Kombajnski motori

e napokon gotov i mercedes motor za JD-952.....
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Kod mene sa te zadnje dizne ide direktno u rezervoar ne vrati više od litra goriva dnevno na nju a preliv mi ide direktno sa pumpe jer sam imao problem da mi preko prelivne cevi sa filtera vraća mnogo više nego što treba pa se dešavalo da se kombajn ugasi u radu i povuče vazduh.

Kod mene sa te zadnje dizne ide direktno u rezervoar ne vrati više od litra goriva dnevno na nju a preliv mi ide direktno sa pumpe jer sam imao problem da mi preko prelivne cevi sa filtera vraća mnogo više nego što treba pa se dešavalo da se kombajn ugasi u radu i povuče vazduh.
a jel vam bio ispravan onaj mali ventil na povratnom cevu iz bosh pumpe?

Jeste.Komšija je zbog istog ili sličnog problema podigao rezervoar gore na kombajn(Zmaj 162)a ja sam problem rešio sa povratom iz pumpe i ugradnjom električne AC pumpe.Najzanimljivije od svega je to da je kombajn kod nas došao bez ikakvog povratnog creva.Bivše gazde kažu da je kod njih tako išao godinama a kod nas je odmah počeo da vraća gorivo na drukalicu od AC pumpe pa smo morali da ubacimo preliv kako bog zapoveda.

pa neznam....kako sam ovaj motor montirao umesto originala na JD-a pre 6 godina,ovako ide kako i sada stoji sve....

Tačno tako.Nema više luftiranja sistema i druženja sa naftom.Samo daš kontakt,ona nagura gorivo i pališ kombajn.

Nazad
Vrh