Kombajnski motori

ja bi taj motor da ugradim u mtz 829, sta sve treba ovde budziti da bi se ugradio? oce li to sjebati menjac?

na S 46 je malo drugačije,pošto pumpa ne dobija direktno pogon sa razvoda već od osovine koja takođe pokreće hid. pumpu,kompresor...
mene zanima prenosni odnos između te osovine i radilice...ako neko možda zna...

2:1 100% jer je zupcanik u razvodu isti broj zuba kao i na bregastoj osovini:ppozdrav:

Dragane, mislim da malko grešiš !! 2:1 jeste odnos radilice i bregaste ali ne i osovine pogona PVP.

Evo malo matematike ko voli da računa :
Broj zuba na bregastoj: 48
Broj zuba na radilici : 24
Broj zuba na osovini pogona PVP: 26 stim što neznam odnos pužnog prenosa između osovine pogona i same PVP i broj zuba međuzupčanika ali se sve svodi na odnos 1:2 za radilicu kao što je naveo mucobieno

Dragane, mislim da malko grešiš !! 2:1 jeste odnos radilice i bregaste ali ne i osovine pogona PVP.

Evo malo matematike ko voli da računa :
Broj zuba na bregastoj: 48
Broj zuba na radilici : 24
Broj zuba na osovini pogona PVP: 26 stim što neznam odnos pužnog prenosa između osovine pogona i same PVP i broj zuba međuzupčanika ali se sve svodi na odnos 1:2 za radilicu kao što je naveo mucobieno

ok prihvatam

dali se istom brzinom okreci kompresor (traktor) i hidraulicna pumpa (KOMBAJN) na s46 motoru

Nazad
Vrh