Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Kod nas je mala bara puna krokodila. 🤣
Atar oko 1.500 ha a 11 besnih kombajna u selu.Kad se krene atar je čist za nekoliko dana.

Jedno je kad ide prevoz uz kombajn tada ide nesto simbolicno po turi 2-3 hiljade dinara do silosa u okolini,a drugo ako ide prevoz nezavisno od kombajnera.

Taj kod nas što će naplatiti prevoz taj neće ni imati kome da kombajnira jbg...prevoz se ni ne dovodi tu u pitanje to se podrazumeva .Kombajna ima hvala Bogu pa dogovaraj.i braj šta ti više odgovarara.Rumem ja i i onog što radi uslužno ali razumite i vi one koji plaćaju te vaše usluge ,svakom je svoj dinar velik i dragocen.Živih para od usluga je sve manje sve i što se radi uglavnom su tu neka prebijanja ,svako tu ima nekog svog kao i kod robe znaš skim radiš i kome dajes .ima ljudi koji koperiraju godinama čak i dele neke mašine i ja to podržavam. Lepo je videti da ljudi sem svadja i sujete umeju i da rade uspešno i saradjuju i to je za svaku pohvalu.

Poslednja izmena:
Niko se nije setio da dođe tokom zime i ponudi par stotina evra za amortizaciju jer je eto dobio prikolicu ili ceo prevoz na poslugu bez ikakve nadoknade.
Kupi danas bar jednu čestitu prikolicu pa ćeš da vidiš koliko košta.

Zato ja vršem bez prikolica, niko nije vratio a da nešto nije falilo. Posao se jeste smanjio ali barem ne moram svaki put da idem oko prikolica i da gledam šta fali. Što bi se reklo ko ima taj zna i da čuva ko nema on ne zna ni da čuva.

Nazad
Vrh