Kombajnski motori

Nisam listao postove u nazad sem ove strane pa ako postavim pitanje koje je već "obrađeno" molim vas da ne zamerite ! Konkretno kad s-46 menjate sa om-352 šta treba još menjati? Dali pašu hladnjak, spojnička, zvono.....

OK...odustajem od pitanja. Pročito sam temu od početka i saznao šta me zanima!

I jel neko otkrio uzrok dizanja nivoa u tim S-46 motorima?

Poslednja izmena:
mislim oko 600-700 evra e sada sve zavisi bas i od stanja, moj kum uzeo prosle godine ,samo mu je falio alnaser platio ga 650 evra bio je u solidnom stanju prikopcali gorivo i ostalo upalio bez problema ,ja mu doterao sa autoprikolicom

Ali ne svaki 5136,zar ne? Ima koji nosi turbo perkinsa.... Btw da imam los motor na kombajnu tezio bih tome da se zameni mecanom jer znacajno manje trose i generalno bolji su motori. Ovako moram da slusam frfljanje perkinsa.....

pozdrav kolege sto se tice kombajskih motora koliko sam ja naucio za sada da je u sustini svaki motor dobar ako valja(nije produvao) nemojmo mnogo kuditi i nas S46 ili s46T u sustini dobri su to motori ,svaki motor kako na kombajnu tako i na traktoru je najmanji problem celokupne masine (motor ili je dobar ili nije ,ili valja ili ne valja ) ako nevalja uradis ga i miran si najmanje 10 godina, mora se voditi racuna kao i o ostalim sklopovima, sve ostalo je veci problem nego motor, npr.menjac ,diferencijal ,prenoci i kojekakve remenice,sklopovi itd.... kao sto rekoh motor ili valja il nevalja.nisam imao mecku da pricam mnogo onjoj imam je u 190d i zadovoljan sam a sto se tice S46 i S46t imam trenutno oba motora jedan je u zmaju jedan je u rajki 135 ks i zadovoljan sam :ppozdrav:i nisu preveliki potrosaci

Da slazem se sa tobom osim sto je mecka manji potrosac. I ako je verovati jednom mom prijatelju koji je radio kod coveka koji je imao dve 142-ke jedna sa S motorom a druga sa mercom i kaze da je razlika u potrosnji po danu iznosila i do ~40lit. Opet kazem ne znam da li je to tako ali kada bih imao los perkins motor za generalku, mislim da bi mi bilo bolje kupiti loseg mercedesa pa njega generalisati. A kroz naftu bi se brzo isplatila investicija. Naravno ako je tolika razlika u potrosnji.... I kad bi bila takva situacija kakvu sam opisao. Vlado radi perkins ko macka sve prede ali zna da ga uhvati neko brbljanje na punom gasu,ali nije strasno kakvih ima.

kod mene u selu samo ja i jos jedan kolega imamo perkins motore, ustvari on ima 2kom. kupio covek jos jednu 142 sa adapterom, mrziga da skida zitni heder:haha: ovi ostali svi pokupovali nove strane kombajne:osmeh:

slazem se sa sinisom, da vredi ulozitu u mecu al kad bi se radila generalka, ovako nema potrebe, ili da nadjes kome da prodas perkinsa pa da kupis mecu, al nema ni njih mnogo...
koliko se moze dobiti za solidan perkins 500-600e?

vlado koliko ti konja meca i koliko ti trosi recimo u kukuruzu?

poznata mana perkinsa da vecina frflja kako na leru,tako na punom gasu...mi smo isli gledati dve mecke,ali nismo smeli uzeti jer su bili motori urnisani(bar na oko)i imali su duboki karter,sto onemogucava postavku na kombajn...tada im cene bile po 600 eura,i imali su kompresor,znaci kamionski.mislim da nisu jos prodati.a s46(bar nas)pod uslovom da nema seljenja velikog trosi oko 7 litara po kj,stim da dnevno potrosi oko 0.5 l ulja.

moj i dok nije uradjen na kombajnu S46 nije trošio ni kapi ulja a i na rakovici S46t netrosi mi ni gram ulja u motor sipam lukoil avangard ekstra vec 6-7 god i zadovoljan sam snjim 1 godinu sam sipao shell i opet sam se vrati na lukoil nekazem da je shell los nego da mi je u luk avangar odlicno ulje :ppozdrav:

Slazem se...mi smo uzeli dva bureta avangarda.koristimo ih za traktore sa turbom koji rade najteze radove-a za atmosferske motore obicna 40-tka lukoil isto.zamena~200rc.

kod mene u selu samo ja i jos jedan kolega imamo perkins motore, ustvari on ima 2kom. kupio covek jos jednu 142 sa adapterom, mrziga da skida zitni heder:haha: ovi ostali svi pokupovali nove strane kombajne:osmeh:

slazem se sa sinisom, da vredi ulozitu u mecu al kad bi se radila generalka, ovako nema potrebe, ili da nadjes kome da prodas perkinsa pa da kupis mecu, al nema ni njih mnogo...
koliko se moze dobiti za solidan perkins 500-600e?

vlado koliko ti konja meca i koliko ti trosi recimo u kukuruzu?

Ima 130 ili 135 sad ne znam tacno.kukuruz jos nisam vro tek sam sad kupio adapter,a ni u zitu nu suncokretu nisam nikad merio potrosnju

Nazad
Vrh