Bubu
Član
I koja je razlika unutra?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Klik na sliku i tu se vidi jedna vrsta pogona koja je i najcesca na kombajnima. 95%. Ali postoji i traktorska varijanta koja je drugacija a po meni i mnogo bolja ali ne mogu da nadjem sliku na netu od te vrste pogona. Okacio sam i link od fabrike Ipm i tu u tabeli mozete videti po serijskom broju da od S-46 motora ima puno vrsta pumpi. Jedna od njih je sigurno ona o kojoj pricam..... Evo i link http://www.ipm-factory.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=38&Itemid=19 Ej mislim da sam nasao i onu drugu vrstu. Samo nisam sto posto siguran da li je to ta jer sam samo jednom imao priliku da vidim razliku a bilo je davno... evo slike. [/QUOTE
to je i razlog zbog čega s46 bolje radi na traktorima, a postoji i velika mogućnost da je kod 143 ki tu zajebana stvar, te zbog toga mešaju naftu sa uljem, jer je nemoguće da s46 koji su ugrađivani u traktore tih godina, na ne mešaju a kod kombajna je to bio i još uvek glavni problem.
Da vam pomognem u rešavanju ove misterije.Koliko se sećam da mi je bošista nudio ovu pumpu da je i ona sa motora s 46 ali sa traktora.A memi na kombajn nije pasovala upravo zbog drukčijeg pogona pumpe,navodno za ovu pumpu ide i drugo kućište za pumpu.Nisam dovoljno strucan da mogu reci prave nazive ali recimo ovako. Postoji pogon pvp-a pomocu kratke osovinice i pogon pvp-a pomocu takoreci prirubnice.... Ne znam kako se kaze ali znam kako izgleda. Ako neko ima nekakvu sliku nek okaci pa cemo resiti misteriju.