Komentar na situaciju i dešavanja u agraru

sve ok ali ovo sto si naveo bruto dobit od 80 pa cak do 100hilj nije realno uopste mala razlika

sa tim prinosom koje si opet ponavljam naveo psenice i kukuruza i po najlosijim cenama od 20din prve i 15din druge kulture bruto dobit ti lagano prelazi 90hiljada-nikako ispod

очигледно колега не зна или није имао ту врсту искуства (не дао Бог никад да искуси)да може да добије и ништа од те године , милсим да не оврше ништа . Неком из те позиције кад погледа овај видео просто би пожелео и био срећан да има све ове његове јаде

Nisam jos ni zrna prodao a ulozio sam blizu 100k,tako da mi ta trenutna razlika u dobiti ne predstavlja neku bitnu stavku.

Pa radimo ovo samo 15-20 godina,sta da ti kazem neiskusan sam. Da sam rekao da mi je dobro opet ne valja,kad kukas opet ne valja.

Sto bi rekla ona narodna " Nije se rodio ko je narodu ugodio". :)

au Vlado tek si sad se zakopo

ako jos nista nisi prodao i cekas cene znaci da si rentabilan

osnovne stvari

nije mi jasno kako pisete gluposti

au Vlado tek si sad se zakopo

ako jos nista nisi prodao i cekas cene znaci da si rentabilan

osnovne stvari

nije mi jasno kako pisete gluposti
Ja viska zitarica imam samo u rodnoj godini inace prvi put posle 3 godine imam viska za prodaju.

Ali je zato otislo 5 bikova da se plate arende,djubrivo i kupi nafta.

Da sam rekao u snimku nekim slucajem kako sam zadovoljan licnim rezultatima,mislim da bi usledio fizicki obracun sa neistomisljenicima. :D

Ja viska zitarica imam samo u rodnoj godini inace prvi put posle 3 godine imam viska za prodaju.

Ali je zato otislo 5 bikova da se plate arende,djubrivo i kupi nafta.

Da sam rekao u snimku nekim slucajem kako sam zadovoljan licnim rezultatima,mislim da bi usledio fizicki obracun sa neistomisljenicima. :D
pa sta pricas onda i pravis video ako nije istina????

jel toliko ne razumes ili koji je fazon???

kakvih bruto 80k po psenici dal si realan

ja sam na forumu i pustio sam ti video mojim ljudima ovde,posle 5minuta su rekli da ugasim da neseres vise

jbg izvini

Sta je neistina? Ako ne razumem da li je problem da mi objasnis? Ja sam pricao u svoje ime i mog okruzenja. Kod nas se prinos kretao od 3,5t pa do 5t. Ja ne mogu pricati u tvoje ime i ime tvojih ljudi jer su prinos razlicti od mesta do mesta.
Ako mislis da je lako snimiti video a da ne napravis ni jednu gresku predlazem ti da probas. :)

Sta je neistina? Ako ne razumem da li je problem da mi objasnis? Ja sam pricao u svoje ime i mog okruzenja. Kod nas se prinos kretao od 3,5t pa do 5t. Ja ne mogu pricati u tvoje ime i ime tvojih ljudi jer su prinos razlicti od mesta do mesta.
Ako mislis da je lako snimiti video a da ne napravis ni jednu gresku predlazem ti da probas. :)
ma sve 5 druze

zvalavi ce uzeti tvoj prosek iz videa sa 47m/kj i sutra ce to da bljesne na tv ekranu kako eto mi polj. nismo zadovoljni

a razlog jer ce uzeti uvek vrh prinosa----a ono prc nas 70% oko 30m 35m

izvini vlado opet ali te prinose koje si naveo nas gore na severu nema ni 20%

udaraj se u **greška i budi zadovljan sa tim sto imas realno

pozz

привреде

29. септембар у 13:24 ·
Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић састала се данас у Влади Србије са представницима седам удружења пољопривредних произвођача са којима је у мају потписан Споразум о међусобној сарадњи, како би заједнички размотрили све што је реализовано до сада.
Танасковић је прецизирала да су све тачке споразума које су биле планиране за ову годину до сада испуњене, а то се између осталог односи на:
🔸
повећање основних подстицаја за биљну производњу (подстицаји по хектару) са 9000 динара на 18000 динара,
🔸
премије за млеко са 15 динара на 19 динара по литру млека,
🔸
подстицаја за квалитетне приплодне млечне краве са 30.000 динара на 40.000 динара по грлу.
Министарка је такође истакла како је 95% субвенцијa за директна давања у пољопривреди за 2023. годину исплаћено и да нису исплаћени само непотпуни захтеви.
Међу додатним мерама подршке пољопривредницима обезбеђенa је и рефакција, односно поврат за акцизе за гориво у износу од 50 динара по литру који ће важити од 2024. године.
На данашњем састанку су одмах уважене неке од иницијатива пољопривредника, као што је она која се односи на јасно дефинисање ко су корисници давања по хектару и договорено је да ће то бити само пољопривредници који обрађују земљу, а не власници земљишта који га не обрађују.

Zanima me na koji način će se subvencije ukinuti vlasnicima zemlje.Da li taj predlog ima smisla i perspektive.Ja sam za to da subvencije dobije onaj koji radi zemlju.

Zanima me na koji način će se subvencije ukinuti vlasnicima zemlje.Da li taj predlog ima smisla i perspektive.Ja sam za to da subvencije dobije onaj koji radi zemlju.

Za to kolike su subvencije oni će povećati arendu i svi zadovoljni. :osmeh:

Sta ima Zorane tu da te zanima , bar je to jasno. Naravno da si ti za to da subvenciju dobije ko radi zemlju , ali stvarni zivot je drugaciji od crtanog filma , ili komunizma koji je isto crtani film.

Ej Tito pre 50 godina u vreme konja dao da se radi 10ha, a mi bi jos i dana dajas od toliko zemlje sa daleko manje rada da zivimo i jos se vode politike oko toga.
Pre 50 godina je bilo mnogo daleko od oranja sa konjima.. deda je radio 20kj arende sa trakorom starim 10 godina, pre tacno 50 godina… sta mislis koliko obradjuje prosecan paor u sloveniji danas?

Za to kolike su subvencije oni će povećati arendu i svi zadovoljni. :osmeh:
Možda na način da porodično poljoprivredno gazdinstvo za primaoca subvencija bude jedina registrovana djelatnost

Nazad
Vrh