Kombajnski motori

meni je na s44 (zmaj 132) samo od jednom poceo pustati vodu u karter... I trazi trazi sta i gdje curi i nista nisam primjetio... ispustim iz kartera sve i sipam vodu odozgor i cekam kad ce poceti curiti u karter ono NISTA... Naspem ulje u motor i odem vrsiti soju. KOntrolirao sam tokom rada vise puta stanje u karteru i ulje 100% cisto, vode nije falilo nista. Drugi dan sve ok, treci dan opet karter pun vode. opet mjenjaj ulje i teraj i tako dok se soja nije pokosila. Nasao drugi motor i zamjenio ga a ovaj s kombana kupi kolega od mene. Pregledavali su taj blok i majstori i on ga je cjelog pregledao i nisu mogli primjetiti igdje da u mirovanju moze voda procuriti u karter.

Ja sam ispocetka sumnjao u napuklu stublinu, jer nije uvijek preko noci curila voda u karter kao ni u radu, ovisi kako je motor stao u gasenju, moguce da je klip zacepio rupu pa nije curilo preko noci... Kolega kaze da niej primjetio nista ali nije ni vadio stubline napolje da prekontrolira.

Kasnije cujem da hoce ostati vode u nekom "dzepu" kod bregaste osovine i ako bude jake smrzavice da tu hoce napuci i curi kraj bregaste voda u ulje...

Milijun stvari moze biti a nitko ti za polovno nece garantirati kao ni ja kolegi. Moja preporuka da se takav motor prodaje u djelovima a blok ide na glomazni otpad...

na slikama motor deluje ok,malo mu je nejasan opis... navodno uradjena generalna,bas cu nazvati da pitam.

https://www.kupujemprodajem.com/perkins-motor-28067895-oglas.htm
Moj savet: Trazi Mecku ili MANa (ma da njih redje ugrdjuju i teze ih je naci). OM 352A je odlican motor, ali kad dodje vreme za generalnu,nije bas jeftino ako se radi sa kvalitetnim delovima. Perkins je isto dobar, ali mislim da su na pojedinim motorima colovni srafovi. Neki se slazu sa obicnim kljucevima a neki ne, pa pri popravci eto problema.:ppozdrav:

Moj savet: Trazi Mecku ili MANa (ma da njih redje ugrdjuju i teze ih je naci). OM 352A je odlican motor, ali kad dodje vreme za generalnu,nije bas jeftino ako se radi sa kvalitetnim delovima. Perkins je isto dobar, ali mislim da su na pojedinim motorima colovni srafovi. Neki se slazu sa obicnim kljucevima a neki ne, pa pri popravci eto problema.:ppozdrav:

Hvala na savetu,tako ce na kraju nesto i biti. Razmatrao sam opciju perkinsa zobg manjih prepravki. :ppozdrav:

Svejedno, sta god da uzmes bice prepravki. Samo postoji mogucnost da nadjes original OM 352A od Zmaja 161 ili 162 sa zvonom, spojnickom osovinom i remenicama za kajise i samo nabacis na kombajn. Moj kombajner je imao 161 sa OM 352A motorom i Mecku ugradio u Rakovicu 120 kada je TS46 posustao. Sta je radio sa zvonom i ostalim delovima sto idu ne znam. Verovatno je prodao jer je to trazena roba.

Vlado, moze li odokativno cena delova? Da znam da se spremim ako ne daj Boze bude trebalo nesto.

Steta sto su toliko experimentisali i izvodili besne gliste sa tim motorima u tim vecim zmajevima. Moje je misljenje da ako vec moja fabrika ne moze da napravi kvalitetan motor i moram da kupujem a samim tim mogu i da biram pa brate stavio bi mecku gore pa neka kosta kolko kosta bar znam sta je!

Da li neko zna koliko snage ima Mercedes OM366 motor i koji je po snagi veći a koji manji od njega? I da li taj 366 može da ide u 191?

Mogu @bubu, al tvog! Sutra idemo da gledamo. Što se tiče 366 vidim da ima raspon snage od 160 do 220 ks.

Ja sam više slikao pokretne delove, nego sam kombajn. Odličan je priručnik, za kombajn, a za motor si mi dao za 4,5,6 Fl413, a ne za V8. Ali to nije ni mnogo bitno, pošto će ići verovatno mečka. Vidim da si pisao u temi kombajnski motori o motorima za kombajn, ajd sad reci jel bi mi pasovao OM 366 LA za 191?

Slab je to motor! Mora tu ici motor bar od 240 ks koji nece morati da radi na 2600 obrtaja da bi imao punu snagu. To je moje misljenje.

Maticu, je'l ovo cuvema Meckina 32jka? Oni su mislim bili V12. Ako sam dobro ispratio bila je generacija motora V8 sa 220ks, V10 sa 280ks i V12 sa 320ks. Posle su krenule novije generacije motora.
------------------------
Sad sam video mnoogo sam se zeznuo:osmeh: Sa njim bi ZMAJ isao do prvog otkosa kada bi rasturio kombajn...

Baća ja sam mislio da si ti ozbiljan, ja ovde pitam za savete, a ti zezaš. Moraš se manje družiti sa Košutićem!

Nazad
Vrh