Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A meni ne verujete kada mi trosi oko 10-11l po ha u prinosu od 5t po ha.
Dangeru jel kod tebe ne vazi paritet da je nafta 1/3 kostanja usluga ? Dacu ti ja 20l po jutru,necu da cepidlacim.
Ja sam se sad nasao u neobranom grozdju. Koliko sam pratio Danger ima Dominatora 98 i Zmaja ne znam koji. Na cemu je taj motor? E sad slabo radim dinarima, ali da probam. 122 dinara=1e. Za 24000 dinara ti naspes 300l nafte, od tih 300l potrosis 275l i skines 55 jutara ( 55jutara=30.8ha). Ispade potorsnja 8.9lpo 1ha. I to Vama velika potrosnja?
Moras citati malo izmedju redova,nije velika potrosnja normalno,to sam napisao iz razloga da kazem koliko trosi motor om352a na 2500 obrtaja,neki su se ovde uhvatili internetskih podataka o snagama na raznim obrtajima i misle da ako motor radi na vecem gasu da ce vise potrositi,kao sto je neko od clanova napisao da ko se nije oprobao sa mercedesovim motorom u radu bolje da cuti nego sto gugla neke podatke koji u stvarnom zivotu i u radu na njivi nemaju veze s vezom
Vlado, pa ovaj tvoj bio produvao nacisto. Ja imam jedan slican motor u kamionu (samo drugog proizvodjaca) i moram da ga karicim. To je izgleda jedenje ulja. Ajde da potrosi na to gorivo i 1l, ali ovo je mnogo. Svaki drugi dan 2l ulja puta mesec dana=30l ulja pa puta 300din= 9000din samo za ulje. Za kombajn koji tako radi moze da prodje i nekako, ali za kamion koji radi 6 meseci minimum, nije OK.Dangeru, juče sam na prethodnoj strani postavio odgovor članu Shale, tj tablicu mercedesovih motora.......Doduše ne znam dali je prevod u pitanju ili naša interpretacija njihovih motora ali mi jedan podatak bode oči !!!!
Naime oni konstatuju potrošnju ulja za podmazivanje kao procenat potrošnje goriva od 1% !!!! Šta kaže praksa ??????
Ovo mi malo ne logično jer ako danas duneš 200-250litara nafte ili više znači ode i 2-2,5 litara ulja ???? Nešto tu ne štima !!?
Pa koje tu onda ulje sipate kad troši toliko?