Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

Kada je sluzbenica pocela da prica o zirantima, samo sam joj se zahvalio i otisao. :cool:.

Poplašila te... :haha:
Problem kod bankara je što im je plata fiksna, pa baš i nisu nešto stimulisani da ti pomognu, bolje im je da odustaneš, manje posla za njih. Zato uvek treba još neki papir, a kad taj doneseš treba još jedan...

nisam ni malo upucen sa kreditom,theo bi da dignem ok 7000-8000 E.i recimo na 5 god.?ocu da kupim kombajn,naravno polovan.dali ja uopste mogu dici kredit(posto kupujem polovan)i kakvi su uslovi,sta mi sve treba,sta kako ide?naj blize mi vojvodjanska banka,kod njih imam otvoren namenski racun.voleo bi da mi neko pomogne,jer jos nisam imao posla sa kreditom :ppozdrav:

Najbolje je da odeš u banku pa da se raspitaš.
Trebaće ti žirant ili hipoteka na zemlju.
Pitaj dali možeš da kupiš od fizičkog lica ili mora preko posrednika.
Kredit za polovnu mehanizaciju daje banka, za tu namenu nemaš povlašćenu kamatu koju daje ministarstvo.
Kreditna sposobnost se izračunava po onom izvodu iz registra koliko si šta sejao i koliko imaš stoke + ako je neko u porodici zaposlen + još neki procenat za usluge traktorom .

nije komplikovano ko je vec upucen sa time,ali kao ja ko nema pojma oko toga :sta:

pa ni ja nemam znanje a ni praksu sa kreditima. Mada bi meni dobrodosao RUS 552.

Svako ko je uspeo da registruje gazdinstvo uspeće i da spremi papire za kredit. Pročitajte moje postove unazad, da ne ponavljam. :cao:

Da, znam ja to. Registrovao sam Gazdinstvo i kredit lako mogu da podignem... Ali kako vratiti kredit

zorancile je napisao(la):
Svako ko je uspeo da registruje gazdinstvo uspeće i da spremi papire za kredit. Pročitajte moje postove unazad, da ne ponavljam. :cao:
Ma nisu to u pitanju samo papiri. :zli: Tu trebaju racuni,koji su vam u trezoru,i to da su izdati do 15.marta 2010.g.(ovo sve vazi do Nove godine),za kes,a moze i na profakturu za repromaterijal. :cao:

Imam jedno pitanje u vezi dugorocnog subvencionisanog kredita preko ministarstva.
Ako kupim traktor na takav kredit, da li mogu ostvariti i povracaj(subvenciju) od 30-40% na mehanizaciju?

vise se ne daju kratkorocni krediti,sve pare idu u kraljevo. nisam siguran ni da li daju subvencionisane jos uvek,ja sam konkurisao za jedan ali mi niko nista ne javlja vec dve nedelje a u prokreditu su uvek bili brzi

Nazad
Vrh