Kombajnski motori

Letos sam radio pvp zato sto nije hteo da pali vruc, usput su odradjene i dizne. Lepo radi i ima snage, lako pali, samo sam primetio ono sa dimom na ler gasu.
E sad ti pali odlično ali ti je verovatno na malo ranijem palenju.Vrati malo samo na kasnije palenje pa ćeš videti onda.Ali ako hoćeš mene da poslušaš-ako ti dobro pali i ako se negreje usled rada na njivi(što hoće kada je ranije palenje namešteno) nemoj onda ništa dirati jer to je zanemarljivo

Filter vazduha sam cistio svakodnevno
kompresorom. Cevi od filtera do usisne
grane su prohodne. Grejac je iskljucen.
U radu dimi konstantno.Kakve veze lma
vazduh u dovodu goriva sa dimom?

pogledaj dal ti nije usisna grana zastopana od prljavstine i obavezno obrati paznju na usisno crevo dal se nije odvalilo neko parce pa kad upalis motor ono se popreci i zastopa

to je sasvim normalno da ti motori dime, ako ti smeta ti stavi mecku pa da vidis sta je masina
S-46 koji su rađenu 80-tih godina nisu se bojali nijednog mercedes motora po pitanju izdržljivosti:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Filter vazduha sam cistio svakodnevno
kompresorom. Cevi od filtera do usisne
grane su prohodne. Grejac je iskljucen.
U radu dimi konstantno.Kakve veze lma
vazduh u dovodu goriva sa dimom?
Jel rađena generalna na motoru?Jel razbušen na 101mm možda?

Po pitanju izdržljivosti neka budu isti ali po pitanju potrošnje goriva su kao nebo i zemlja.Strižanin samo vi proverite creva pa se javite.Pisano je o tom problemu što u ovoj temi što u temi Zmaj kombajni.

Po pitanju izdržljivosti neka budu isti ali po pitanju potrošnje goriva su kao nebo i zemlja.Strižanin samo vi proverite creva pa se javite.Pisano je o tom problemu što u ovoj temi što u temi Zmaj kombajni.
Slažem se za potrošnju ali i potrošnja zna biti relativna stvar i zavisi i od samog održavanja.Ja sam po dva puta u sezoni znao da skidam pumpu i dizne i nosim na proveru,posle skidanja ječma i pšenice i posle skidanja soje i kukuruza.I skoro uvek treba nešto ili promeniti neki deo(uložak....)ili naštelovati pritisak dizne
A to retko ko radi-zato i potrošnja goriva raste,tera se dokle ide:osmeh:

Prošli kombajn je imao S46 motor na sebi.Pumpa i dizne rađeni kada je došao kod nas i posle 20 godina kada je zakovao rotor ponovo.Majstor se sve krstio jer je svaka dizna pišala a najzanimljivije od svega je to da je on uvek trošio isto i pre i posle remonta pumpe i dizni.Desetka po jutru u pšenici mu je bio prosek i nikako manje.

Motor nije otvaran pa neznam promer klipa.
Filter je gledao jedan
mehanicar kaze dobar je.
Promenicu ih svakako.
Mislio sam da skinemo glavu.

vazdusni filteri, veci ulozak na 300rh zamena, manji ulozak moze bar duplo vise...
ako je negde u vazdusnom sistemu doslo do delimicnog zacepljenja, bice propraceno crnim dimom, takodje i gubitkom snage motora a kad nema snage on se i greje...

a ulozak dizne prve simptome neispravnosti pokazuje pod malim gasom pracen crnim dimom (ne pravi maglu nego piski)
namenjao sam se tih glupavih IPM-ovih ulozaka, al sam kriv sto nisam ni pokusao nesto kvalitetnije da probam...

Pre 142 imao sam z133 i sa njim nikada problema ove
vrste.Koliko god da je kombajn opterecen na auspuhu nikad dima.Sa ovim je suprotno i kad ide kroz njivu bez
ukljucene vrsalice a pod turazom dima kolko hoces.
I na leru dimi ali preko toga bih presao.

Naš 141 je imao S46 motor i od kada je došao kod nas pa sve dok nije prodat dimio je i na leru i pod punim gasom.Nije trošio ulje niti se grejao.

Imao sam prilike da gledam druge zmajeve
142 u radu ima malo dima i to mi nebi smetalo
uopste ali nijedan se ne ponasa kao moj.

Ja na Claas-a imam Perkins 6 klipa motor.. I na leru ne dimi ne dimi ni na punom gasu ako kombajn radi u mestu sa ukljucenom vrsilicom e kad krene da vrsi,kad kad zadimi malo pa prestane (na trenutak zadimi) i tako od kad je kod mene.. Kad sam ga kupio stavio sam nove uloske dizni,kod mene je vec 4 sezona,motor radi super pali odlicno,da li da skidam dizne i da nosim bosisti??? :sta:

Pitanje za znalce koji je najveci problem ili posao kod ugradnje mercedes motora u zmaj 142 posto planiram da ga nabavim i ugradim unaprijed hvala

Nazad
Vrh