Kombajnski motori

Vidim da ste nestrpljivi pa ću morati odvojiti malo vremena za ovo. :)

Dakle ovako. Po logici stvari ja bih problem lokalizovao na mesto oko prelivnog priključka označenog pozicijom 96 na ovoj slici ( imena pozicija se nalaze na ovom linku ). To je što se tiče logike. E, sad počinje lupanje jer kao što je već neko napomenuo, skoro pa se ništa smisleno ne može reći a da se ne vidi sam motor i PVP. To parče žice koje spominje Gospodin Siniša1979 mislim da je iskorišćeno kao zaptivač. Rekao bih da se između glave PVP-a i semeringa ipak našao nekakav zazor. Sad da li usled greške u obradi, oštećenja tokom montaže, ne bih znao da preciziram. U svakom slučaju, postojanjem tog zazora, ulje se našlo u mogućnosti da zaobiđe semering i tako se nađe unutar PVP. Odatle je prostom cirkulacijom dospelo u rezervoar, pa u prečistače goriva pa ponovo u PVP. Mislim da je vlasnik našao taj zazor, ugurao parče žice a zatim sa ključevima jače pritegao zavrtnjeve na prirubnici PVP-a da bi se žica spljoštila i što više popunila taj zazor.

To mora biti to. Ulje je moralo naći sebi put oko semeringa. Tačno gde i kako, moraćete se složiti da se na "neviđeno" jako teško može ustanoviti.

Gospodine Siniša1979, ako sam barem nešto potrefio, recite pa da nastavim sa mozganjem. Ali ako sam otišao u potpuno drugom pravcu, onda recite rešenje da bi kolege mogle da spavaju a ja da se vratim spremanju ispita. :ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 15:03 ---------- Prethodna poruka je at 14:53 ----------

Dakle na ovim delovima se negde nalazi zazor (označeno crvenom bojom):

el1lyc.jpg

Poslednja izmena:
Attila, ja sam htio napisato da se nije zica koristila kao "distencer" svojevrsni da pomakne semering malo u stranu, jer se osovina pojela na mjestu gdje semering naljeze, al posto je napisano da je i i to zamjenjeno u pumpi, od ovog sam odmah odustao...

jedva cekam da Sinisa napise odgovor, vjerujem da ce biti neka gluparija koje se niti jedan majstor niti itko od nas ovdje nije mogao sjetiti a covjek koji je vidio motor i cjeli sistem u radu, je popravio stvar...

to je vec sve receno a sinisa kaze da gresimo
sigurno je neka sitnica koju smo svi prevideli

Izgleda da su strucnjaci omanuli. :osmeh:
Definitivno otpada pvp, ako je receno da ona nije ''uzrocnik'', vec posledica.

@ telnett delimicno si u pravu... ...... Inace je menjan i semering i glava pvp na koju naleze semering. Vrlo blizu resenja,vrrrrrlo!!! Sta vise delom je i otkriveno ali jos nije skroz.

Glavni trag koji me navodi na to da je problem ipak neki zazor kod tog novog semeringa a koji se može zapušiti žicom i dodatnim pritezanjem prirubnice.
A u ostalom, budimo realni: kako će ulje drugačije dospeti u PVP, ako ne preko tog dela PVP?
Ja sam razumeo Gospodina Sinišu tako da mehanizam same PVP nije uzročnik kvara. Ali da postoji nekakav zazor, to sam siguran.

SINISA79@ Mozda se zapusila rupica na holenderu i nije omogucavala povrat goriva iz pvp pumpe kruz filter u rezervoar pa je pumpa bila prinudjena da radi na extremnom pritisku...Ako moze pomoc?Dali je zica sluzila da se ugradi ili je samo posluzila da se sa njome odradi neki zahvat.

Poslednja izmena:
Ali onda bi se nafta pod tim pritiskom slila u karter. Nama treba vakuum da bi USISALI ulje u PVP. Dakle sve radi kako treba, nema zapušenih dovoda i odvoda. PVP pumpa naftu prema brizgaljkama, normalno stvara u sebi vakuum i taj vakuum preko nekog zazora povlači ulje u PVP.

da se problem semeringa moze resiti zicom ili pritezanjem sarafa onda ga ne bi nikada menjali

Stos je u tome, kako ja vidim uzrok ovog problema...

Vodovi za gorivo i vodovi za ulje se negdje moraju "susresti" i to na jedan od slijedecih nacina: Da je vod za ulje pod vecim pritiskom od voda za gorivo, ili da u vodu goriva postoji potlak koji ce iz voda za ulje povuci ulje u gorivo... U biti jedno te isto, al ajde...

A koliko ja kuzim sistem za napajenje gorivom, ulje i gorivo se susrecu kod AC pumpe i kod PVP... Moguce da se negdje crijeva dodiruju, al to je izbaceno kao uzrok...

Posto je gospodin Sinisa napisao da je "jedan dio zagonetke rijesen" a to se odnosilo na onaj "blok" preko kojeg se PVP spaja s razvodom, rekao bih da je stos tu negdje...

Da li Vi možete da shvatite da celo vreme govorim da problem nije do samog semeringa nego verovatno do nekog mehaničkog oštećenja ili drugih nepravilnosti zidova na koje naleže semering? Isti fazon kao kad zagrebete zid cilindra. Možete kupovati pozlaćene klipne prstenove, gasovi će opet prolaziti kroz taj zazor! Nešto takvo je i ovde u pitanju. Gremlinčići i teleportacioni portali otpadaju kao opcija.

---------- Poruka napisana u 22:42 ---------- Prethodna poruka je at 22:33 ----------

@Bobo preko povratnog voda ne može jer je u njemu uvek nadpritisak koji stvara PVP. Tu nema šanse ništa da se usisa. Preko dovoda bi možda i moglo, jer tu je vakuum koji stvara PVP tokom usisavanja nafte. Ali koliki bi onda trebao da bude otvor na oba creva da bi za desetak minuta ceo sistem bio pun ulja? To bi se golim okom moralo primetiti.

Zato ne mislim da je problem nastao kod creva.

Ulje je definitivno uslo kroz semering .Medjutim kako on kaze da je to posledica a uzrok te posledice treba mi da otkrijemo bar sam ja tako razumeo...:sta: Vakum mora biti ali zasto...

Poslednja izmena:
Povecan pritisak ulja? pa ga je proteralo kroz semering...

Cjelo vrijeme se muvamo oko sistema za gorivo, a podmazivanje razvoda nitko ne promatra detaljno. Posto se ne razumijem u s46 sistem razvoda i prikljucenje pumpe i je li i koliki pritisak uljau tom "bloku" na koji se PVP montira...

Jel tamo moze biti neki odusak koji se moze zacepiti pa da ulje pod nekom "prisilom" ide u pumpu kroz semering??

Vidis, vidis... mozda sam nesto i nanjusio...

:bravo:@Bobo,bravo majstore,a zica je sluzila kao odzacaru da prodzara kanal za odvod ulja iz razvoda nazad u karter

Sumnjam jer veza razvoda sa radilicom dali zupcasta ili lancasta je uvek otvorena i nema sanse za ikakvo zapusenje a i u tom slucaju bi verovatno pre izbilo na druge otvore koji su i veci i slobodniji od semeringa pvp. pumpe.

Zar nije već neko na početku spominjao začepljenje te oduške i to je odbačeno?

Sad sam proverio, Bubu je to spomenuo na 33. strani.

Treba pažljivije pratiti na času. :)

Nema potrebe za ovakvim komentarima, citajte malo i vi, gospodo...

Dakle, nisam spominjao odusak iz poklopca ventila koji je Bubu napomenuo (iberlauf), i vec sam rekao da ne znam kako izgleda "kocka" na koju se montira PVP na s46 motoru, i pitao sam je li moguce da se tu na neki nacin medju zupcanicima koji pogone PVP dogodi neki "slucajni" pritisak ulja koji ce unistiti semering...

Netko drugi ne pazi i ne vidi da sam stavio upitnike na kraju recenice, jer se ne razumijem u razvod s46 motora.

Bojim se da nije nekakva glupost a sinisa je odsutan tako da ja odlazim:ppozdrav:Jos cemo i mi zakuhati izmedju sebe.

Nazad
Vrh