Bobo
Član
meni je na s44 (zmaj 132) samo od jednom poceo pustati vodu u karter... I trazi trazi sta i gdje curi i nista nisam primjetio... ispustim iz kartera sve i sipam vodu odozgor i cekam kad ce poceti curiti u karter ono NISTA... Naspem ulje u motor i odem vrsiti soju. KOntrolirao sam tokom rada vise puta stanje u karteru i ulje 100% cisto, vode nije falilo nista. Drugi dan sve ok, treci dan opet karter pun vode. opet mjenjaj ulje i teraj i tako dok se soja nije pokosila. Nasao drugi motor i zamjenio ga a ovaj s kombana kupi kolega od mene. Pregledavali su taj blok i majstori i on ga je cjelog pregledao i nisu mogli primjetiti igdje da u mirovanju moze voda procuriti u karter.
Ja sam ispocetka sumnjao u napuklu stublinu, jer nije uvijek preko noci curila voda u karter kao ni u radu, ovisi kako je motor stao u gasenju, moguce da je klip zacepio rupu pa nije curilo preko noci... Kolega kaze da niej primjetio nista ali nije ni vadio stubline napolje da prekontrolira.
Kasnije cujem da hoce ostati vode u nekom "dzepu" kod bregaste osovine i ako bude jake smrzavice da tu hoce napuci i curi kraj bregaste voda u ulje...
Milijun stvari moze biti a nitko ti za polovno nece garantirati kao ni ja kolegi. Moja preporuka da se takav motor prodaje u djelovima a blok ide na glomazni otpad...
Ja sam ispocetka sumnjao u napuklu stublinu, jer nije uvijek preko noci curila voda u karter kao ni u radu, ovisi kako je motor stao u gasenju, moguce da je klip zacepio rupu pa nije curilo preko noci... Kolega kaze da niej primjetio nista ali nije ni vadio stubline napolje da prekontrolira.
Kasnije cujem da hoce ostati vode u nekom "dzepu" kod bregaste osovine i ako bude jake smrzavice da tu hoce napuci i curi kraj bregaste voda u ulje...
Milijun stvari moze biti a nitko ti za polovno nece garantirati kao ni ja kolegi. Moja preporuka da se takav motor prodaje u djelovima a blok ide na glomazni otpad...