Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

Krediti sa subvencionisanom kamatom se ne daju za polovnu mehanizaciju, ni kratkoročni ni dugoročni.

ja sam konkurisao za novi traktor. videcemo sta ce biti,mada kako divlja evro i kako predvidjaju kurs treba biti vrlo oprezan

Sad si konkurisao? Nije bolje na proleće kad se bude znalo da li će biti subvencija za mehanizaciju?

da.sad. ako dobijem subvencionisanu kamatu ja sam zadovoljan.bez nje necu kupovati,nije mi hitno. a sto se subvencije tice i ako je bude retki su oni koji ce je dobiti,jos ako budu subvencionisali one koji su u pdv mi sitni nema sta da trazimo. kod nas u selu ove godine niko nije dobio za nista. ja nisam dobio za vocnjak.drzava nema dinara u kasi a ne nama da daje

Prijatelju bolje sačekaj proleće da vidš šta će biti sa povraćajem (kod nas svi koji su bodovani i odobreni oni su i isplaćeni).
jutro je pametnije od večeri ,nemoj da žuriš :cao:

talianu je napisao(la):
Prijatelju bolje sačekaj proleće da vidš šta će biti sa povraćajem (kod nas svi koji su bodovani i odobreni oni su i isplaćeni).
jutro je pametnije od večeri ,nemoj da žuriš :cao:

Upravu si meni isplatili i to brzo za 15-tak dana od predaje dokumentacije :D

Da li trenutno postoje neki državni krediti ili tako nešto za kupovinu zemljišta ali da su dinarski,bio sam u procredit banci ali tamo imaju u svojoj režiji i u evrima a to mi je malo nesigurno pogotovo što večeras guverner kaže da će inflacija u prvoj polovini sledeće godine biti i 14 %.

Danas dinar ojacao :sta:

Званични средњи курс за дан 14.12.2010: 106.0942

vidim da je neko reko da procredit banka ne daje kredit za polovnu mehanizaciju.koja bnka daje a da su uslovi ok.zanima me kredit do 10000E za kombajn.

Ja mislim da svaka banka daje kredit za polovnu mehanizaciju ali tu su kamate velike... Najpovoljnije za polovnu mehanizaciju je bilo preko Fonda za razvoj, cekaj posle N.Godine sigurno ce poceti da daju, ja sam jesenas pitao preko fonda 10000 evra na 5 god. bilo je 12 meseci grejs period i godisnja rata od oko 2800-3000 evra, plus troskovi oko 500 evra...

Boki-Vl je napisao(la):
Ja mislim da svaka banka daje kredit za polovnu mehanizaciju ali tu su kamate velike... Najpovoljnije za polovnu mehanizaciju je bilo preko Fonda za razvoj, cekaj posle N.Godine sigurno ce poceti da daju, ja sam jesenas pitao preko fonda 10000 evra na 5 god. bilo je 12 meseci grejs period i godisnja rata od oko 2800-3000 evra, plus troskovi oko 500 evra...
poslao sam ti pp.

koliko dugo treba da imam registrovano gazdinstvo da bi mogao dobiti kredit?jel se to gleda od dana kad se dobije broj poljoprivrednog gazdinstva ili od kad se placa socijalno i staz?

Možeš da dobiješ kredit tek kad u banku odneseš onaj papir sa setvenom strukturom i brojem životinja pošto se po tome računa kreditna sposobnost.

znaci tek kad napravim onaj plan(ne znam kako se tacno zove)a sto se zivotinja tice nemam nista,jedino kokoske i ker(mala sala)

Od danas su krenuli ponovo sumbvecionisani dugoročni krediti za nabavku polj. mehanizacije. :ppozdrav:

mica967 je napisao(la):
Od danas su krenuli ponovo sumbvecionisani dugoročni krediti za nabavku polj. mehanizacije. :ppozdrav:

Jel to misliš na one dugoročne dinarske sa kamatom od 5 %.Gde si to pročitao jel izašla neka uredba ili si bio u bankama?

Nazad
Vrh