Za šta da ga koristim ?Pućkao je u prazno pošto nisam hteo da ugrađujem bocu i ostalu instalaciju.jesi li ga koristio?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za šta da ga koristim ?Pućkao je u prazno pošto nisam hteo da ugrađujem bocu i ostalu instalaciju.jesi li ga koristio?
Da nije izbio gumicu na filteru ulja? Ili je pumpa ulja crkla,radni ventil u pumpi zaglavio... Hmm zanimljivo.... A jel potrosio svo ulje iz kartera-motora pa je zbog toga zaribo? Jel dimio? Sigurno je imao ulja pri proveri a pre paljenja? Tesko je ovako utvrditi sta je uzrok.....Ljudi jutros nam se desilo nesto neobicno i neocekivano,drugar(clan SPisarov)prodao univerzala,pre palenja pregledano ulje i sve bilo ok.Sa hladnom vodom upalio relativno lako i normalno radio(zvuk motora)nekih 15ak min.zatim 2-3 sekunde promenio zvuk i ugasio se(zaribo).par min posle gasenja merac ulja nije dodirivao ulje.Samo jos da naglasim da je motor bio u dosta dobrom stanju,pa zbog toga nikom nije jasno sta mu se desilo.Da li je mozda neko imao slicnih iskustava,i sta moze uzrok da bude?
znaci klasican princip stelovanja...majstor sa ekonomije pusta buve kAKO ima specijalan alat za stelovanje,i ako se ne radi sa njim,motor pri radu trokira.mi sami stelovali i sve ok,ja mu kazem to je do pumpe ili razvoda,a on ce imao sam srece pri stelovanju???svasta cu jos cuti u ovoj drzaviRedosled paljenja 1 5 3 6 2 4 sto znaci da kada je 6-ti na vagi stelujes 1 kada je 2 navagi stelujes 5 kada je 4 na vagi stelujes 3 kada je 1 na vagi stelujes 6 kada je 5 na vagi stelujes 2 kada je 3 na vagi stelujes 4 . Zazor ventila 0,25 motor hladan. Motor S-46
i na 125 i na 161 i na univerzalu. kod s 46 je razlika ako ima fabricki ugradjen turbo vrtloznici na klipovima su drugaciji, ali ni to nije bitno. nisam sasvim siguran da li je kod svih s 46 (naravno koji su u fabrickom stanju ) izmedju radilice i motora je zaptivka sa ona dva polumeseca, a kod perkinsa sa semeringom posto je zadnji deo radilice ( na koji se srafi zamajac ) malo duzi mislim 10 mm
Dok se ne rasturi nista se nezna,ovako samo nagadjanja,po meni je okreno lezaj i podbacio pod drugu polovinu,jer smo ga malo razmrdali na polugu pa se ponovo zaglavio da ga vise nismo pomerili.E sad...ako ga budu radili javljam i uzrok i kvar.
Kanda da on trokira.....znaci klasican princip stelovanja...majstor sa ekonomije pusta buve kAKO ima specijalan alat za stelovanje,i ako se ne radi sa njim,motor pri radu trokira.mi sami stelovali i sve ok,ja mu kazem to je do pumpe ili razvoda,a on ce imao sam srece pri stelovanju???svasta cu jos cuti u ovoj drzavi
ja mislim da ti taj redosled paljenja nije dobar i da ide od razvoda 1 3 5 6 4 2 tako bi trebale i cevi v.p. da idu sa pumpe na dizne[/QU
nisi upravu ide 153642 to ti je redosled na s46tici