Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sve neki majstori oko nas,a niko ne zna "nauku" generalno uradjen motor,od a-s je odradjen,od sklopova do najmanjeg dela u glavi,pa do kompletnog razvoda,osovine pogona pumpe i caura...pumpa bila na proveri,kaze bosista da je perfektna(a pre njega je radio Zeravica)...i nakon svega,motor ne radi raznomerno.Šta je sa tvojom?
I dizne sam licno proverio i nastelovao,svaka je perfektna.taj rad ne moze biti proizvod lose dizne.ima prekid u radu,kao zabrojavanje i pomalo trokiranje.A dizne u kakvom su stanju ne znači ništa i ako su remontovani ima loših delova pa ponekad ne baca lepo gorivo.
Nije...sve te osnovne stvari su ispostovane,svaka cev je redom otpustena bila zbog vazduha,i nova ac pumpa,sita,sve gumice na vodovima,novi filteri i pratece gumice...sve kako treba i nije to to.pre toga je radio godinama sa nacetim jednim klipom(verovatno kod prethodnog vlasnika ventil odradio svoje)pa je opet radio mnogo lepse nego sada kada je sve novo i nije ugradjivan nikakav bofl.onda,clanovi,ima li ko pumpu za proveru samo ili prodaju?Hoće da trokira kada ima vazduha u sistemu goriva.
Ventili i sedista su novi,sve je u redu pregledano dva puta+praceno pri radu motora bez poklopca ventila.zupcanici su bez zazora,osovina takodje,a caure nove.vazduh smo vec pisali da je detaljno sve odradjeno,tako da to izbacujemo...nisam pametan vise,ali ako je zaista pumpa,kao sto me jedan kolega ubedjuje,vise nikad necu nositi pumpu kod i jednog bosiste...njih 3 ih proveravalo,i radilo,pocevsi od Zeravice(od njega kada je donesena najbolje je radila)Da nisu utegnuti ventili? Probaj na auspuh da poslušaš dali se čuje "siktanje" pri anlasovanju. Ako ventili nisu dobro obradjeni,kao i sedišta ventila,čućeš na auspuhu kako propustaju kompresiju. Neka ti neko anlasuje u kabini a ti poslušaj. Kakvi su zupčanici u razvodu,da nemaju oni lufta? Mala osovina sa nutovima koja pokreće pvp da nije ona potrošena? A i što kaže Matić,hoće vazduh u sistemu da prouzroči trokiranje motora.
Problem resen...u pitanju je bila PVP,i po svemu sudeci,ne znam kako vise to da nazovem,sem neznanja mnogo strucnijih ljudi od mene u toj oblasti koji su trebali da otklone kvar.naime,pitali smo komsiju koji takodje poseduje zmaj 142 da nam pozajmi pumpu sa njegovog kombajna(ciji motor inace perfektno radi) da bi znali da li problem do pumpe...uz njegov nesebican pristanak,njegova pumpa je namontirana na nas motor,i rezultat je bio itekako vidljiv-nije bilo dima,ni belog,ni crnog,motor je radio ujednaceno.Da nisu utegnuti ventili? Probaj na auspuh da poslušaš dali se čuje "siktanje" pri anlasovanju. Ako ventili nisu dobro obradjeni,kao i sedišta ventila,čućeš na auspuhu kako propustaju kompresiju. Neka ti neko anlasuje u kabini a ti poslušaj. Kakvi su zupčanici u razvodu,da nemaju oni lufta? Mala osovina sa nutovima koja pokreće pvp da nije ona potrošena? A i što kaže Matić,hoće vazduh u sistemu da prouzroči trokiranje motora.