Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vidi ovako da dam 5000e za kombajn i kroz koju godinu opet toliko izvucem znaci da ga ne racunam kao investiciju nego kao Boziji poklon...treba pred sezonu pregledati ne zna se ko je nestrucniji za njih da li baabo ili ja,a ni vremena nemamo(on radi,ja studiram) plati majstora da ga pretrese,plati nekog da tera bar prve godine,u dvoriste ne moze da udje...ovom rodjaku pola jutra,onom daj prikolicu,onog cekaj za pare...NA evo jedan primer pa sam proceni da li se isplati platiti uslugu ili ne ! Prvi slučaj stric moje žene,kupio kombajn pre neku godinu za 22000 eura ima 30 kj i 60 godina ,samo sam ga pitao da li je dobro!!! Po meni apsolutno nepotrebna investicija s obzirom da nema ko da potera traktor pa se često desi da otera on i vrati se po kombajn pa tako u krug. Drugi slučaj sam ja koga je kombajn izašao manje od 10000 eura a uradi mojih i šogorovih cc 120 kj + nešto sitno usluga. Šogor je mehaničar po struci tako da apsolutno nije plaćen ni jedan dinar nekom majstoru takođe je on i kombajner ja sam u transportu i njegov stari uskače kada god je potrebno.Naftu uglavnom pokrije ta usluga ili svako sipa koliko misli da je potrošio. Nema plačanja traktoriste ,koombajnera,majstora,skida se gde je prioritet nebitno čija je parcela ako smo na jednoj strani skidamo redom nebitno moja ili njegova idemo kada hočemo i nema uvlačenja u **greška nekim prpotentnim kobajnerima koji te vide samo kao ovcu za šišanje ,svaka čast onima kojima je ostalo malo dostojanstva.
Nisi razumeo šta sam napisao. Naravno da se ne isplati kupiti kombajn ako nema ko da tera(traktor ili prikolicu) i popravlja ,naveo sam primer strica a isto tako nama je nezamislivo da plaćamo usluge.Znači sve zavisi od domaćinstva do domaćinstva ,nema pravila.Vidi ovako da dam 5000e za kombajn i kroz koju godinu opet toliko izvucem znaci da ga ne racunam kao investiciju nego kao Boziji poklon...treba pred sezonu pregledati ne zna se ko je nestrucniji za njih da li baabo ili ja,a ni vremena nemamo(on radi,ja studiram) plati majstora da ga pretrese,plati nekog da tera bar prve godine,u dvoriste ne moze da udje...ovom rodjaku pola jutra,onom daj prikolicu,onog cekaj za pare...
Ovako smo danas resili da sutra vrsimo okrenuo par telefona dok nisam nasao ko je sutra slobodan i moze,dobijam prikolicu na poslugu i gotovo.
Samo što kombajnom za 5000eura nećeš Bogzna šta uraditi usluga,a kad radiš usluge zapravo,mora te remont koštati 3000-5000,naravno eura ,pa ti radi gratiseVidi ovako da dam 5000e za kombajn i kroz koju godinu opet toliko izvucem znaci da ga ne racunam kao investiciju nego kao Boziji poklon...treba pred sezonu pregledati ne zna se ko je nestrucniji za njih da li baabo ili ja,a ni vremena nemamo(on radi,ja studiram) plati majstora da ga pretrese,plati nekog da tera bar prve godine,u dvoriste ne moze da udje...ovom rodjaku pola jutra,onom daj prikolicu,onog cekaj za pare...
Ovako smo danas resili da sutra vrsimo okrenuo par telefona dok nisam nasao ko je sutra slobodan i moze,dobijam prikolicu na poslugu i gotovo.
Za puno više,pa nemam ove godine kombajnZa 120kj naravno da treba imati svoj kombajn. Ko ima 10-20-30kj tu vec treba razmisliti sta i kako.
Vidi ovako da dam 5000e za kombajn i kroz koju godinu opet toliko izvucem znaci da ga ne racunam kao investiciju nego kao Boziji poklon...treba pred sezonu pregledati ne zna se ko je nestrucniji za njih da li baabo ili ja,a ni vremena nemamo(on radi,ja studiram) plati majstora da ga pretrese,plati nekog da tera bar prve godine,u dvoriste ne moze da udje...ovom rodjaku pola jutra,onom daj prikolicu,onog cekaj za pare...