Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

isto tako druuze i vi.vi svi bi da vam se radi po cenama od pre 20godina.ako hoces da ti se ovrsi plati i suti druze akneces ostavi usev nek propada na njivi.

druze cisto sumnjam.a iz ovoga zakljucjem da kombajn vise nemas jer ti verovatno nije bilo isplativo imat ga il si bio los kombajner pa nisi imao kom usluzno radit sto je verovatnije pa se morao u drzavoj firmi zaposlit.svaki ozbialjn poljoprivrednik ima rezervnog kombajna posebno ako su velike povrsine u pitanju.ak te zanima imao sam i zmaja142 do 2022 na njemu se je ucio moj naslednik
Ako ti princezo nećeš, hvala Bogu ima ko hoće a za svoje novce mogu da vas biram ko animir dame, tebe neću, ovog hoću.

isto tako druuze i vi.vi svi bi da vam se radi po cenama od pre 20godina.ako hoces da ti se ovrsi plati i suti druze akneces ostavi usev nek propada na njivi.

druze cisto sumnjam.a iz ovoga zakljucjem da kombajn vise nemas jer ti verovatno nije bilo isplativo imat ga il si bio los kombajner pa nisi imao kom usluzno radit sto je verovatnije pa se morao u drzavoj firmi zaposlit.svaki ozbialjn poljoprivrednik ima rezervnog kombajna posebno ako su velike povrsine u pitanju.ak te zanima imao sam i zmaja142 do 2022 na njemu se je ucio moj naslednik
Jok nego cu da zaposlim zenu

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Danas je sve pitanje isplativost i zato je uzaludno prepucavati se jer cenu određuje tržište. Kod mene u selu je jedne godine bilo 63 komdajna pa ti vidi druže moj koja je to konkurencija.

Dobro pitanje 👍, moj kolega se šiša na svakih 7 dana ja ga pitam koliko ti naplati kaže pa isto kao i drugima pa rekoh što kad ti nemaš kose kao ja koi se šišam kvartalno 🤣 on kaže pa frizera boli uvo kolika ti je kosa zauzeo si termin i to košta imao ti kosu 1 cm ili 31 cm.

Kao neko ko plaća usluge kombajniranja, meni je najbitnije da ako se dogovorimo taj dan u toliko sati, da tada bude na parceli i da krenemo da radimo, a obično se najavim 5 do 6 dana ranije i da u toku rada nema nikakvih većih kvarova na kombajni, ponaručito ako mi je pre toga stigao kamion koji čeka da se što pre napuni ....

Treba naplatiti svoj rad, ali treba biti i covek. Evo pitanje. Koliko ste naplacivali kombajniranje kukuruza na njivama gde je bilo 500-600 kg kukuruza?? Samo nemoj da bude odgovor nisam ja kriv sto mu nije rodilo ili moram svakako da predjem njivu.
Baš kako je napisao kolega. Kad je bilo 7 tona po jutru niko nije rekao svaka čast majstore evo još crvena... A svakako moram da prodjem celu njivu. Sve se isto okreće na kombajnu kao i kad je 7 tona...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ovaj "moj" omladinac lepo normalno kombajnira, a ne k'o onaj što spusti cenu za jednu crvenu, pa se narod (već kakav je, lakom) odluči za njega, a on ne može sve fizički da postigne, pa samo leti preko njiva, rastur neverovatan, uz to, uvek u defektu i nesiguran, jer mora često da pauzira zbog popravke, pa umesto u Ponedeljak, dođeš na red tek u Petak predveče...
Naplata je svakako prema površini, kakav rod, njega ne zanima imao ti u prikolici tonu ili 3, njemu je svejedno...
I ko je onda bolji ? 😃

Zamislite jedan scenario, koji je malo verovatan, al' ipak zamislite 🫣
Sta bi bilo kad bi se svi dogovorili da nece da rade usluzno kombajniranje?
Kazu skup kombajn. Nikakav problem, kupis pa vozis.
Niko ne racuna stres, rad, trud, odricanje...
Svi vide samo gomilu gvozdja.

Banke bi prvo zakucale onim alavim, debelo zaduzenim na vrata, a to sigurno nisu oni koji placaju usluge?

U vecini slucajeva svaki dinar je krvavo stecen. Kako onaj kojim je kupljena mehanizacija, tako i onaj kojim se placaju usluge. I usluga se placa novcem zaradjenim odricanjem, trudom i pod stresom, nisu ga valjda nabrali na prvom drvetu.

Sto se mene tice nema vise trpljenja i vezivanja, kao ni prijatelja i rodbine u poslovnim odnosima. Ako oni smatraju da ja kao dugogodisnji korisnik koji placa sve odma ne treba da imam neki popust i manju cenu od ostalih, onda i ja smatram da nema potrebe da placam skuplje njihove usluge kad su jeftinije dostupne.

Знаш каки лепи 133рм има за мале паре🤣🤣😂 Одем скоро код човека да купим Кукурузну корпу за Змаја,причамо тако...реко што продајеш корпу каже он купио сам цео комбајн за Кукуруз само један за Жито један за Кукурузе ја сам цркО од смеха 🤣 ал у праву је човек и ја планирам тако нешто.Избор је огроман😂😂😂

Baš kako je napisao kolega. Kad je bilo 7 tona po jutru niko nije rekao svaka čast majstore evo još crvena... A svakako moram da prodjem celu njivu. Sve se isto okreće na kombajnu kao i kad je 7 tona...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Pa cena kombajniranja je i projektovana za 6-7 tona po jutru. Kako onda toliko naplatiti coveku ako ima deset puta manje, pola biljaka jalovo, pola pabirci. Ides kroz njivu brze, tulaj slab ne lomis tarup, potrosnja goriva gotovo upola manje.

Nazad
Vrh