ostalo su nas vezali eurom.I tako ti mi platimo kamatu na pisljivi kredit za kratki vremenski period od 25%.Gundjali smo sebi u bradu,ali bi sto bi.Kad sam otisao kasnije da ugasim racun,i tu su peripetije,isti onaj emisar nije mogao da me smisli zbog toga.A jok,trebo sam da im placam odrzavanje mrtvog racuna,ne secam se mesecnog iznosa.Evo i juce mi poslali neku ponudu za nas poljoprivrednike i nisam je ni otvorio.Pruzam se koliko sam dugacak,nikako drugacije.Ovo nije vreme za kredite,bar ne ako nemas neko svoje pokrice.Ne znam,ja sa sitnom proizvodnjom drugacije ne mislim.:ppozdrav:

Treba da se plati kamata 5 % za prošlu godinu i stim se produžava kredit na godinu dana sa kamatom od 8 % ( dinarski ) . Treba da se popuni zahtev u banci i dokaz da su porezi plaćeni , fotokopija lične karte i gazdinstva . U roku od 2 - 3 dana se odobri novi kredit . I još nešto sve ovo važi samo još ovog i sledećeg meseca posle se ukida , država nema više para .......

interesuju me kratkorocni polioprivredni krediti???za repromaterial dali neko nesto zna gde kako?

Evo mog iskustva sa kreditima.....
Najnormalnija stvar.
To se cesto desava...
Malopre sam u slicnoj temi napisao,pa cu sad i ovde - Pa nisu sigurne platise ovi poljoprivrednici,banka jadna nema sta da im uzme ukoliko ne vrate kredit. Niko od poljoprivrednika nema ni traktor,ni zemlju...nema nista. Zanatlije,ovi sto rade za mesecne plate (nemam nista protiv takvih) su mnogo sigurniji i likvidniji... Sto bi zanatlija nekad dobio otkaz,recimo? Kako onda vraca kredit?
Posto u ovoj nasoj zemlji uglavnom nista ne ide kako treba i kako je normalno,ne ocekujem ni ovde neki pomak...nazalost.

- - - - - - - - - -

Sve je to tuzno,al sta ces...ostaje nam da se nadamo da se sutra,ili vec neki drugi dan :osmeh: biti bolje.
E,kolega Maximus Ruralis bitno da je prase otislo,a ove... ko sisa.
Pozdrav

Ko je aplicirao za kredit kod pokrajinskog fonda za poljoprivredu neka očekuje sledeće:
Ko je prošao na konkursu dobiće pismeno do petka obaveštenje,a ko nije dobiće u toku iduće nedelje zašto je odbijen.Infoemacija od pre par minuta.

Da li je neko refinansirao onaj kratkoročni kredit sa 8% kamate i pod kojim uslovima?

Što se refinansiranja tiče evo ovako je stanje u komercijalnoj banci:
Oni još ništa od zvaničnih papira nisu dobili.Znaju da se refinansiraju krediti uzeti u 2011 ali ne i da treba da se refinansiraju krediti uzeti u 2012 takođe.Onda sam i ja rekao da treba da se refinansiraju i iz 2011 i 2012 na šta su ONE jako začudile.Ljudima kojima su prispeli krediti da se plate javili su da spreme rešenja iz poreske uprave da se ništa ne duguje.I ONI znaju da je rok za podnošenje zahteva 1.12.2012. U suštini iščekuju u toku dana ili do kraja nedelje da će se tačno znati situacija šta se refinansira,kako se refinansira.......

Nazad
Vrh