Kombajnski motori

Da imas za čega da uhvatiš vruć termostat.... Koliko vidim to je noviji tip termostata spoljašnji fi 63 ili 64mm. A gde taj šeširić naleže ako imaš stari tip termostata fi 54mm?

Dakle piso sam u temi za s 46 motor generalno napravljen a nije dobro radio, problem je bio u glavi motora, morala je na brušenje i potpuno nove ventile smo uzeli, majstor kada je zupčanik paljenja stavljo fulo je za 2 zuba i dimio je bjelo, bošista u boš pumpi neko slovo nije dobro napravio na onom malom poklopcu, i motor je dimio jako, i promjenim ulje u motoru napravim krug na njivi ulje bude kao ugljen, sada na 25 kj sam baš da vidim kakvo je ulje, a ono žuto kao da je iz kante tek usuto, baco je ulje na auspuh sada nema problema s nicim, nema trunke dima ni u radu ni na leru, osim kada malo vise u bubanj se uvuce pa onako provuce, ili kada se gas doda ili smanji po malo crnog izbaci, motor ima ljepši zvuk nema pucanja onog, ma milina je sada :)

kakva je potrosnja mercedes motora om 352 a u zmaju 142 u odnosu na s 46?
da li bi bo manji potorsac staviti u zmaj 142 mercedes om 352 od 130 ks bez turbine?

Bio bi dosta manji potrošač jer to i jeste.Ugradite ga i kroz vreme ćete videti da ste i ranije trebali da ga ugradite.

pa taj om 352 a ima 168ks,pa se bojim da bi vise trosio od s 46 jer on ima 105 ks?da to nije previse za zmaja 142 168 ks?

al om 352 A,sa turbinom ima 168 ks
om 352 bez turbine ima 130 ks

- - - - - - - - - -

ja imam u ponudi taj od 168 ks sa turbinom od zmaja 161,pa se bojim da je taj prejak za zmaja 142,i da bi trosio znatno vise od perkinsa?
ima li neko taj motor od zmaj 161 na zmaju 141-2 i kakava su iskustva?

Jedan član je ovo postavio ,izgleda da vas mrzi da potražite.

v6nqk1.jpg

pošto motor na zmaju 142 radi na 2000 obrtaja taj om 352 ima manju snagu nego s 46
Ovu vašu konstataciju bih stavio sa strane iz ličnog iskustva jer do pre neku godinu imao sam na 142 OM 352A i prema Kirajevoj tablici a vašoj računici ni taj motor nebi odgovarao za kombajn ali 101% grešite, taj motor nosi kombajn i u šali pita ima li šta još da se priključi a o potrošnji i da nepričamo i po meni ta dva motora OM i IMR nemogu se meriti ni po kojem parametru, Pa ljudi stavljaju na Zmaj 170-171 i bez problema ide. Ja trenutno na svom 171 imam OM 362LA i po snazi predhodnika Torpedo-Deutz ja sam zaboravio šta je to motor naravno u korist Mercedesa u svakom pogledu.

Tačno tako.Negde na forumu sam pročitao da je neko napisao da oni koji nemaju ličnog iskustva sa M.B motorima na kombajnu ne pišu koješta i napamet.

zato sto taj motor ide na vece kombajne 161,171,pa zato mislim da je mozda om 352a mozda prejak za 142 i da bi mozda bilo neiskoristen dovoljno na 142?

dao bih glas takodje za om352a,ja ga imam od ove godine,najveci je problem uklopiti ga dobro ,a posle toga nema nikakvih problema,meni je potrosnja pala a 142 radi sa seckom bez ikakvih problema,trebao bi uskoro staviti i roto secku na kukuruzni a mislim da nece ni to biti problem,a svakojake stvari mi padaju na pamet pa cak ubacivanje i neke auto-klime,ali nisam bas siguran kako bi to izgledalo izvesti(mozda na prolece). u svakom slucaju motor za svaku preporuku,poseduje prilicno viska snage.

Nazad
Vrh