Kombajnski motori

Svejedno nećeš kupiti kombajn pa odmah da te ofiram da nam ne trošiš tastature. :osmeh:

Odkud ti znaš da neću kupiti? A i tastarure su trošene na mnogo veće gluposti od ove ša vidi da se i dalje troše...:osmeh:

Mogao bi i nekog forda da stavis...:):):)
Mercedesa sa Fordovim znakom:haha::haha:
OM 442 A (bi turbo) ima 350ks, dok klasican OM 442 ima 260ks na kamionskim obrtajima! Kada se obrtaji smanje dodje se do manje snage, ali opet mislim da se uklapa za taj kombajn. Cak sav ovde video da su na nekog veliko Zmaja ugradjivali Mecku V8.
Inace Meckina 35ica je legendarni motor i vozaci ga bas dosta cene. A tek sto ima strasan zvuk::super::...

Slab je to motor! Mora tu ici motor bar od 240 ks koji nece morati da radi na 2600 obrtaja da bi imao punu snagu. To je moje misljenje.

Kad moze 366 da tera Dominatora 108 Maxi i jos neke ozbiljnije Claasove, zasto ne bi mogao Zmajceka 191? Motor mora da radi na tim obrtajima zbog vrsalice jer biter mora da ima oko 850 obrtaja. Jedino ako ce deran da pravi manje pogonske remenice, da se zeza sa duzinom kaiseva pa da smanjuje obrtaje motoru i da stavlja motor koji razvija potrebnu snagu pri manjim obrtajima od 2600..

Kad moze 366 da tera Dominatora 108 Maxi i jos neke ozbiljnije Claasove, zasto ne bi mogao Zmajceka 191? Motor mora da radi na tim obrtajima zbog vrsalice jer biter mora da ima oko 850 obrtaja. Jedino ako ce deran da pravi manje pogonske remenice, da se zeza sa duzinom kaiseva pa da smanjuje obrtaje motoru i da stavlja motor koji razvija potrebnu snagu pri manjim obrtajima od 2600..

OM366 ima cetiri tipa motora. Inace 366 o kome vidim da svi pricaju ima 136ks na 2800 obrtaja i 408 Nm. Om366C ima 136ks ali i 420Nm. Om366A ima 170ks i 410Nm. Om366LA ima 204 ks na 2600 obrtaja i 640 Nm @ sto je mnogo bitno a malo ko spominje tacan model tog motora pa dolazi do zabune. I dalje tvrdim da je to slab motor za zmajka 191 ali svako ima pravo na svoje misljenje.

Inače na kojim obrtajima približno radi motor na zmaju 190?

Drugari pomagajte. Gde bi mogao da se nabavi neki mercedes motor a da ima 200 ks snage da bi mogao da teraa 191. Sve što sam zvao nudi mei OM 352 sa turbinom i kažu da će moći da tera 191.

Ima čovek u Irigu koji rastura kamione.Malo je jači sa cenama a imaš i kod Sukura u Bečeju velik izbor kamionskih motora.

OM366 ima cetiri tipa motora. Inace 366 o kome vidim da svi pricaju ima 136ks na 2800 obrtaja i 408 Nm. Om366C ima 136ks ali i 420Nm. Om366A ima 170ks i 410Nm. Om366LA ima 204 ks na 2600 obrtaja i 640 Nm @ sto je mnogo bitno a malo ko spominje tacan model tog motora pa dolazi do zabune. I dalje tvrdim da je to slab motor za zmajka 191 ali svako ima pravo na svoje misljenje.
Ovaj kombajn ima motor od 140ks i radi odlicno, nikad ga nisam video da dimi ni uz breg!
Kad bi neko pisao ovde da bi ugradio u njega motor od 140ks ti bi tvrdio da to ne moze i naravno nebi bio u pravu, tako da nemoj da tvrdis da 204ks ne moze da tera 190-ku. realno mgao bi i manji.

attachment.php

Meni se mnogo svidjaju ti 171, ali su skupi dosta. Potajno se nadam da ce im pasti cena narednih godina, kao sto su pale 142 ojkama.
Da je ova drzava bila dobra, pa da su 142 ojku napravili tako kao 171, samo manjih kabarita, ili makar da su dodali jedan slamotres i mercedes OM352.
Kakav bi to kombajn bio.
Meni je 142 ekstra kombajn, samo da mu je malo veci ucinak, da mogu skinuti glat 10ha psenice, 7-8ha kukuruza svaki dan, bilo bi super.

Uradili su oni unifikaciju kombajna modelima od 150 do 191 ali su neke druge stvari bile u pitanju i cela proizvodnja kombajna je ugašena.Zmaj 143 ima sličnosti sa 171(pogoni,prenosi,neke remenice)ali nije ni blizu.

samo se nadaj da ce da mu padne cena to je masina ipo. sto se tice motora mora da moze 366 sa turbom. jer kod mene na 171 je jos uvek veliki dajc 190 konja i retko kada sam ga naterao da baci i to vrlo malo dima ko nezna da gleda nebi nikada video. realno to je motor od 9.57 litara i mislim da bi za normalno koristenje ladno isao sa 366 sto bi mu znacajno smanjilo potrosnju zbog mnje kubikaze i bolje iskoriscenosti. mozda bi ponekad malo osetio da radi nesto ali zato je tamo pa nek radi...:osmeh:

- - - - - - - - - -

da i kod nas u selu je bilo nekada oko 35 142ojki i da vidis kako su nabudzeni neki. da za sat skidaju vise od hektara psenice tako da skidaju 10 i vise na dan

Drugari pomagajte. Gde bi mogao da se nabavi neki mercedes motor a da ima 200 ks snage da bi mogao da teraa 191. Sve što sam zvao nudi mei OM 352 sa turbinom i kažu da će moći da tera 191.
OM 352A ima 170ks na 2800 obrtaja. Imam ga u kamionu i mogu reci da je to Mali Zvrk:osmeh:, ali da je svemocan, bas i nije. Ima OM i 401 V6 ili 442 V8. Samo je malo teze naci da je u dobrom stanju. Treba videti kod onih sto rasturaju kamione. A vidi da iskopas broj od onog sto rastura autobuse (a mislim i kamione) u Martincima. Pre mesec dana su odavde oterana 2 autobusa, 1 je sigurno imao Mecku 260KS, ali je malo troskario ulje.

Nazad
Vrh