Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

Ne moraš ništa osiguravati jer ni banke ne znaju koja će od njih potpisati ugovor sa ministarstvom.
U opticaju su samo 4 banke i to
1.Komercijalna
2.krediagrikol
3.inteza
4. XXXX
99% proverena informacija, u ponedeljak će se znati tačno.

Pročitajte samo pažljivo i sve lepo piše.
Obavezno osiguranje useva i to celo vreme trajanja kredita.
Ministarstvo regresira 40% osiguranja.

Čini mi se da su se tu ugradile sve moguće derikože, i banke i osiguravajuća društva.

oce malo sutra... mozda u nekoj pametnoj i postenoj drzavi, u uredbi pise ukoliko se ne iskoriste za namensli deo, placas kamatu po banci i nemas povracas od drzave vec moras da vratis to sto ti je dala...

to je u clan. 13

ma od tih subvencionisanih kredita ništa ja nemam zivce milion papira da dobavljam plus ako treba osiguranje useva to izade inda i skuplje nego dase ode u banku ako se mora i lepo vidiš kakve daje uslove trenutno Credit agrikol ima 2 vrste jedna je fiksna kamata na godišnjem nivou 9.5%..i nemaš šta osiguravati tj davati ovoj lopovskoj drzavi kobojagi 8%za taj 1.5% se to ne isplati,bar meni..

Nemoze da se dobije kes na ruke vec neka nova mehanizacija naprimer da se kupi vec smo pitali banke.Ako zelite nesto slicno kao kes kredit toga ima ali sa vecim kamatama za dinarski sam pitao oko 18 % je kamata a u eurima sam zaboravio kolika je kamata

tačno samo nove mašine i banka uplaćuje toje 9.5% fiksno ili neka plivajuća euribord ili već kako pami ovo fiksno dode nekako bolje odma znaš na čemusi pa ko voli nek izvoli,jer dog izadu ovi drzavni krediti proćiće ovi sajamski popusti 10-20% ako neko nešto naumioda kupi toje bolje ovako jer dzaba će biti 8% ako neka mašina poskupi u meduvremenu10-20%

Danas (petak) sam zvao Komercijalnu banku i rekli su mi da nemaju jos uvek nista u vezi sa subvencionisanim kreditima i da zovem sredinom sledece nedelje. Vidim, nacekacemo se i kredita i subvencija.

Evo proslo je 7 dana, zvao sam ponovo banku u vezi sa subvencionisanim kreditima, kazu, jos uvek nemaju nista. Da poludis, kako se sve to tegli od nedelje do nedelje.
Ima li ko kakve informacije ?

Danas sam bio u Kom. banci - NAJZAD su dobili instrukcije o subvencionisanim kreditima, sutra idem ponovo da razgovaramo konkretno. Proslo je skoro mesec dana od potpisivanja ugovora tih nekoliko banaka sa vladom.
Otprilike ce svaki zahtev banka da salje ministarstvu, pa ce onda oni to da odlucuju i vracaju odgovore bankama. Ima da traaaaje i traje dok se ne dobije odgovor.

kad saznate informacije, javite nam ovde, posto to i mene zanima, sta se sve moze kupiti, i koliko traje i sta je sve potrebno od papira za proceduru.

Nazad
Vrh