Kombajnski motori

A recite mi čemu služi ta piksla?Da kombajner trese cigaru unutra da ne bi zapalio kombajn ili za neku drugu namenu?

Upravo tako!Treba sprečiti požar na kombajnu izazvan ne ugašenim opuškom!

Poslednja izmena:
Ljudi koliko moze da me izadje generalna motora za zmaja 142.zakuco mi skroz,tj.zaribao?

Drugar je radio pred zito,oko 1500e sa majstorom ga izaslo,e sad neznam da li ima neke razlike u ceni posto je njegov original perkins.

Da kod mene je perkins original.I hvala vam na odgovorima videcu sta cu i kako pozzz

---------- Poruka napisana u 13:18 ---------- Prethodna poruka je at 13:02 ----------

od cega je uopste taj om 352 mercedesov motor i jel jako komplikovano ugraditi ga u zmaja 142?

Da kod mene je perkins original.I hvala vam na odgovorima videcu sta cu i kako pozzz

---------- Poruka napisana u 13:18 ---------- Prethodna poruka je at 13:02 ----------

od cega je uopste taj om 352 mercedesov motor i jel jako komplikovano ugraditi ga u zmaja 142?
nije i to je od zmaja 125-161-162....ja sam u john deere 952 ugradio....umesto originalnog 4 klipnog....

Dzordz ima već u temi objašnjeno.Naš član Kiraj je ugradio kod sebe u Zmaj 142.Meni ove godine ciknuo semering radilice na OM 352 A motoru i to onaj do zamajca.Sreća pa se odmah primetilo inače bi bilo veselo.Ko ima delove za te motore?

Dzordz ima već u temi objašnjeno.Naš član Kiraj je ugradio kod sebe u Zmaj 142.Meni ove godine ciknuo semering radilice na OM 352 A motoru i to onaj do zamajca.Sreća pa se odmah primetilo inače bi bilo veselo.Ko ima delove za te motore?
semering do zamajca?kod mene nema toga.....ima na zamajcu kao navoj koji vraca ulje u karter.....

---------- Poruka napisana u 13:26 ---------- Prethodna poruka je at 13:25 ----------

izvinjavam se...na radilici ima taj navoj....

---------- Poruka napisana u 13:27 ---------- Prethodna poruka je at 13:26 ----------

a evo firme ko ima sve delove za mercedes motore....
http://www.tikivent.co.rs/

Pretpostavljam da je semering pošto nisam ništa još uvek otvarao da vidim iz prvog lica šta je u pitanju.Znam samo da ulje curi kao ludo.Dnevno sam dosipao oko 1-1.5 litara kako kada u motor a prošle godine nije trošio ni gram pa mi je bilo čudno otkud sada od jednom da toliko troši.

Pretpostavljam da je semering pošto nisam ništa još uvek otvarao da vidim iz prvog lica šta je u pitanju.Znam samo da ulje curi kao ludo.Dnevno sam dosipao oko 1-1.5 litara kako kada u motor a prošle godine nije trošio ni gram pa mi je bilo čudno otkud sada od jednom da toliko troši.
pa zato kazem...mozda postoji dve vrste radilice(ne bi rekao ali necu pametovati)ja sam takva dva motora vec radio generalno i na jednom nema zadnjeg semeringa.....(tacnije nije bilo)

---------- Poruka napisana u 13:37 ---------- Prethodna poruka je at 13:34 ----------

evo ga zadnji sto sam pravio pre sezone

http://poljoinfo.com/showthread.php?531-Kombajnski-motori

Znaci prvo oprati hladnjak pa posle sve ostalo tako cemo i uraditi hvala svima na savetima, zamalo dobro da platim skolu pre tri dana kada sam hteo da dodam vodu u hladnjak ispeko sam dva prsta vrelom vodom dobro mi na lice nije prslo,a dolivao sam misleci da nece izbaciti jer sam dolio dva litara pre toga i bilo ok
Mozda nebi bilo lose da zamenis dihtung glave jer i sam kazes da je par puta pregrevan.

Hocu druze imam drugara koji se razume u mehaniku i provericemo tu matic, moramo resiti taj problem kod nas je sezona gotova jer kukuruz beremo beracem tako da nam kombajn terba tek sledece sezone ali moram sa tastom sad srediti da nebi ostalo za sledecu sezonu. A i mi svako jurto kompreserom izduvamo hladnjak i filtere to obavezno.

Hocu druze imam drugara koji se razume u mehaniku i provericemo tu matic, moramo resiti taj problem kod nas je sezona gotova jer kukuruz beremo beracem tako da nam kombajn terba tek sledece sezone ali moram sa tastom sad srediti da nebi ostalo za sledecu sezonu. A i mi svako jurto kompreserom izduvamo hladnjak i filtere to obavezno.
e druze morao sam da se vratim...setio se jos jednog problema....olabavila mi bila turbina u vodenoj pumpi na osovini...na izgled spolja sve radi kako treba a na kraju opet ne....zato skini gumenu cev sa kucista termostata i upalli kombajn...odmah cete da vidite koliko vode gura pumpa....ako upalis treba da pljune u momentu jako puno....e toliko za koje probleme se setio na brzinu...i po mogucnosti i resenka problema

Nazad
Vrh