Kombajnski motori

Moj motor u radu ne mjenja turazu, jer ne povlaci rucku gasa naprijed-nazad, nego lijevo desno tako da se tu poluga gasa na PVP prakticno i ne pomjera... Zato sam i napisao da ne vrijedi tjerati mak na konac kad se ustelava rad motora na kombajnu i da to ne mora biti bas 100% tocno. metoda koju sam opisao par postova prije se odnosi na "priblizno" stelanje koje dosta ljudi u mom kraju ne radi pred sezonu, kao sto i ne balansiraju bubanj pred sezonu... Mene koji gledam okretaje motora i postelavam ih po potrebi svi cudno gledaju...

ab9cd7217476587.jpg
[/URL] [/IMG]
evo upustva što su zmajevi inžinjeri radili posebno za moj kombajn,
pa su verovatno i broj obrtaja osovine slamotresa i broj obrtaja vetra proračunali prema ovim obrtajima odbojnog bitera :sta:
u priručniku za adaptaciju za kukuruz piše 840 obrtaja odbojnog bitera ali predpostavljam da je u toj kulturi manje bitna ta vrednost nego u pšenici...

predpostavljo sam da je oko 1000e al ne i tacno po stavkama, a za mecku mi rekao majstor da je sa bolim delovima oko 2000e
ubacivanjem ovog mecinog motora imacu trosak od 800e...
tu je uracunat i drugi regulator na PVP jedno rezimski, za kojeg mi majstor trazi 200e i da ga ugradi...
+sto necu vise slusati perkinsa kako klambara
+manja potrosnja, tako kazu ako ne lazu:osmeh:

Postovani prvi put pisem,lmam problem sa z142 naime motor jako dimi u radu crn dim.Pumpa i dizne su uradjene pokusano je i okretanje pumpa ali nista.Motor se negreje a ulje trosi jako malo.

- - - - - - - - - -

Postovani prvi put pisem,lmam problem sa z142 naime motor jako dimi u radu crn dim.Pumpa i dizne su uradjene pokusano je i okretanje pumpa ali nista.Motor se negreje a ulje trosi jako malo.

Proverite crevo od dotoka goriva.Znači ono što ide od rezervoara do AC pumpe.Moguće je da vuče falš vazduh negde a ti motori su jako osetljivi na to.

Nepresušna tema za diskusiju. Dim na auspuh kod s46.Kad bi se sve pročitalo mogla bi se jedna disertacija sklopiti.:ppozdrav:

Letos sam radio pvp zato sto nije hteo da pali vruc, usput su odradjene i dizne. Lepo radi i ima snage, lako pali, samo sam primetio ono sa dimom na ler gasu.

Nazad
Vrh