Kombajnski motori

a koliko kosta da se kupi i gde ima uopste da se uzme motor mercedesa

druze kazem ti prvo i prvo pogledaj ti tu maticu na radilici kod remenice koja pokrece vodenu pumpu...meni se vec desilo na s-46 motoru takav problem....
Uz duzno pstovanje, ta remenica nije na konus? ako jeste malo je verovatno da ce se sama od sebe olabaviti ako je bila bar malo zategnuta ,a osim toga tu bi se momentalno javio kvar u vidu zagrevanja i prokuvljavanja motora ,izgorevanja kaisa, itd .Moj pokojni otac je jako davno dao strugaru , da napravi manju remenicu na vodenoj pumpi ,i mi od tada nikad nismo imali problema sa zagrevanjem motora.A poceli smo od Belgijskog Clajsona (sa kojeg je prekopiran univerzal) pa sve do sad,toliko mocno i jako vrti da provuce sve prljavstine kroz sace hladnjaka a osim toga povecava se litraza vode u minuti.

Kraj radilice na S-46 je na kronere,žljebove,vučije zube ili nutove pa sad ko kako zove.... Ali nikako na konus jer onda nema ko da zategne zupčanik koji se nalazi iza remenice a pogoni razvod.

Kraj radilice na S-46 je na kronere,žljebove,vučije zube ili nutove pa sad ko kako zove.... Ali nikako na konus jer onda nema ko da zategne zupčanik koji se nalazi iza remenice a pogoni razvod.[/QUOTEisam
Nisam 100% siguran u vezi radilice na s46 davno sam radio motor ,ali opcija da nema ko da zategne zubcanik nepije vodu posto kod Ursusa 902i kod Zetora 8011 koje sam skoro radio remenica je na konus a doticni zubcanik je na kajlu:ppozdrav:

Uz duzno pstovanje, ta remenica nije na konus? ako jeste malo je verovatno da ce se sama od sebe olabaviti ako je bila bar malo zategnuta ,a osim toga tu bi se momentalno javio kvar u vidu zagrevanja i prokuvljavanja motora ,izgorevanja kaisa, itd .Moj pokojni otac je jako davno dao strugaru , da napravi manju remenicu na vodenoj pumpi ,i mi od tada nikad nismo imali problema sa zagrevanjem motora.A poceli smo od Belgijskog Clajsona (sa kojeg je prekopiran univerzal) pa sve do sad,toliko mocno i jako vrti da provuce sve prljavstine kroz sace hladnjaka a osim toga povecava se litraza vode u minuti.
Pozdrav komsija,mi smo bas imali drugaciji problem.Na zmaj 170 smo stavili mercedes om352 motor i na sebi je imao remenicu malog precnika,jako je veliki vakum pravio kroz hladnjak i lepio plevu,slamu i svu prasinu na sito od hladnjaka do te mere da pocne da ga deformise.Naravno cim nema protoka vazduha,temperatura motora je rasla i na svakih tri,cetiri kruga,zavisi kako vetar duva sam morao da stanem i da ocistim sito.Kako smo stavili remenicu veceg precnika,smanjila se kolicina vazduha koja ide kroz hladnjak i vakum,ne dize vise plevu i slamu na sito hladnjaka a temperatura nam ove godine sa seckom nije prelazila 70-75 stepeni,naravno bez termostata.

Pozdrav komsija,nije bilo potrebe dosad da kazem, da sam ja oblozio sa pocinkovanim limom taj deo ispred hladnjaka,a povisio samo gornji deo kutijei sad vuce samo odozgo .Takvih preuredjenja ima mnogo nas i nema lepljenja vise pleve medjutim hladi::suncanje::

Kraj radilice na S-46 je na kronere,žljebove,vučije zube ili nutove pa sad ko kako zove.... Ali nikako na konus jer onda nema ko da zategne zupčanik koji se nalazi iza remenice a pogoni razvod.[/QUOTEisam
Nisam 100% siguran u vezi radilice na s46 davno sam radio motor ,ali opcija da nema ko da zategne zubcanik nepije vodu posto kod Ursusa 902i kod Zetora 8011 koje sam skoro radio remenica je na konus a doticni zubcanik je na kajlu:ppozdrav:
i kod S-46 je zupcanik a kajlu ali remenica je na nutove....i ako olabavi matica nece odmah da preskace vec vremenom kad izlize te nutove u remenici....ako ima srece onda samo u remenici a ne i na radilici...

Pozdrav komsija,mi smo bas imali drugaciji problem.Na zmaj 170 smo stavili mercedes om352 motor i na sebi je imao remenicu malog precnika,jako je veliki vakum pravio kroz hladnjak i lepio plevu,slamu i svu prasinu na sito od hladnjaka do te mere da pocne da ga deformise.Naravno cim nema protoka vazduha,temperatura motora je rasla i na svakih tri,cetiri kruga,zavisi kako vetar duva sam morao da stanem i da ocistim sito.Kako smo stavili remenicu veceg precnika,smanjila se kolicina vazduha koja ide kroz hladnjak i vakum,ne dize vise plevu i slamu na sito hladnjaka a temperatura nam ove godine sa seckom nije prelazila 70-75 stepeni,naravno bez termostata.
gde bi ja mogao naci tu remenicu manjeg precnika,meni je temp stALno visoka pa da pokusam sa manjom remenicom nesto.

---------- Poruka napisana u 17:28 ---------- Prethodna poruka je at 17:26 ----------

gde ima povoljno hladnjak za 142,nov,koliko?zna li neko?

Sta ti znaci "visoka" temp.Da li imas termostat?Ako ga imas i ako radi, motor ce ti uglavnom drzati oko 90 c temp.vode.Ako ti se zaglavio na zatvorenom,to bi do sada vec primetio.Remenicu vidi na otpadima gde ima takvih motora od kamiona ili kod ljudi sto opravljaju kamione.

ali zasto odmah menjati?prvo i prvo nadji nekog majstora ako ti vec neznas da ti pregleda od najsitnijih mogucih kvarova...pa tek ako nenadjete nista onda razmisljajte o vecim problemima.....sta ako kupis nov hladnjak a na kraju samo nka sitnica?ceses se posle i tamo gde te ne svrbi....

---------- Poruka napisana u 19:05 ---------- Prethodna poruka je at 19:04 ----------

a remenicu manjeg precnika na vodenu pumpu ne bi rekao da ces naci na taj rakovicin motor....

da,imam om352a sad ugradjen i uradio je oko 60jut,ima secku i radna t mu je bila do 90(ne preko),uglavnom cujem od svih da je to mnogo,s obziro m da 142 ima manji zahvat od 16x trebalo bi da bude jos nize.Sumnjam malo i na hladnjak jer je sa obe strane hatletovan po 5-8cm,u ovim uslovima i prethodni s46 bi imao ovu t.

---------- Poruka napisana u 21:40 ---------- Prethodna poruka je at 21:39 ----------

nemam termostat

Pije vodu itekako! Nemojmo mešati Perkinsa tj IMR i Urssulu,Zeku... Pišemo o Perkinsu. Mada verujem da je tako na Ursu I Zeksu. Perkins je tako konstruisan da remenica steže zupčanik kojeg drži kajla. U suprotnom zupčanik će napraviti mesto u radilici za još jedno dve kajle ukoliko nije utegnut ili će se otpustati glavni šaraf ako ne uskladiš remenicu tj stezanje na konus a da i remenica dohvati zupčanik.... Ne kažem da je ne moguće. Sve se hoće kad se može,samo što retko ko se u tako nešto upusti. Kod člana Paradoks ne verujem da je tako nešto radjeno jer koliko sam shvatio kombajn ne radi puno,samim tim nije bilo potrebe. Imali smo slučaj na imt 5100 gde su strugari obradili kraj radilice jer su se nutovi pojeli baš zbog otpuštenog šarafa. I sve bi to bilo u redu samo što nisu računali na to da treba da se stezanjem remenice i zupčanik utegne. Za rezultat se dobilo da je kraj radilice puko,razvod prezubio-preskočio i KA-BUM motor.... Inače što se tiče grejanja motora i trošenja vode koje se spominje,možda,ali nadam se da grešim, se desilo da je prilikom generalke stublina pukla. Nadam se da grešim ali samo napominjem kao opciju. Ume da bude neka banalnost ali ume da bude i prc samo takav dok se ne pronadje kvar. More primera ali ajd da ne gnjavim više sa kilometarskim postom.

---------- Poruka napisana u 11:35 ---------- Prethodna poruka je at 00:35 ----------

Ako pocne da gubi vodu kad postigne radnu temeraturu onda je glava pukla,a pukotina nemoze da se utvrdi hidro testom!

da,imam om352a sad ugradjen i uradio je oko 60jut,ima secku i radna t mu je bila do 90(ne preko),uglavnom cujem od svih da je to mnogo,s obziro m da 142 ima manji zahvat od 16x trebalo bi da bude jos nize.Sumnjam malo i na hladnjak jer je sa obe strane hatletovan po 5-8cm,u ovim uslovima i prethodni s46 bi imao ovu t.<font color="Silver"><br>
<br>
<font size="1">---------- Poruka napisana u 21:40 ---------- Prethodna poruka je at 21:39 ----------</font><br>
<br>
</font>nemam termostat
kad se skine termostat na svakom vozilu treba da se zacepi kanal izmedju pumpe i kucista termostata jer se desi da voda kruzi samo kroz blok motora ili samo kroz hladnjak sve zavisi u kom je polozaju hladnjak u odnosu na motor(desavalo se da ljudi menjaju glave,pumpe,hladnjake i isto bude visoka t.a samo jedno parce sapurine resava problem)mada nemora da znaci da je bas to u pitanju ima tu vise faktora zasto je visoka temperatura.ko ne razume sta sa napisao neka stavi termostat za pocetak pa neka proba.

kad se skine termostat na svakom vozilu treba da se zacepi kanal izmedju pumpe i kucista termostata jer se desi da voda kruzi samo kroz blok motora ili samo kroz hladnjak sve zavisi u kom je polozaju hladnjak u odnosu na motor(desavalo se da ljudi menjaju glave,pumpe,hladnjake i isto bude visoka t.a samo jedno parce sapurine resava problem)mada nemora da znaci da je bas to u pitanju ima tu vise faktora zasto je visoka temperatura.ko ne razume sta sa napisao neka stavi termostat za pocetak pa neka proba.
e pa druze nebi rreko.....jer ako ti je otvoren termostat isti ti slucaj...a onda ne zacepljavas nista....razmisli....

Mislim da je kinez hteo da kaže da se mora limom smanjiti protok vode,jer ako skroz zatvoriš protok..... Ima da se usija motor! Moje misljenje je ili termostat unutra ili napolje,a pregraditi limom ne može biti dobro. Inače tačno je da se vadjenjem termostata može desiti da voda samo kruži kroz blok motora,ali kod nekih automobila. Mislim da se na zmaju to ne može desiti. Ustvari ne može sigurno jer mnooogi nemaju termostat baš kao i naš pa se ne greju. Tako je kupljen. Mada planiram da stavim jer je temp oko 50-60 a to je malo malo.

Nazad
Vrh