Konkurs 10% 40% 50%

samo da neispadne na kraju da ce pokupiti sve pravna lica ,,,a za nas boraniju u nekom drugom zivotu,,,,cim se tu spominju vinarije i tome slicni zna se kome je namenjeno ko je kupovo vinograde u zadnjih par god.... uglavnom jos malo pa cese videti ja sam sad prvi put u zivotu konkuriso za nesto pa da vidim kakve sam srece :haha: :haha:
 
Za fizička lica maks.iznos je 50k evra.Jedna firma ukopava najmanje 8 poljoprivrednih gazdinstava sa maks.iznosom.
Ja sam kao racunao da ce fizicka lica u proseku traziti 40-45k a firme oko 200k. Ali da, od toga koliko bude firmi dosta zavisi gde ce da bude crta, mozda bude na 50 mesta od ovih pomenutih 1300 a mozda bude na 300..
Ja nisam siguran al mislim da u ovom pozivu nema za agregatore.
Rekao bih da ima posto u tabeli bodovanja se posebno prikazuje uslov za fizicka lica a posebno za agregatore.
 
Može biti nisam obratio pažnju.
Mada koliko sam skontao da če njih gurati u neki vid prerade. Pričitaj pažljivo onaj prvi pravilnik što je izašao za sve ukupno ko koliko i za šta dobije. Zato mislim da u ovom pozivu nisu. Ne tvrdim i ne znam provereno.
E sad što se tiče pdv-a koliko sam ja razumeo dobijemo 50% na ukupnu cenu. Verovatno računaju da će jako malo "večih" gazdinstava videti. Mada uvek svaki konkurs je bio na osnovnu cenu. Ovo malo nedorečeno.
 
Pa tako sam i ja razumeo ali me malo buni što to nikad nije bilo. Ispašže da na investiciju od 50K e imaš povraćaj 25K i pdv 10K znači 35 što bi u prevodu značilo ko je u PDV može ostvariti 70%.
 
Cek, ne, ako je investicija 50k sa PDV-om, povracaj je 25k. Koliko sam ja razumeo i one granice za fizicka lica 20-50k su sa PDV-om.
 
  • Like
Reagovanja: siz
Pa nigde nije precizirano,nisu razdvojili osnovnu cenu od pdv.Po nekoj logici ti si u pravu ali šta će da kažu evo ti 20 za mašinu i 5 za pdv.
Ali bez obzira na sve i da je tako kako kažeš 60% ko je u pdv je više nego dobro.
 
Jel imate neke informacije koliko je zahteva stiglo po ovom konkursu, za koliko zahteva ima para i kada će izaći rang lista ?
 
Jel imate neke informacije koliko je zahteva stiglo po ovom konkursu, za koliko zahteva ima para i kada će izaći rang lista ?
Informacije od pre 10 dana:
На последњи конкурс, са до сада најповољнијим условима, за набавку механизације за воћаре, повртаре, цвећаре и виноградаре, стигло је више од 1.300 пријава.“Предност имају људи из девастираних подручја, нарочито ће бити у предности људи из источне, јужне Србије, из планинских подручја, млађи од 40 година и жене носиоци газдинстава. Након прављења листе додељују се решења Управе за аграрна плаћања о одобравању гранта. Са тим решењем може се ићи у банку да се узме кредит од 40 одсто и да се дâ сопствено учешће од 10 одсто“, каже Недимовић.Уколико све буде по плану, нове машине пољопривредницима ће стићи на јесен. Држава већ за крај овог месеца и септембар најављује нове конкурсе за набавку опреме.
 
Trebao je već da izađe drugi poziv za stočarstvo a nisu još ni prvi zatvorili.Izgleda broje novce. 😂
 
Sad je aktuelno da se hapse ovi sto su uzimali pare a nisu realizovali investicije.. Kad ti pohapseni vrate pare onda ce biti nesto za nove konkurse.. :haha:
 
Jel imate neko informaciju kada će izaći rang lista po ovom konkursu 50-40-10 za povrtare i voćare ?
 
Ako bude i tada.U julu je trebao da izađe drugi poziv za stočare a od njega ni traga ni glasa.Ništa me ne čudi da od svega toga ne bude ništa.Verovatno će da rastegnu na dve-tri godine.
 
S obzirom da su kao američke pare(oh ta divna usa ,što bi neki sa foruma tu rekli,uključu8jući i žutog),a veliki protesti protiv rio tinta,Znate to je ono što će raskopati Srbiju i napraviti od nje brda prašine,a neke tu sa foruma to apsolutno ne dotiče ,jer ju to tamo daleko u Srbiji ,daleko od njih,pa se pitam usa je 400 x dalje pa je i dalje apsolutno najlepša.
I najbolja.
Nekima je stvarno trebao toma howk da padne u dvorište,čisto samo da osete,a da pritom im ne zafali ni dlaka sa glave.
 
Nazad
Vrh