Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Uvek je bilo da kombajner daje prikolice onom ko nema prevoz ili mu preveze za 100 kg žita po jutru. Kod nas je zadnjih godina prevoz za fraj i ko nema prevoz teško da nekom radi.

Zašto uvek ta prepirka pružalac-primalac usluga ?
Ko ima svoje, ako neće da radi usluge, ne mora, niko ga ne tuče...
Ali, s druge strane, ne vidim svrhu kupovine skupe mašine koja će da odradi samo jedan deo, a postoji mogućnost mnogo više, i jedan deo vrednosti će se isplatiti i pokriti...
Pa i zaraditi za neku novu ili bolju mašinu....
Svako ima svoju stranu priče, ko radi usluge sve mu je malo, a ko plaća usluge, tom je uvek sve skupo, od pamtiveka bilo i biće...
Zato je (zdrava) konkurencija uvek prihvatljiva stvar....
Ima usluga koje plaćam, a ima i da ja nešto odradim, ako su ljudi razumni, lako se dogovoriti, ne mora to biti u novcu....
Meni kombajnira jedan omladinac evo već par godina, super saradnja s njim, trebaju prikolice, ne trebaju, sve se možeš s njim dogovoriti po razumnim cenama, ili džabe, zavisi kakav si čovek i kako se ophodiš s njim...
Ili , nešto da se odradi, tipa, majstor sam za male 2t motore, popravka APN-ca ili motorne testere, to je cena, OK, kombajniranje smanjujemo za tu vrednost...
E, dedi nešto nije dobro, ispada iz kombinacije da vozi transport sa njive do silosa, jel možeš da uskočiš, mogu momčino, koliko para, ma ništa, OK, sejem ti 2 jutra kukuruza za Dž, OK, živ bio !!!!! 🍻

Mnogi su se mnogo cega odrekli da bi imali to sto imaju. Ko smatra da na tome mogu da se uzmu silne pare , nek (lako) kupi masinu i na brzinu se obogati. Svako formira cenu svoje muke i tako i treba da bude. Licno necu nikome da radim usluge, ni za kakve pare... Kome hocu da ucinim uradim to dzabe-drugarski, kome necu dzabe necu ni za pare. Sto bi ja danju gutao prasinu, a nocu se valjao po zemlji i krpio masine... Ko ima racuna nek radi... Ja ne moram i necu ...

Mnogi su se mnogo cega odrekli da bi imali to sto imaju. Ko smatra da na tome mogu da se uzmu silne pare , nek (lako) kupi masinu i na brzinu se obogati. Svako formira cenu svoje muke i tako i treba da bude. Licno necu nikome da radim usluge, ni za kakve pare... Kome hocu da ucinim uradim to dzabe-drugarski, kome necu dzabe necu ni za pare. Sto bi ja danju gutao prasinu, a nocu se valjao po zemlji i krpio masine... Ko ima racuna nek radi... Ja ne moram i necu ...
To je jedno, hocu ili necu ni za kakve pare i cao a vec ono hocu ali da ti skinem gace sa dupeta to je vec nesto drugo, pa kako si se ti odrekao mnogo cega da das pare za kombajn tako se i onaj koji placa odrekao mnogo cega da skupi te pare da ti plati

Niko se nije setio da dođe tokom zime i ponudi par stotina evra za amortizaciju jer je eto dobio prikolicu ili ceo prevoz na poslugu bez ikakve nadoknade.
Kupi danas bar jednu čestitu prikolicu pa ćeš da vidiš koliko košta.
svi vide da kombajner radi u polju a niko druze nevidi da kombajner radi i lezi pod kombajnom i u noci do 2 3 kad se desi kvar.nudio sam ja da ovrsim dzabe tojest usluga za uslugu al da kad se desi kvar da dode pomoc.neznam koliko puta sam dobio odgovor a nebih druze da se prljam.
A uglavnom su od tih usluga i zaradjeni

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
kupi druze pa zaraduj ak verujesda je tzako velika zarada

svi vide da kombajner radi u polju a niko druze nevidi da kombajner radi i lezi pod kombajnom i u noci do 2 3 kad se desi kvar.nudio sam ja da ovrsim dzabe tojest usluga za uslugu al da kad se desi kvar da dode pomoc.neznam koliko puta sam dobio odgovor a nebih druze da se prljam.

Već počinjete da smarate, ako hoćete radite ako nećete parkirajte ga u prednju sobu.

Brate radio sam kombajnom sigurno pre tebe zato mani to preseravanje, ako ti se ne isplati nemoj da radis i mirna ti glava, a ti cuvas i rezervne kombajne da nebi izgubio neku uslugu ako ti se neki pokvari, ajd presaberi se malo

Nazad
Vrh