Kombajnski motori

ja sam ovde nov,znam da ste vec o ovome verovatno dosta diskutovali,ali jako je dugacka ova tema pa da se ne vracam i trazim,pa moze li mi neko odgovoriti moze li se na s46 ubaciti turbina sa s46-turbo i sta mislite o ubacivanju elektro turbo punjaca posto su se od skoro pojavili na trzistu,nisu skupi a jednostavni za montazu?

postoje samo dali se primenjuju masovno ne znam

Britanska kompanija CPT (Controlled Power Technologies) je predstavila zanimljivo i jeftino rešenje za povećanje snage motora i, ujedno, smanjenje potrošnje i štetnih emisija – elektro pogonjeni kompresor.

Kompanija CPT je predstavila elektro pogonjeni kompresor, a kompletno rešenje je nazvano VTES (Sistem za Varijabilno Povećanje Obrtnog Momenta - Variable Torque Enhancement System). Zanimljiv pristup, a kako se navodi, CPT je u potpunosti razvio sve komponente i spremni su za saradnju sa automobilskim kompanijama, koje bi vrlo jeftino mogle da unaprede svoju gamu motora. CPT korisiti turbinu veoma male mase, koju pogoni električna energija.

Turbina postiže radnu brzinu od 70.000 obrtaja za samo 0,3 sekunde, što garantuje vrlo dobru krivuo obrtnog momenta motora, koji će koristiti VTES sistem, CPT najavljuje da je VTES sistem moguće koristiti na motorima svih zapremina, ali je preporuka proizvođača da se ovaj sistem koristi na motorima malih zapremina čime bi se njihova ekonomičnost dramatično povećala.

Testovi koje je CPT interno sproveo pokazuju da je moguće povećanje obrtnog momenta za 40-50% u odnosu na motor bez VTES sistema. CPT je čak pripremio nekoliko demonstracionih motora, a svakako najzanimljiviji je benzinski motor male zapremine sa turbo punjačem! U kombinaciji sa VTES sistemom dobijamo, praktično, Twincharger rešenje koje je VW prikazao pre nekoliko godina.

CPT, takođe, najavljuje da je ovo rešenje moguće koristiti bilo na benzinskim, ali i na dizel motorima.

60630cpt-CPT-VTES-variable-torque-enhancement-system-electric-supercharger.jpg

Electric_Supercharger.jpg

i ja mislim tako jedino me kopka to sto brat mi je kupio 143 ku novu od prvog dana je dizo nivo nosio vec tri puta na tri posebna mesta i opet nista mada moracu jer jako dimi i trosi bojim se da mi ne ispere motor
Probaj da skine gibljivo crevo sto ide od filtera vazduha do usisne grane ,bez creva ga upali i slozi mu pun gas i vidi onda dal ce da ti dimi,jer oce crevo iz nutra da odvoji jedan sloj platna i napravi klapnu i ona ne dobija dovoljno kiseonika i onda oce motor da dimi a to ti i penje potrosnju

---------- Poruka napisana u 21:07 ---------- Prethodna poruka je at 21:03 ----------

Dal neko zna gde imaju delovi za magirusa v8 ?

vrlo zanimljivo

---------- Poruka napisana u 15:47 ---------- Prethodna poruka je at 15:30 ----------

takva posuda za vodu ide i na motore za brodove samo bez hladnjaka

kad bih ja znao da neću menjati kombajn pa da ubacim mečku...
dobar mi je motor ali sam mislio da kupim jedan loš,pa kad imam lufta ::novac:: da ga uradim za rezervu...

Miroslave ne bih ga hvalio da ne valja već bi ga kudio na sav glas.
Montoya motor može uvek da se skine i zameni drugim tako da ne mora otići sa kombajnom.

Nazad
Vrh