Kombajnski motori

Cena joj je baš prava sitnica !!!:haha:

A ovako nesto ugraditi?

Pierburg-ova pumpa za aute-benzince pritiska oko 2bara i kosta oko 7000din.

Rastavljao sam par neispravnih pumpi i mislim da su gumice na takvom mestu da ako i nabreknu nece nikome smetati. Jedino ako se rastavi pumpa pa ponovo sastavi onda tesko da ces vise vratiti te iste gumice jer ce biti malcak vece. Ali sto bi rastavljali ispravnu pumpu,ne?

Sta je radnjeno na njemu?
karike+lezajevi...bila pregrejana pa trosila 4 litre ulja na dan....

---------- Poruka napisana u 21:12 ---------- Prethodna poruka je at 21:11 ----------

jojj...i komplet radjena glava...

---------- Poruka napisana 07-04-12 u 23:44 ---------- Prethodna poruka je 06-04-12 at 21:12 ----------

i evo ga mecka napokon na mestu.....

a evo i s46, sa zmaja 143, taze remotovan

---------- Poruka napisana u 18:38 ---------- Prethodna poruka je at 18:32 ---------

---------- Poruka napisana u 18:43 ---------- Prethodna poruka je at 18:38 ----------

Poslednja izmena:
Drustvo radim generalnu na zmaja 133 pa me interesuje dali neko zna tacne podatke na koliko se stezu leteci i lezeci lageri i nakoliko se steze glava na motor s44 unapred hvala.

Ako je motor sa 101mm klipovima onda bi trebalo da su ovo ti podaci.... Ako je sa 98.5 onda glavu za 15-ak Nm manje stegni.... Naravno ovo su podaci za nov motor. Znaci novi brezoni,vijci,matice,navoji..... E sad posto je to stari kombajn(pretpostavljam) onda ti preporucujem da veoma jako mnogo puno obratis paznju pri stezanju da ne bi iscupao navoj otkinuo vijak ili brezon i slicne moguce piz...ije. Tj mozes korigovati za 1-1.5kg manje da stegnes glavu i ostalo. Ali nemoj ni premalo stegnuti ni to ne valja....

Uploaded with ImageShack.us

Necitko mije malo ali ako se nevaram ispada ovako glava se steze na 13,6kila,lezeci na 24,4kila,a leteci na 12,9kila ispravi me ako nisam dobro video.

Da ali ne kg nego nm. Al dobro priblizne su vrednosti.... Umanji malo kilazu kako sam objasnio u prethodnom postu.

Jeste dobro je on shvatio samo sam mu to napomenio da nije bas nm=kg nego je nm~kg. Ali ok,vazno da se razumemo.... ;)

Ih,a sta reci.... Oduvek sam voleo macke! Cuj mene,i dalje ih volim! :ppozdrav: Inace juznije tuznije ako su ti ventili radjeni mozes ih staviti i na 0.30-0.35 da ti se ne bi slucajno desilo kad se nameste da se i utegnu pa izgore. Pogotovo izduvni! nista im nece smetati ako se malo cuju.... Ili stavi na 0.25 ali nemoj sledece stelovanje uraditi nakon 5 godina...

Nazad
Vrh