Kombajnski motori

Montoya Mića je menjao kod njega.Dobio je sasvim drugi motor.

nemirno radi i kako kazete frflja kad se pojedu mesinkana caure pa onda zupcanik pod brojem 26 na prethodnom postu ima lufta i onda dolazi do problema,ja sam na par motora probao da podbacim platne mesingane da smanjim taj luft i motor je radio je malo bolje,hoce i da bude problem kad se na kombajnu nameste dizne na 210 + - 5 bara a hidro glava u pumpi bude malo pohabana onda isto radi nemirno ,i to sam uspeo da resim namestajuci ih na traktorski rezim na 175 bara, inace na s46 i ts46 se razlikuje spojka na pumpi vp.

ja nisam mogao posto je na ovom motoru skakutao zupcanik gore dole,a i nemogu sad da se setim sta se jos tacno pohaba,

Da se uključim u vašu raspravu.
Iz iskustva znam da dvojica mojih kolega su otklonili frljanje motora zamenom pogonskog zupčanika PVP . Na oko nije izgledao pohaban ali toliko su se naradili oko motora i dotičnog problema da su na kraju i to zamenuli a problem je bio upravo tu.

Da se uključim u vašu raspravu.
Iz iskustva znam da dvojica mojih kolega su otklonili frljanje motora zamenom pogonskog zupčanika PVP . Na oko nije izgledao pohaban ali toliko su se naradili oko motora i dotičnog problema da su na kraju i to zamenuli a problem je bio upravo tu.
i ja da se ukljucim....ja sam uspeo na jednostavniji ali skuplji nacin da resim motorski problem na Z-142....umesto S-46 ubacio OM-352A i resen problem:osmeh:

kolega covek ovde sa foruma je prodavao taj motor,imas u delu za oglase pa ako te interesuje raspitaj se :ppozdrav:
cini mi se da taj nije kombajnska varijanta i treba da se doradi nesto ,pojave se u oglasima s vremena na vreme ali vecini treba generalka.

---------- Poruka napisana u 20:44 ---------- Prethodna poruka je at 20:40 ----------

prezadovoljan,jeste da sam prodao taj kombajn,ali i u ovog JD-a sa slike sam isto OM-352 ubacio.....tih motora imas u Bajsi,kod Backe Topole,ja sam tu uzimao.Tel:024/721-038,za informacije.
imam rodjaka u Bajsi pa cu ga kontaktirati,mozes li mi nesto reci o samom ubacivanju da li je problem i na cega da obratim paznju pri kupovini?

cini mi se da taj nije kombajnska varijanta i treba da se doradi nesto ,pojave se u oglasima s vremena na vreme ali vecini treba generalka.

---------- Poruka napisana u 20:44 ---------- Prethodna poruka je at 20:40 ----------

imam rodjaka u Bajsi pa cu ga kontaktirati,mozes li mi nesto reci o samom ubacivanju da li je problem i na cega da obratim paznju pri kupovini?
prvo i prvo probaj pomerati radilicu kod remenice u aksijalnom smeru...ako se klima 100 posto generalka...drugo jedino da ga upalite...kod ugradjivanja samo obrati paznju da su ti remenice na zvonu u liniji sa varijatorom i sirokim kajisem....posle ces vec da vidis sitnice kad motor stavis na mesto....ali nema "puno" posla

prvo i prvo probaj pomerati radilicu kod remenice u aksijalnom smeru...ako se klima 100 posto generalka...drugo jedino da ga upalite...kod ugradjivanja samo obrati paznju da su ti remenice na zvonu u liniji sa varijatorom i sirokim kajisem....posle ces vec da vidis sitnice kad motor stavis na mesto....ali nema "puno" posla
puno hvala na tel i objasnjenju,da li su motori koje si kupovao kod njega bili potpuno ispravni(bez ulaganja)?sta bi mi trebalo jios pored zvona? ako bude nekih problema jos nadam se da mogu racunati na neki savet.

puno hvala na tel i objasnjenju,da li su motori koje si kupovao kod njega bili potpuno ispravni(bez ulaganja)?sta bi mi trebalo jios pored zvona? ako bude nekih problema jos nadam se da mogu racunati na neki savet.
slobodno mozes.....na ovom JD-u na primer vec od njega kupljen motor ide 4 godine....a za zmajeve ne znam...kod nas su isli 1-2 godine bez problema.....(imas sliku na JD-u u temi john deere...jeste malo zas..n motor od vrabaca:osmeh:)

zasto motor s 46 blebece na punom gasu i pomalo dimi imam samohodni kombajn za kukuruz u klipu pravljen od 142 i kada sam ga uzeo uradio sam mu motor u pocetku je lepo radio ali sada sve vise i vise blebece a to me uzasno nervira

O tome je pisano baš u ovoj temi i to bezbroj puta.Prelistajte temu i detaljno pročitajte jer u njoj leži odgovor.

dulemol@{ Problem se krije u razvodu pumpe.Kao što reče@Matic sve je napisano . Ima ljudi koji su menjali taj pogon i motor se preporodio..

Nazad
Vrh