Kombajnski motori

Srđane kod mene na kombajnu je isti takav kamionski motor sa dubokim karterom,ide bez problema.Potrošnja u kukuruzu i soji ne prelazi 5 litara po k.j u pšenici od 7 do 8 litara,verujem da bi trošio dosta manje da nema vozikanja po ataru ali tako se ovde kod mene radi.Rentabilan motor skroz na skroz.

Ne znam kako je kod teba na velikom zmaju,ali na 142 ogranicava visina postavke remenice u odnosu na original zbog postavke variatora voznje,jer sa tim karterom bi dosao vislje postavljen i ne bi mogao da se nasteluje remen.

U tom slučaju se iseče ležište za karter,tj namesti se "kada" ispod kartera.Mi smo tako odradili.

Nije pola kartera unutra,ne znam tačno ali vrlo malo je unutra ,ispust za ulje je u ravni šasije.

Moj massey 3090 zasad ne frfja . Radi dobro ,ali ste me sad bacili u brigu .Pogotovo kad se setim onih 142-ki u kombinatu i ove u mog komšije.Izgleda da bolje rade na traktorima .Dali zbog položaja rezervoara ili nečeg drugog neznam..???

Moj massey 3090 zasad ne frfja . Radi dobro ,ali ste me sad bacili u brigu .Pogotovo kad se setim onih 142-ki u kombinatu i ove u mog komšije.Izgleda da bolje rade na traktorima .Dali zbog položaja rezervoara ili nečeg drugog neznam..???
Cekajte malo hocete da kazete da je IMR S 46 isto sto i Perkins ili ste na kombajnima imali igradjene naknadno Perkins motore?

Perkins A 6.354 = IMR S 46

---------- Poruka napisana u 22:39 ---------- Prethodna poruka je at 22:30 ----------

14tvgx5.jpg
1040ysz.jpg
Jeli ti poznaz ovaj.

@danger

Hahahaha ajd da se i ja razocaram malo!

@sinisa1979

Upravo tako, Perkinsa voli onaj ko razume. Imam u avliji 2 S44 motora i 1 Perkinsa novije generacije i svi se isto ponasaju, kao da nije razlika ravno 30 godina starosti i 2 razlicite generacije motora.

Vidjao sam dosta Perkinsa koji nisu potpuno ispravni a takvi motori trose vise goriva nego sto treba. Postujem Mercedesa ali ne bezim od Perkinsa sestaka niposto. Perkins S 46 kanda vise voli velike klipove nego male i mnogo bolje se ponasa sa njima.

Podrzavam Bubu-ov post iako stihoklepanjem nisam mislio da ce se tako shvatiti! Ali ok. Spasoje pogon pvp od s-46 motora na traktorima i na kombajnima nije isti. I tu mnogi kazu da je falinga odnosno da se tu stvara luft pa kombajnska varijanta s-46 motora hoce da frflja. Bem li ga nisam se nikad sa tim problemom zanimao....

Klikni na sliku i videces gde sam obelezio. E tu u tom delu pogona pvp je razlika... Nazalost ne vidi se dok se ne izvadi pvp.

Nazad
Vrh