Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

u brazdi na madjarskom jeziku u nedelji je pricao gosp. Sabo Jozef i tamo je rekao da ima i za ratare traktora sa nojpovojnijim uslovima u celom regionu. MOZE I TRAKTOR do 20 000 eura stim da ako neko kupi traktor skupji onda ostatak mora sam da izfinansira. konkurs traje da marta meseca, dakle para nema bog zna koliko.
uslovisu : grejs period od 6 meseci placanje u 6 omesecnim anuitetima .a rok je 48 meseci!

za 10 000 eura na kraju platis za 4 godine kamatu od 800 evra i to je to.....

predracun, pio, porezka ....bla,bla bla kunkursirsanje to jos ide normalno......

Juče sam bio u Inteza banci u vezi kratkoročnih kredita.
Kaže da će za najkasnije desetak dana ponovo krenuti sa subvencionisanim kreditima MIP-a.
Potpisali su ugovor sa MIP-om i čeka se još samo sređivanje formalnosti.

Imali nekih nagoveštaja kada će krenuti kratkoročni krediti Min. poljoprivrede za nabavku repromaterijala :ppozdrav:

Ja cekam takodje kratkorocni kredit, imam poznanika u Prokredit banci vec sam mu dosadio sa pitanjima .Kaze da ce biti sigurno, samo cekaju zeleno svetlo da krenu. :ppozdrav:

Juce sam pitao u Komercijalnoj za kratkorocni kredit, jos nista ne znaju.

jel istina da je poceo pro kredit da daje kredit za polovne mehanizacije,na isti fazon kao i za nove mtz traktore,na 5 god,bez kamata?

Danas bio u procredit banci ukidaju se dugoročni krediti za mehanizaciju po starom sistemu ,novina je da će mo kamatu plaćati u celosti najverovatnije 12,9% ,a ne samo 5 % kao do sada, to su mi rekli a za druge uslove još neznaju očekuju se polovinom marta. ::lose::

Ja sam realizovao dugorocni kredit sa subvencionisanom kamatom preko Procredit banke na 5 godina. Kada se preracuna kamata gledano spram glavnice tj. celog iznosa izadje oko 14%.

Toliko izadje ukupna kamata po prostoj racunici sumom svih rata podeljenih sa glavnicom. Inace, prve 3 godine kamata ide neka redovna bankarska a druge 2 godine kamatu subvencionise Ministarstvo poljoprivrede.

steve73 je napisao(la):
u brazdi na madjarskom jeziku u nedelji je pricao gosp. Sabo Jozef i tamo je rekao da ima i za ratare traktora sa nojpovojnijim uslovima u celom regionu. MOZE I TRAKTOR do 20 000 eura stim da ako neko kupi traktor skupji onda ostatak mora sam da izfinansira. konkurs traje da marta meseca, dakle para nema bog zna koliko.
uslovisu : grejs period od 6 meseci placanje u 6 omesecnim anuitetima .a rok je 48 meseci!

za 10 000 eura na kraju platis za 4 godine kamatu od 800 evra i to je to.....

predracun, pio, porezka ....bla,bla bla kunkursirsanje to jos ide normalno......
Da povoljno je to samo sto se trazi gomila papira i dvostruka vrednost hipoteke na zemlju a to sve kosta vadjenje tih papira i kad im sve lepo prikupis tek onda konkurises pitanje je dal ces proci u petak ih zvao brat za neku prikljucnu masinu traze hipoteku zemlje gomilu dokumentacije pa onda konkurises pa ako te strefi dobices a rekli su da vec ima dosta njih koji su konkursali i vise nego sto mogu da izfinansiraju ja mislim da za tako nesto vec treba vec veza u tom fondu i zato vecina ljudi ide u druge banke gde sigurno dobijas kredit sa manjim gnjavljenjem da prikupis papire ali pod vecom kamatom.

Bubu je napisao(la):
Toliko izadje ukupna kamata po prostoj racunici sumom svih rata podeljenih sa glavnicom. Inace, prve 3 godine kamata ide neka redovna bankarska a druge 2 godine kamatu subvencionise Ministarstvo poljoprivrede.
Potvrdjujem,evo ja za 5 godina na 27500 evra vracam 30500 evra.
@Steva 1984 Meni su prvo odobrili kredit pa se tek tada pocelo sa skupljanjem papira,procenom zemlje za hipoteku.... itd.

Sto su onda meni rekli da se prvo prikupi pa da se tek onda konkurise :sta:?Prvo oni vide koliko znam dal si sposoban za taj kredit u vidu hipoteke i provere kod kreditnog biroa niko neodobrava kredit pa tak onda gleda dal si u stanju da pokrijes hipotekom taj kredit.Ja za 10000-15ooo evra nedam hipoteku na nepokretnost davao sam za jedan od 10 000 evra i nedajem vise moze samo ta masina da zalegne i jos nesto uz nju tako sam poslednji kredit realizovao

Ja sam predao na pocetku kopije licnih karata mene i moguceg ziranta, kopiju setvenog plana u 2010. i izvod iz karastra o nepokretnostima koje imam. Kada je banka odobrila isao sam da potpisem pred-ugovor da salju za Ministarstvo i kada su oni odobrili otisao po papire da overim u sudu i katastru i vratio se sa zirantom da popunimo i potpisemo menice. Procedura je krajnje jednostavna. Zalog kredita je sam traktor i nekretnina (oni su trazili nekretninu u vrednosti od oko 20% od kredita) a ja sam upisao tu jednu parcelu sto imam na svom imenu koja je malo veca od trazenog zaloga.

Jasam digao prole godine kredit u Procredit u saradnji sa ministarstvom poljoprivrede za sejačicu,tata mi je žirant a sejalica je zalog,papirologija nije koštala više od 5000din,jedino bili su kod mene kući da vide dali sam kreditno sposoban.Mislim da je kod njih naj jednostavnija procedura,i njmanje traže papirologije.

Прокредит банка има најкраћи рок код одобрења кредита, али ако ће ти одбити кредит чекаћеш итакако на одговор. Мени су тек после 3 недеље одбили захтев за репроматаријал и то са неком логиком ван памети - нпр рачунају у говедаству само приход, без расхода, као да краве једу ваздух :haha: :haha:. Заправо ми нису лоше учинили - чекајући одговор разрадио сам још 50 варијанти, снашао се за мало новца, са са друге стране се додатно распитао - тамо јефтиније семе, овамо ђубриво, за нафту се већ снађем и мени на тражени кредит од 300.000дин остане око 70.000 дин!!! Нешто зато што нећу дати за камату око 50.000 (!!!) динара, плус уштеда на набавци материјала (купио где сам хтео по пар врећа).
Не гледају они у производњу, одакле ћеш вратити кредит, него шт аимаш у кући да то могу истерати по потреби у кратком поступку. Чим сам рекао да сам продао краве - у старту сам запечатио режење захтева, јер кад имаш краве истераће ти 3-4 комада и наплатити, а са чистим ратарство је то много теже.

Nazad
Vrh