Dajte ljudi ovo citaju i korisnici koji nisu registrovani i nikada nece ni biti,pa sam stoga primoran da pitam da li ti OM motori imaju keramicke hilzne i titanijumske klipove pa ih u niz tema uzdizete do nebesa.Necu da kazem da oni ne valjaju ali hocu reci da nisu uopste MNOGO dugotrajniji od ostalih a pogotovu naspram cenu delova istih,npr ja sam imao lose iskustvo prvo za dzep kada sam pre 6-7 godina kupio viljuskar sa UGRADJENIM OM 314 a fabricki bio neki Fordov.Toliko je bio taj OM los motor da sam potrosio skoro do dna start sprej i tri akumulatora sa pola sata verglanja da bi ga na kraju jedva i samo jedva upalio/dve godine nije bio paljen a ostavljen ispravan/Ne bih se ja toliko ni mucio sa paljenjem da ga nisam bio unapred isplatio dva dana pre toga,onda sledi dodatno razocarenje prvo kada sam ostavljao blok na hilznovanje pre mene covek doneo od golfa 1.6D njemu rekose 60.e a meni kasnije 120.eura,na moje pitanje sto dupla razlika a posao skoro isti stim da su hilzne samo malo sire,kaze pa zato sto je ovo Mercedes a i plus teretni program prava cena je 140,ali kako se poznajemo reko sam ti zato 120.,aha dobro kazem ja radite,onda cu reci jos samo ovo da kada sam usao u prodavnicu po delove i kada su mi rekli da garnitura dihtunga kosta tacno 350.eura hteo sam da se slogiram,i naravno kada sam sve to odradio i naplacao se kao da radim neki Ferarijev motor onda sledi bosista i njemu 250.eura i ponovo ne pali prvi put odmah nego veglanje oko 10.sekundi,pa onda kupim ac pumpu 60.e,pa ponovo ista stvar pa stavljam nepovratni ventil i ponovo ista stvar i srecom moje iskustvo se zavrsilo tako sto ga prodao,i ostao na domacem viljuskaru MIN-Nis koji ima motor isti kao na IMT 558 ali los jer trosi dosta ulja ali pali kao mina ne da umisljam nego stvarno na prvi okretaj radice bez grejaca,mislim sad kada je temp.u plusu inace u minusu nece bez grejaca.Tako da ja licno ne vidim nista bolje kod "OEMA"u odnosu konkurencije.