Kombajnski motori

eh...pogresio sam...fabrickiidu 0.25...a najbolje 0.30-0.35....pa dok se ulegnu..taman...(nakon 200 litara potroseog goriva)

---------- Poruka napisana u 22:41 ---------- Prethodna poruka je at 22:39 ----------

Ih,a sta reci.... Oduvek sam voleo macke! Cuj mene,i dalje ih volim! :ppozdrav: Inace juznije tuznije ako su ti ventili radjeni mozes ih staviti i na 0.30-0.35 da ti se ne bi slucajno desilo kad se nameste da se i utegnu pa izgore. Pogotovo izduvni! nista im nece smetati ako se malo cuju.... Ili stavi na 0.25 ali nemoj sledece stelovanje uraditi nakon 5 godina...
a ono nije macka..nego mecka:osmeh: malo zaj....o iz kreveta pisati....:osmeh:

Hvala jos jednom na pomoci,nastelovao sam na 0,25i planiram da ga pustim da radi na probni sto jedan dan pa da prestelujem ponovo pre ubacivanja u saciju duzan sam:ppozdrav:.

motor s44 mi baca ulje u hladnjak za 15h rada oko 1 litar,a pritisak ne pada ispod 2 bara na leru,to znaci da je pukla glava...?

Miloše može lako biti i da je pukao blok.Kod drugara na 5136 se desio takav slučaj.Stalno se pojavljivalo ulje u hladnjaku i na kraju kada više nije moglo dalje skinuli motor i odneli blok na ispitivanje gde se ustanovilo da je pukao blok.

Drugari moze limi neko reci koliki treba da bude pritisak ulja na motoru s44 ili na zmaja 133.Naime danas sam upalio motor posle sklapanja i odma je usledilo razocarenje,pritisak ulja je na leru 2,2 a na pun gas 3.Moram da naglasim da sam sipao ulje na tocenje najeftinije koje planiram da zamenim nakon nekih desetak sati rada.Sta bi tu trebalo menjati.

Drugari moze limi neko reci koliki treba da bude pritisak ulja na motoru s44 ili na zmaja 133.Naime danas sam upalio motor posle sklapanja i odma je usledilo razocarenje,pritisak ulja je na leru 2,2 a na pun gas 3.Moram da naglasim da sam sipao ulje na tocenje najeftinije koje planiram da zamenim nakon nekih desetak sati rada.Sta bi tu trebalo menjati.
U momentu sam se najezio...

Nisam menjao njega ostao je steri dali bi trebalo,zasto da se najezis pa to ulje je za par sati rada da propere kanale i onda ide teksako i filter.

Trebao si i njiga promenuti jer hoce da zeza a stavka je mozda 2000-3000 dinara. Hoce da se desi da oslabi ili pukne feder pa da pre otvori ventil nego sto treba.

Vruc motor na leru (~800 obrtaja) minimum 1atm. A vruc il 'ladan ne bi trebalo da ide preko 5atm (dovoljno je i 4) pri punom gasu.

pozdrav...Na kombajnu imam Mercedesov motor OM352 turbo! Neznam koje je ulje sipano u njemu pa mi treba neka preporuka...!?

pozdrav...Na kombajnu imam Mercedesov motor OM352 turbo! Neznam koje je ulje sipano u njemu pa mi treba neka preporuka...!?
ja koristim modricin MAXIMA 20W-50 ali CRNA kanta:osmeh: ne plava:osmeh:

---------- Poruka napisana u 00:14 ---------- Prethodna poruka je at 00:12 ----------

motor s44 mi baca ulje u hladnjak za 15h rada oko 1 litar,a pritisak ne pada ispod 2 bara na leru,to znaci da je pukla glava...?
rastavljaj motor.....!

pozdrav svima..posto od skoro imam kombajn,hteo bih proveriti u kakvom stanju motor posto ne bih bas da mi stane u zetvi pa me interesuje ima li uopste nacina da se to odradi a da se on ne otvara,motor naravno pali,radi sve normalno ali hteo bih ga prekontrolisati pre zetve,inace u pitanju je Imr S-44 motor..unapred hvala

Nazad
Vrh