Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

i mene ovi iz procredita razvlace nedelju dana kao sve zavrseno sve uredu, a para nema jos nigde,izgleda da svi cekaju na odluke ministarstva. :udri:

Danas mi bili iz procredit banke u poseti za subvencionisani dugoročni kredit i ja pitam i za subvencionisani kratkoročni ,ali kažu mi da ih najverovatnije neće ni biti tj biće ih na kraju aprila kad nikom netrebaju,i da imaju samo u svojoj režiji 1,9% kamate na mesečnom nivou.

Neznam otkud ti ta informacija ja imam nešto drugačiju.

KOMBANK AGRAR KREDITI

Da svaki vaš trud urodi plodom

Do bogate žetve i punog ambara treba učiniti puno koraka, preći određeni put. Komercijalna banka se trudi da vam taj put učini lakšim i kraćim i da vam pruži sigurnost pri svakom koraku.

[FONT=&quot]KOMBANK AGRAR KRATKOROČNI KREDITI[/FONT]
[FONT=&quot]Iznos kredita [/FONT]
[FONT=&quot]min. 50.000 RSD
max. u skladu sa kreditnom sposobnošću[/FONT] [FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Valuta [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Dinari (bez valutne klauzule)
Dinari sa valutnom klauzulom[/FONT]
[FONT=&quot]Namena[/FONT]
· [FONT=&quot]Priprema i održavanje polj.proizvodnje[/FONT]
· [FONT=&quot]Nabavka repromaterijala, tovnih grla, opreme[/FONT]
· [FONT=&quot]Tekuće održavanje[/FONT]
· [FONT=&quot]Refinansiranje kredita u drugim bankama[/FONT]
[FONT=&quot]Rok otplate [/FONT]
[FONT=&quot]do 12 meseci[/FONT]
[FONT=&quot]Kamatna stopa [/FONT]
§ [FONT=&quot]1,95% na mes.nivou – dinari bez val.klauzule[/FONT]
§ [FONT=&quot]12,95% na god.nivou – dinari sa val.klauzulom[/FONT]
[FONT=&quot]Naknada za obradu zahteva[/FONT]
[FONT=&quot]1,0% na odobren iznos kredita[/FONT]
[FONT=&quot]Način otplate[/FONT]
· [FONT=&quot]Jednokratno,[/FONT]
· [FONT=&quot]u mesečnim / 3-mesečnim / 6-mesečnim anuitetima[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Obezbeđenje kredita[/FONT]
· [FONT=&quot]do 500.000 RSD / 5.000 EUR: menice korisnika kredita[/FONT]
· [FONT=&quot]preko 500.000 RSD / 5.000 EUR: jemstvo i/ili hipoteka I reda na zemljište ili neku drugu nekretninu [/FONT]
[FONT=&quot]EKS[/FONT]
[FONT=&quot]od 13,17%[/FONT]

rekli mi u petak u banci kad sam bio da pitam za subvencionisani od strane ministarstva da imaju ovaj kredit u njihovoj reziji, obezbedjenje kredita 2 menice il 3 slagacu te..

al ta kamata je ako je mesecna otplata kredita, a ako je tromesecna onda je nesto preko 8, sad za polugodisnju i godisnju nisam pitao

Pa jer zna neko da li ce da budu subvencionisani krediti od strane minis.,ovo preko banaka u njihovoj reziji mi se uopste ne svidja uopste.

jos nema nista ovi iz prokredita danas me nazvali i kazu,cim ministarsvo objavi uredbe mi cemo vas kontaktirati. izgleda da nema nista od toga ili ce biti kad prodje setva.

Ma, zakasnice za setvu, vec su zakasnili, ali bice ih, ako kamata bude ispod 10%, treba ga uzeti 200.000,00-300.000,00 za dzeparac do zetve

Ja sam pitao prosle nedelje u Komercijalnoj(u Backojc Topoli) za kratkorocni za nabavku repromaterijala(na osnovu profakture) i rekli da za repromaterijal ne daju samo za nabavku mehanizacije.

Evo sad sam bio u komercijalnoj i situacija je kao što sam napisao u onoj tabeli znači kamata je na mesečnom nivou 1,95% a na godišnjem 13.95% a kamata od 7% je za kraći rok otplate ispod 6 meseci.

Evo jednog primera kako se daju i dobijaju krediti iz budzeta tj. od nasih para-

http://standard.rs/vesti/37-ekonomi...grar-postati-poljoprivredni-monopolista-.html
Према истраживању аутора овог текста, Фонд за развој Републике Србије је у последње две године одобрио четири кредита предузећу Делта аграр. Три кредита су била инвестициона, док је један краткорични, а њихова укупна вредности износи чак 735.000.000 динара или нешто више од седам милиона евра. Све четири одлуке о додели кредита носе потпис директорке Фонда за развој Оливере Божић и председника УО Фонда за развој Млађана Динкића.

Први уговор о кредитирању Делте аграр (бр.16455, од 24. 6. 2009.) износи 95 милиона динара и намењен је набавци „трајних обртних средстава". Као хипотека за овај кредит, заложена је имовина предузећа Јухор-експорт из Јагодине, у коме иначе власнички удео од 89,65 одсто има Делта аграр. Предузећу Мирослава Мишковића Фонд за развој је дао рок отплате од две године, са грејс периодом од девет месеци и годишњом каматном стопом од свега 2,5 одсто.
I TAKO DALJE...

Tekst je živa istina, obavezno pročitajte šta nam sprema!

Dakle, pakleni plan i cilj Miškovića jeste da postane kralj srpske poljoprivrede, tako što će taktički i sistematski porobiti sve male poljoprivredne proizvođače. Drugim rečima, Delta agrar će postati posrednik, odnosno nakupac, za koga će raditi svi paori u Srbiji. A kriterijume otkupa poljoprivrednih proizvoda, cenu, način i dinamiku plaćanja, diktiraće isključivo Mišković, koji će se još više obogatiti na tuđoj muci. Takođe, Delta agrar će se paralelno razvijati, tako što će postati najveći korisnik državnih subvencija i kredita, državnog zemljišta i drugih poljoprivrednih resursa. Na kraju će možda jedna decenija ekspanzije Delte agrar biti dovoljna tačka usijanja, što će neminovno dovesti do prodaje tog preduzeća nekoj zapadnoj multinacionalnoj kompaniji.

Poslednja izmena:
Poslao juce imail na nekog pomocnika ministra poljoprivrede,da li ce imati subvencionisani kratk. krediti on mi je danas odgovorio da ce uskoro uredbe izaci pred vladom e sad kolko je to uskoro,pitamo se mi...

Ja sam danas zvao ministarstvo da pitam za dugoročne i kratkoročne subvencionisane i rekli mi da uredbe izlaze za DVE nedelje ,tako da od toga najverovatnije ništa.

da razjasnim samo oko kredita kombanke, ako se rate placaju mesecno na periodu od godinu dana, tada se glavnica svakog meseca smanjuje a kamata ide na ostatak duga i kada se sve sabere ispadne da je kamata na godisnjem nivou nesto preko 7 % , s tim da su mesecne otplate jednake, ali indeksirane u evrima

Nazad
Vrh