Kombajnski motori

videces to posle prvog dana zetve....(koliko ulja trosi,da li ima sage,da li dimi itd)inae bez otvaranja nista neces znati

hvala kolega mada ne bih bas da proveravam motor prvog dana u zetvi tako da izgleda da mu ne gine otvaranje:sta:

@daki-Td skini pumpu i izvadi dizne pa odnesi na kontrolu kod boshiste i izmeri kompresiju u cilindrima , ako je sve u redu i sa pritiskom ulja onda promena filtera i ulja i mirno mozes cekati zetvu .

pumpu i dizne sam planirao i ovako da prekontrolisem jedno sto ne mogu da izmerim nikako kompresiju u cilindrima,ja taj uredjaj nemam a i ne znam nekog majstora sa istim pa cu ipak probati da zagrejevem motor kao sto kaze kolega Montoya pa da vidim sta se desava,samo me interesuje da li je pravilo kod S44 motora da ako motor duva da su karike lose,i obrnuto ako su dobre ne bi smeo da duva...jos jednom zahvaljujem kolegama na odgovorima

jednog dela motora, tj. merenjemm kompresije se utvrdjuje stanje kompresije u svakom cilindru posebno, motor moze da gubi " kompresiju " izmedju cilindra i klipa, a moze isto tako da dodje do opadanja kompresije preko ventila ( usisni, izduvni )*

znaci ako je losa kompresija to ne mora odmah znaciti da je do karika,moze biti u pitanju i glava tj da gubi kompresiju na ventilima?

znaci prilikom merenja kompresije,odradi se bez ulja i posle se sipa malo ulja u cilindar ako pokaze istu kompresiju onda je do ventila,ako dobro razumem?

Evo ovako, pisao sam u temi za s-46 motor pušio mi je plavo stalno a napravljena kompletna generalna, pumpa,dizne nošene 2 puta. I onda jedino glavu motora nismo radili, kada sam ju jucer skinio i poceo sipat benzin 2 ventila su propustila + motor je bio propirio brtva izgorila jer je bio pregrijan, dal je moguče da je pušio prije pregrijavanja ljetos zbog glave motora što su 2 ventila propuštala ?

kolega kod mene je slican slucaj,naime ja sam kupio kombajn sa s44 motorom i pusio mi je plavo,ovih dana smo ga rasturili i videli da usled pregrevanja od bivsih vlasnika izgorele su gumice na ventilima i kroz to je gubio ulje koje je dalje ulazilo u cilindar i sagorevalo,a dok su dole lezajevi i karike u super stanju ali je glava zezala stvar,tako da uradi glavu i mislim da ce se plav dim izgubiti:ppozdrav:

kod mene taj slucaj nije bio u pitanju,ja sam imao pojavu plavog dima i gubitak ulja i sad kad smo sve rasturili videli smo da je u tome problem inace sad ga polako sastavljamo pa cu videti kolika je razlika i sta se desava

Nazad
Vrh