Kombajnski motori

svaki motor kojem se uradi generalna mora da "baci malo ulja" dok se malo masina ne razradi .koiko se ja razumem u motore bolje da baci ulja tako nemoj da te to brine potrosices ti i ceo rezervar goriva dok ne prestane skroz :ppozdrav:

slazem se kolega ali dok se masina lepo nerazradi netreba je mnogo opterecivati ili nedaj boze (preopterecivati)

Imam jedan problem uradjena mi je generalan na s 44 motoru u zmaju 132.. Na motoru je sve novo klipovi,karike,cak je kupljen i nov blok motora jer je stari naprso tokom zime kod prvog vlasnika pa je mesao vodu i ulje,glava uradjena ventili novi,vodjice,ma sve totalno.. I kada sam upalio motor baca ulje na auspuh,ne mnogo ali vlazi po malo na ivice auspuha.. Da li je to normalno ili majstor nije nesto lepo uradio? Majtor koji ga je radio kaze mi da ne brinem nista da ce prestati...

Jel ti se motor zagreje na radnu temperaturu? To mu je najbitnije da radi na radnoj temperaturi ako nemaš termostat onda stavi najlon ili nešto ispred hladnjaka da ne prolazi tolko vazduha da bi se moglo zagrejati i tako potrošiš 150-200lit i može u žetvu i prestaće da baca ulje. Mi smo tako radili i prestao da baca i kod nasu privih par sati rada slivalo se ulje na auspuhu pa sve manje i manje i prestao.

Pa temperatura mu je 60 stepeni ali primetio sam da sada manje baca ulje nego kad sam ga prvi put upalio... Potrosio je vec 50 litara nafte..Kada da mu zategnem glavu ponovo?? I dali je to obavezno???

---------- Poruka napisana u 23:04 ---------- Prethodna poruka je at 23:02 ----------

Hvala svima jos jednom sada posle vasih reci mnogo manje brinem... :ppozdrav:

zna li neko koji kais ide na ventilator om352a,kod mene je bio 12.5 x 1275la,cini mi se da to nije fabricki,puno upada u remenicu. koliko ovaj motor ima ks na 2250 obrtaja,ako na 2400 ima 105 kw?

Jeste, dobro je što si primetio. 1,36 je metrička konjska snaga a ja sam se prvo setio mehaničke konjske snage koja iznosi 1,34.

ja sam ove god stavio na 142 om352a,motor radi odlicno i ima viska snage i sa seckom,ne spusta uopste obrtaje,jedina stvar koja mi se ne svidja je visoka radna t koja je 85-90c,da li je to normalno,opasno?

Vlado sat od temperature oće da laže ako je lošiji i pazi na mečku da ti ne polomi kombaj,prava motorina,večan.

Juče stigao neki čudan prečistač vazduha.Šta ovaj narod neće sve izmisliti da mu treba.

Poslednja izmena od urednika:
Poslednja reč tehnologije što se tiče predfiltera za vazduh.

Nazad
Vrh