Kombajnski motori

Da li negde ima sajt sa oznakama tih mercedesovih motora da se vidi koliko koji ima snage na koliko obrtaja?

Zvao sam ovog iz bečeja reče da ima mečkine motore od imt velijih traktora, al nezna koje su oznake, ima snaga 240 i 260, koliko sam ga ja razumeo bez turbine i to mi preporučuje da ugradim jer kako kaže sa turbinama zna biti problema. Koji su motori išli u 5270 i te ostale velike traktore?

Ovaj meni reče da je 6-tak valjda 240 a 8-ak 260 e sad nepita jesu V ili nisu.
To su verovatno V6 OM 401 (ne znam tacno), a ovaj od 260ks je najverovatnije V8 OM442, ma da noviji tip motora sa ovom snagom su sestaci.
A kad ste spomenuli TAMa, ni to nisu motori za potcenivanje. Imaju snagu, ali traze pedantnog gazdu koji ce redovno da menja ulje i da izduvava cilindre. Vaze za izdrzljive i pouzdane, anisu ni veliki potrosaci. Moj vozac je prosle godine prodao TAM V6 190KS za 400e, a motor je bio u odlicnom stanju.

Nije to malo puno obrtaja celi dan da vrti motor, sto nisu povecali prenos pa da motor radi na 2200!

Ima ko jeste i to uradio... zato sam i rekao da motor treba biti malo jaci da bi se mogli smanjiti obrtaji a pritom i dalje imati snage da radi i traje :spavam:... Kod mene sam recimo smanjio obrtaje motora sa 2600 na 2100 a pogonske remenice napravio vece da bi sacuvao obrtaje vrsalice. Radi perfektno i sa manjom potorsnjom.

Baš sam i ja o tome razmišljao... em sigurno veća potrošnja nego da radi na oko 2000 obrtaja
al onda bi sigurno trebao jači motor jer snaga bi se dobrim delom smanjila
Ako već ostaje da radi na 2600 ja bih tražio MAN-a

Moj 352a radi na 2500 obrtaja i zdere ko blesav,sa rezervarov uradim 55 jutara i ostavi mi oko 25 litara da imam za puta do kuce,al sta da radim,nemam trenutno para za bolje......

Nazad
Vrh