Kombajnski motori

A meni ne verujete kada mi trosi oko 10-11l po ha u prinosu od 5t po ha.

Ja sam se sad nasao u neobranom grozdju. Koliko sam pratio Danger ima Dominatora 98 i Zmaja ne znam koji. Na cemu je taj motor? E sad slabo radim dinarima, ali da probam. 122 dinara=1e. Za 24000 dinara ti naspes 300l nafte, od tih 300l potrosis 275l i skines 55 jutara ( 55jutara=30.8ha). Ispade potorsnja 8.9lpo 1ha. I to Vama velika potrosnja?

Ja da imam takav kombajn, sa tom potrosnjom od 9l po ha. Imao bi i za zetvu i za ljustenje strnjista.

Sae ce ti neki pametnjakovic reci, da ne znas da vozis kombajn.
Ali verovatno ti njive bile sa korovom, pa si morao da ides sporije.

Dangeru jel kod tebe ne vazi paritet da je nafta 1/3 kostanja usluga ? :sta: Dacu ti ja 20l po jutru,necu da cepidlacim. :osmeh:

cena usluge je tolika kolika je,to sto ja vodim racuna o odrzavanju i gledam da sto manje potrosi je moja stvar,a treba da znas da na kombajnu nije jedina stavka sto se tice troska samo gorivo,moglo bi se reci da sam zadnje sezone dao vise na odrzavanje nego sto je ukupno pojeo nafte a skinuo sam oko 500kj s njim,okreni malo telefone pa se raspitaj posto su delovi za zelene kombajne pa razmisli dal bi ti vrsio za 20 litara

- - - - - - - - - -

Ja sam se sad nasao u neobranom grozdju. Koliko sam pratio Danger ima Dominatora 98 i Zmaja ne znam koji. Na cemu je taj motor? E sad slabo radim dinarima, ali da probam. 122 dinara=1e. Za 24000 dinara ti naspes 300l nafte, od tih 300l potrosis 275l i skines 55 jutara ( 55jutara=30.8ha). Ispade potorsnja 8.9lpo 1ha. I to Vama velika potrosnja?

Moras citati malo izmedju redova,nije velika potrosnja normalno,to sam napisao iz razloga da kazem koliko trosi motor om352a na 2500 obrtaja,neki su se ovde uhvatili internetskih podataka o snagama na raznim obrtajima i misle da ako motor radi na vecem gasu da ce vise potrositi,kao sto je neko od clanova napisao da ko se nije oprobao sa mercedesovim motorom u radu bolje da cuti nego sto gugla neke podatke koji u stvarnom zivotu i u radu na njivi nemaju veze s vezom

Moras citati malo izmedju redova,nije velika potrosnja normalno,to sam napisao iz razloga da kazem koliko trosi motor om352a na 2500 obrtaja,neki su se ovde uhvatili internetskih podataka o snagama na raznim obrtajima i misle da ako motor radi na vecem gasu da ce vise potrositi,kao sto je neko od clanova napisao da ko se nije oprobao sa mercedesovim motorom u radu bolje da cuti nego sto gugla neke podatke koji u stvarnom zivotu i u radu na njivi nemaju veze s vezom

Dangeru, juče sam na prethodnoj strani postavio odgovor članu Shale, tj tablicu mercedesovih motora.......Doduše ne znam dali je prevod u pitanju ili naša interpretacija njihovih motora ali mi jedan podatak bode oči !!!!
Naime oni konstatuju potrošnju ulja za podmazivanje kao procenat potrošnje goriva od 1% !!!! Šta kaže praksa ??????
Ovo mi malo ne logično jer ako danas duneš 200-250litara nafte ili više znači ode i 2-2,5 litara ulja ???? Nešto tu ne štima !!?:sta:

Kod mog motora OM 352 A ,ova potrošnja ulja štima,možda i malko više.:osmeh:

Dangeru ne moram okretati telefone,samo odem do centra i cujemk oliko je npr osovina slamotresa za zelenka.
A i ti sto si na kraj srca pa gledas kidanje,budi optimista i kazi da to ide bez kvarova.

Dangeru, juče sam na prethodnoj strani postavio odgovor članu Shale, tj tablicu mercedesovih motora.......Doduše ne znam dali je prevod u pitanju ili naša interpretacija njihovih motora ali mi jedan podatak bode oči !!!!
Naime oni konstatuju potrošnju ulja za podmazivanje kao procenat potrošnje goriva od 1% !!!! Šta kaže praksa ??????
Ovo mi malo ne logično jer ako danas duneš 200-250litara nafte ili više znači ode i 2-2,5 litara ulja ???? Nešto tu ne štima !!?:sta:
Vlado, pa ovaj tvoj bio produvao nacisto. Ja imam jedan slican motor u kamionu (samo drugog proizvodjaca) i moram da ga karicim. To je izgleda jedenje ulja. Ajde da potrosi na to gorivo i 1l, ali ovo je mnogo. Svaki drugi dan 2l ulja puta mesec dana=30l ulja pa puta 300din= 9000din samo za ulje. Za kombajn koji tako radi moze da prodje i nekako, ali za kamion koji radi 6 meseci minimum, nije OK.
Da li karicenje ima efekta ako su cilindri malo zajedeni, ili da menjam i njih? Inace nemaju riseva na sebi, ali je primetno da su malo zajedeni.

Pa koje tu onda ulje sipate kad troši toliko?

Sad si se razocarao u Mercedesa...:)

- - - - - - - - - -

Kod nas je jedan terao Imt 579, sa kanticom na crevo od iberlaufa. Tj crevo od iberlaufa u kanticu. Malo, malo pa vrari ulje u motor.
On je tako radio tri sezone po 60-70ha, oranje, tanjiranje, drljanje. Posle je mogao samo drljacu da vuce.

Tako sam i ja terao 539 4 godine na nosac alternatora zavezao spagom flasu plasticnu 2.5l i kad se napuni, ugasim, vratim u motor i teram dalje. Palio je kao grom, imao je iznenadjujuce puno snage ali je ulje prosipao. Kad je doslo da toga da svaki dan moram skidati flasu i vracati, odlucili smo se za generalku...

Nazad
Vrh