Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

Brate ako kažem da sam bio u banci i da su krediti krenuli čovek mi kaže da su očistili kompletan lager agropanonke u januaru.Onda neznam šta treba više reći ,i to na sajtu nešto znači ovo što sam ja stavio sa sajta se nalazi od pre nedelju dana znači nije staro nego je novo od 2011.

Bio u banci.Ministarstvo jos nije izaslo sa krastkorocnim kreditima,Dosadasnja praksa je da su to krediti uglavnom za postrnu setvu.Banka je dosada dobijala obavest u martu a kredite je pokretala u aptilu.Tako da,dok se sve to pokrene,ti pare dobijas vec u maju.Dok nadjes djubre seme pripremis, bacis, priprems....eto nama postrne setve.Blago je onima koji zive u ovom sistemu.Inace ja unazad 4-5god nisam docekao 10 april a da sve nije posejano.Tako da ce finansiranje i ove godinae biti kako kazu iz "realnih izvora".

milanmozgovo je napisao(la):
veliki zemljoradnici nije mi jasno zasto uzimate kredit za setvu dubre itd.gde je dobitak sto ste radili od prosle godine prodas usev i kupis sta treba nije mi jasno zasto to uzimate.ja bi ovako prodam sta imam od zita i kupim :ppozdrav:. :sta: :sta:
Voleo bi kad bi mogao za kes da kupim ali sam opterecen kreditima za mehanizaciju pa to sto mi ostane para moram da izmirim rate do kraja godine e kad budem izasao iz kredita bice druga prica.A da uzimam na paritet neznam verovatno bi me jos skuplje izaslo a jos kad dodjem do vage vlaga,necistoca i na tome protrljaju ruke.One mesecne kamate su najgore odsad ako budem u buducnost digao neki kredit nema sanse da pristajem da im mesecno placam kamate ili ce ici na 6 meseci ili godinu dana sve zajedno i glavnica i kamata.

steva 1984

i pri odobravanju kredita gledaju kojom se proizvodnjom bavis i kako ti ide priliv novca, meni recimo nisu htreli da daju tromesecne rate jer imam isplatu mleka svakog meseca, ali ni ovo nije lose, recimo da moras da das odjednom 1000-2000 e, ili 5000 , ipak i te pare treba skupiti - cini ti se da ima vremena, al kad usitni posle bude :udri: :udri: :zli:

Pa imam jedan takav kredit gde ide sve zajedno na 6 meseci a imam i na mesecne rate-kamate kredit meni mnogo bolje legne ovaj kredit sto kvartalno placam.Ma netreba preterivati u dizanju kredita ja kad sam poslednji digao dosta velik kalkulisao sam skoro mesec dana kako sta gde koliko.Da sam naprimer kod tog velikog pristao na mesecne kamate i kvartalne glavnice nasao bi se u velikom problemu ovako do kraja godine skupljam polako uglavnom imam jos 2 godine da grcam posle opusteno dobro cu da razmislim kada budem opet hteo da uletim u tako nesto.

a sto smesan mozda sam pogresio slanje .nije frka cu ga uklonim.pa otvori sta fali i to je za ljude.

markokurjega je napisao(la):
Brate ako kažem da sam bio u banci i da su krediti krenuli čovek mi kaže da su očistili kompletan lager agropanonke u januaru.Onda neznam šta treba više reći ,i to na sajtu nešto znači ovo što sam ja stavio sa sajta se nalazi od pre nedelju dana znači nije staro nego je novo od 2011.
E vidiš nisi u pravu ili nisi dobro formulisao svoj tekst.
Sad sam zvao Procredit banku i kažu sledeće:
Kratkoročni krediti koji su subvencionisani od strane min.Poljoprivrede još ne idu i očekuje se da će krenuti tek u martu jer je takva praksa bila do sada.Oni nude svoje iste namene ali po njihovim uslovima koji su daleko lošiji od subvencionisanih.

i :cao: sto bi rekao mrka pozdrav drugari i ja sam pricao preko telefona sa covekom kojei je zaduzen za kredite u prokredit banci u sapcu i rekao mi je isto to da kratkorocne ocekuju u martu a da dugorocne dele i da imaju njihove kratkorocne ali jako su nepovoljni kamata mesecna preko 1.3 posto godisnje preko 15 posto

milanmozgovo je napisao(la):
veliki zemljoradnici nije mi jasno zasto uzimate kredit za setvu dubre itd.gde je dobitak sto ste radili od prosle godine prodas usev i kupis sta treba nije mi jasno zasto to uzimate.ja bi ovako prodam sta imam od zita i kupim :ppozdrav:. :sta: :sta:
:D I ova beda u bankama mora živeti od nečeg.

diklofen je napisao(la):
E vidiš nisi u pravu ili nisi dobro formulisao svoj tekst.
Sad sam zvao Procredit banku i kažu sledeće:
Kratkoročni krediti koji su subvencionisani od strane min.Poljoprivrede još ne idu i očekuje se da će krenuti tek u martu jer je takva praksa bila do sada.Oni nude svoje iste namene ali po njihovim uslovima koji su daleko lošiji od subvencionisanih.

Dobro sam ja napisao samo ti nisi pažljivo čitao ja sam pisao za dugoročne kredite. A za kratkoročne još niko nije davao u januaru.

Ja sam bio u procredit u petak i rekli su mi da idu i kratkoročni i dugoročni ove godine :D
Prvo si deset postova pisao o kratkoročnim kreditima ,a onda si napisao ovo gore navedeno.
Posle toga si napisao kako si zvao i proverio i da su KREDITI krenuli.
Pa problem jeste u tome što sam ja to sve pažljivo prati pa shvatio kako već jesam.

Umom postu lepo piše da krediti ove godine idu i šta sam tu pogrešio ja nisam napisao da kratkoročni idu od 1 januara a to što hoćeš da mi staviš nešto što nisam rekao ,zaboravi.
Da se neraspravljamo shvatio si kako si hteo ,ja sam pisao o kratkoročnim kreditima jer je čovek pitao kakvi su to krediti koje nudi procredit banka beskamatni da nije neka prevara, i ja sam mu onda lepo napisao da sam ja takav kredit realizovao prošle godine i to je istina u to isto vreme pratio sam forum i niko više nije napisao da je podigao takav kredit što znači da u drugim opštinama takav kredit nije išao ili dosta retko.I da ako su takvi uslovi kakve sam ja dobio prošle godine da uzme bez razmišljanja.A što se tiče dugoročni nadovezao sam se na drugog člana koji je napisao da su ga zvali iz druge banke i nudili dugoročni kredit za mehanizaciju koji su išli od prošle godine pod istim uslovima i da su dobili zeleno svetlo od ministarstva da mogu da rade takve kredite .I ja sam otišao LIČNO u procredit banku ,a ne ZVAO (kako si ti napisao) pa dobio ko zna koga,I to mi je čovek potvrdio i rekao da su očistili kompletan lager tarktora košto sam napisao.Neznam šta sad tu nije jasno

Vdim na poljpartneru ,a i vestima da od ponedeljka kreću krediti fonda za razvoj APV.Ima likoga da ih je koristio prošle godine da iznese svoje utiske?
Kažu da su povoljniji čak i od kredita min. poljoprivrede.

Milsim da će u ponedeljak objaviti.Takav dopis su mi poslali e-mail-om.
Ali iz tog teksta nigde ne vidim kako je za ratarstvo?

Piše na kraju trećeg pasosa za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne), sad dal se misli na mašine u povrtarstvu i voćarstvu, ili i na ratarstvo?

Nazad
Vrh