Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

mene zvali iz komercijalne banke, nude kratkorocni dinarski sa 5 % kamate, potrebana je profaktura od dobavljaca, da je registrovano gazdinstvo i dve blanko menice

inace mi rece mozete gospodine da dobijete i kes - nadjete nekog ko ima registrovano gazdinstvo i napravite sa njim ugovor da vam on prodaje sve to sto hocete da kupite i ispisete cene i onda mi njemu uplatimo na racun, a vi podignete od njega kes :sta:

samo vodite racuna da taj bude od poverenja neki blizak rodjak ili prijatelj da vas ne zapali za lovu :haha:

ja imam mesecni priliv od mleka, ugovore, pa mislim da su mi dovoljne menice al pominjali su hipoteku slagacu te dal rece 1:1.2 ili 1:1.5, al dal je to za dugorocni :sta: , pricala mi pola sata jedno i drugo, ja je nisam bas najpazljivije ni slusao, najbolje pozovi telefonom komercijalnu banku pa ih pitaj

ja pravo da ti kazem razmisljam dal da uzmem djubre za kukuruz da rasteretim prolece, videcu i sa dobavljacima i u banci do kraja nedelje pa cu javiti

Prošle godine su svuda tražili hipoteku, pa se ne isplati uzimati manje iznose kredita jer treba procena zemlje, upis hipoteke, overa... a to košta oko 150 evra. To je velik trošak za kredit od na primer 1000 evra.

ja sam podneo zahtev za kratkorocni kredit za nabavku repromaterijala u prokredit banci,trebala mi je kopija lk.potvrda o registraciji gazdinstva i predracuni,odobrili su mi 500000din na 12meseci.tacni u martu naredne godine vracam 506000din. ja od ovoga bolje ne trazim

BELIT577 je napisao(la):
ja sam podneo zahtev za kratkorocni kredit za nabavku repromaterijala u prokredit banci,trebala mi je kopija lk.potvrda o registraciji gazdinstva i predracuni,odobrili su mi 500000din na 12meseci.tacni u martu naredne godine vracam 506000din. ja od ovoga bolje ne trazim
Da li si dobro napisao 6000 kamata na pola miliona to je svega 1,2% nešto mi ne štima .Ako je tako onda je :D

ja mislim da je on pogresio ako je kamata 5% mora biti 25000,jedino ako nisam u toku da nase ministarstvo toliko subvecionise kamate,ili se banke smilovale ::namigivanje::

Mozda je dobro napisao, ima neke firme koje saradjuju sa bankom pa ako pazaris kod njih dobijes bezkamatni kredit. Koliko para dobijes kredit toliko vracas. E sad kakve su cene repromaterijala u tim firmama?

da bas tako koliko uzmem toliko vracam,ali to vazi samo za repromaterijal kod nekih firmi.

zna li neko ,da li su poceli da primaju zahteve za subvencionisane dugorocne kredite.Ja sam bio pre dve nedelje u pro kredit,rekli su mi da jos nisu dobili nista od ministarstva poljoprivrede??

ovcar80 je napisao(la):
zna li neko ,da li su poceli da primaju zahteve za subvencionisane dugorocne kredite.Ja sam bio pre dve nedelje u pro kredit,rekli su mi da jos nisu dobili nista od ministarstva poljoprivrede??
nisu jos cekaju ministarsvo ja ih pitao u petak.

Da li postoji kakav dugorocni kredit za visegodisnje zasade voca, imao bih u planu zasaditi oko 5 hektara kruske i jabuke. Ako neko ima neku informaciju u vezi sa ovim, molim da je javi...

BELIT577 je napisao(la):
ovcar80 je napisao(la):
nisu jos cekaju ministarsvo ja ih pitao u petak.
Pre par dana sam dobio od Banke Inteze obaveštenje o kreditnim linijama među kojima je i Subvencionisani kredit za nabavku traktora domaćih proizvođača - IMT i Rakovica, 48 do 84 meseca EKS 4.84%

Da ali mesecne rate vrlo nezgodno u poljoprivredi ako nemas nikog da je zaposljnen u porodici jako je tesko kad moras 150-200 evra da im izdvajas.Ja pitao za kratkorocne treba mi za naftu i hemiju da vratim sledece godine neke banke kazu mora mesecna otplate neke kao netreba mesecna ali jos nismo krenuli javicemo vam evo prodje vec 2 nedelje nista nejavljaju kad ih zoves za sada jos nista bice za koji dan ::lose::

Nazad
Vrh