Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

Zvali su me danas iz Agrikole bank i tako su mi preneli da je uredba zajedno doneta za prošlu i ovu 2011 godinu samo su čekali da im ministarsvo poljoprivrede da zeleno svetlo. :ppozdrav:

Zvala me prokredit banka pre neki dan kao daju beskamatni kredit za nabavku repromaterijala do februara a najesen vratis dug meni je to sumnjivo malo da nije neko navlacenje pa obracunaju kamate posle?Jeli neko od vas uzimao takav kredit?Da mi neizadje jos skuplje nego paritet jer kesa nemam za prolece pa se moram snalaziti.

Znam da nema nista za dzabe nego me zanima dal je neko dizao takav kredit mozda me jeftinije izadje nego paritet da uzimam

Ako bude kao prošle god.sigurno hoće,računaj na skok evra,inflaciju, skok cene nafte ako je kamata 5% na godišnjem nivou(mislim na subvencionisanu) i to u dinarima itekako se isplati.
Već sam napomenu da je moj prijatelj uzeo u novem. 900000 a treba u nov 2011 da vrati 945000 , ti vidi da je euro otiša par dinara gore,nafta takođe on je već u zaradi jer nije prodao kukuruz za 12,13,14..15 din. da bi finansirao jesen i prolećne radove. :cao:

Steva 1984.
Ja sam dizao takav kredit prošle godine i mogu reći da je to najbolji potez koji sam ikad uradio u vezi poljoprivrede.Kredit indeksiran u dinarima bez kamate jedini uslov je bio da se sva roba mora uzeti kod jedne firme koju su oni odredili.Ono što sam se ja bojao pre nego što ću podići kredit je bilo da će ta firma podići cene pa da onda opet gubim ,međutim za iznenađenje je bilo da su imali cene najniže u okruženju i te iste cene su važile i za kupovinu u kešu ,kad sam to video reko sam uzimaj bez razmišljanja uzeo 170 000 i toliko i sad vraćam u aprilu da me ne boli glava jel otišo evro il nije.toliko od mene ako su ovakvi uslovi uzimaj bez predomišljanja :cao:

Koliko ja znam možeš da uzmeš kod bilo koje firme,novac ne leže kod tebe na račun nego uzmeš fakturu od firme kod koje hoćeš i banka njima uplati.(tako je bilo) kako će biti sad to ti oni kažu. :cao:

Prokredit ima neke posebne ugovore sa nekim dobavljačima, pa ako kod njih uzmeš lakše dobiješ kredit i imaš manju kamatu. Imali su na sajtu i spisak dobavljača, ne znam da li još uvek stoji tamo.

talianu je napisao(la):
Koliko ja znam možeš da uzmeš kod bilo koje firme,novac ne leže kod tebe na račun nego uzmeš fakturu od firme kod koje hoćeš i banka njima uplati.(tako je bilo) kako će biti sad to ti oni kažu. :cao:

Ja govorim za Sombor i tamo je bila samo jedna firma i za tu se firmu podrazumevalo da kredit ide bez kamate.Za druga mesta neznam možda je drugačiji model

Profakture za repromaterijal možete da uzmete tamo gde je vama povoljnije i od više dobavljača a oni po odobrenju kredita vrše uplate direktno na račun dobavljača po priloženoj profakturi ili profakturama ako ih ima više. :ppozdrav:

mica967 je napisao(la):
Profakture za repromaterijal možete da uzmete tamo gde je vama povoljnije i od više dobavljača a oni po odobrenju kredita vrše uplate direktno na račun dobavljača po priloženoj profakturi ili profakturama ako ih ima više. :ppozdrav:

Ukoliko se radi o kreditu sa kamatom koju propiše država onda ide tako da ti možeš trgovati gde hoćeš normalno ne može ti niko uskratiti gde ti želiš da trguješ. Ali pošto je ovo bila akcija beskamatnog kredita (za šta se član steva 1984 i raspitivao) onda je u obzir dolazila samo jedna firma s kojom je banka u napred napravila dogovor (pričam u mom slučaju).A ako si hteo da kupiš negde drugde kamata je bila uračunata. :cao:

veliki zemljoradnici nije mi jasno zasto uzimate kredit za setvu dubre itd.gde je dobitak sto ste radili od prosle godine prodas usev i kupis sta treba nije mi jasno zasto to uzimate.ja bi ovako prodam sta imam od zita i kupim :ppozdrav:. :sta: :sta:

citam unazad i nigde nevideh odgovor,oni subvencionisani,kratkorocni, dinarski,rok otplate 12meseci kamata 5%,el to i dalje postoji?Da netrosim sutra vreme dzaba.

Nećeš trošiti vreme za džabe jer posle podeli informaciju sa nama.Svi ćemo biti zahvalni na konkretnim informacijama sa lica mesta.

Sve to na sajtovi banki piše. Recite Vi meni daje li ko ovog momenta po tim uslovima od prošle godine?

Nazad
Vrh