Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije uporedivo parcela u Vojvodini duzine 400-800m pravilnog oblika i parcela u obliku mnogougla u okolini Kraljeva. Po meni je sasvim ok da bude skuplje za 3-4k po hektaru od dugackih njiva.
Slazem se Bobo sa tobom od slova do slova.Decki, svaka cast ali ja tako bolje sjedim nego radim. Istina, kod vas su dobre njive pa jos i moze, al sta je 2 metra psenice i 10l nafte?
Kod nas je metar psenice trenutno 115kn (15€), cjena dizela neka je u prosjeku 10kn/l sto ce reci 10l dizela 100kn (13€). Mi jos imamo plavi dizel za poljoprivredu ako cemo njega racunati, to je onda 10€ za 10l sto je jos gora varijanta.
Konacni racun ispada 300kn (40€) po jutru sto mi uopce ne izgleda privlacno s obzirom da ja naplacujem 500kn (65€) Potrosnja kombajna neka je 10l/kj (znam da je manje ali uracunat cemo i transport kombajna u racunicu) i ostaje nam onih 2 metra psenice. Od zarade se jos odbija i amortizacija kombajna i ispada da je isplativije sjediti kod kuce.
Barem s moje tocke gledista, posto znam kako je meni raditi na nasim njivama...
Ako ti u atar zadju kombajneri iz Batuse i Pankova sa novim kombajnima spasce cena.Kod mene je 100e po hektaru... Neki sa seckom traze i 110-120e po hektaru ja za sad vozim isto za 100e po hektaru sa seckom.... Ko hoce neka izvoli a ko nece nega ga kosi rucno pa da trlja o bataru...
Ako ti u atar zadju kombajneri iz Batuse i Pankova sa novim kombajnima spasce cena.
Slazem se a i kod vas dosta ljudi je u inostranstvu pa cena moze da bude takva.