Gde je zapelo sa razmatranjem problema?Bas me interesuje sta pise u tom tvom prirucnikuVrlo dobro, Gospodine Siniša1979! Još samo da dodamo da ulje može dospeti u komoru za sagorevanje i preko turbokompresora. A o drugome ćemo sutra.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gde je zapelo sa razmatranjem problema?Bas me interesuje sta pise u tom tvom prirucnikuVrlo dobro, Gospodine Siniša1979! Još samo da dodamo da ulje može dospeti u komoru za sagorevanje i preko turbokompresora. A o drugome ćemo sutra.
Ja nemam grijač na s 46ako je grejac na s46 motoru na naftu moze ion da pusta gorivo u sistem za usis.. i dimit ce plavo...
Nije iberlauf.Ako motor dimi plavo ili sivkasto u voznji a u radu ne dimi onda je problem nepostojanje termostata 99,9%.
@Sinisa1979
Da nije kod tvog drugara bio problem zapusen iberlauf pa nije imao gde da tera paru a najpre ce proterati na membrani AC pumpe ili semeringu PVP? Podrazumeva se da se svuda ulje bucka pa uz paru bude i ulja..
Nagradno pitanje nije ni jedno jer nema nagrade. Eventualno....... Ja sam postavio pitanje dal neko zna sta se desilo tom motoru ili je imao takav slucaj. Kombajn radi i odjednom se ugasi. Kad se ustanovilo da su filteri neobicno prljavi zamenili su se drugima da bi nakon 10-ak min rada kombajn ponovo stao. Ponovo zamena filtera i opet ista prica. Tu coveku prvo padne na pamet prljav rezervoar. Skidanje ispiranje vracanje... I jedan dan u punoj sezoni je izgubljen.... Sutradan agonija se nastavlja istom metom i istim odstojanjem ali uz dodatak izgaranja anlasera koji ni nije bio najsjajniji. Jos jedan dan u sezoni vrsidbe je prosao a kombajn stoji.... vlasnik poziva majstora za pumpe jer on vise nema zivaca da trazi kvar. Pumpadzija je sutradan sve ispocetka proverio ocistio izluftirao upalio kombajn i sve super. Ali na kratko! Nakon 10-ak min rada kombajn zadimi plavo i ugasi se.... Pumpadzija otkriva da se u pvp i komplet sistemu goriva nalazi mesavina ulja i d2. Skida pumpu odlazi kuci remontuje vraca se montira napokon kombajn upali ali prica i dalje ista... Opet jedan dan prodje a problem nit se sije nit se paara.... E sad dalje nisam siguran dal je vlasnik zvao nekog drugog pumpadziju da sredi pvp ili ne,ali znam da je izgubio min 7dana sto je u sezoni nedopustivo. A inace je veoma tanak sa zivcima i onda beez dalje od njega! Nakon uzaludnih pokusaja opravke vise majstora covek je sam uspeo da pronadje kvar i otkloni ga bez ikakvih troskova. Ne mogu reci da mu ni jedan majstor nije pomogao. U pocetku je vlasnik mislio da je prljav rezervoar i da je to uzrok prljanju filtera ali je prvi majstor za pvp otkrio da nije to nego da se pojavljuje ulje u nafti! Jedino nije znao kako. E to ja vas pitam! Kako je ulje dospelo u naftu? Tacna servirana,bez priloga ironije i omalovazavanja!Nego imam ja pitanje za sve strucnjake na papiru i u praksi. Za sve koji misle da znaju odgovor nek mi kazu kako moze ulje da prodre u naftu. Tj ako nisam bio jasan kombajnski motor s-46 je u pitanju i odjednom se pocelo pojavljivati ulje u pvp i komplet instalaciji d2. KAKO? Ajd da vas cujem.