Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Jake cene usluga su naterale ljude da kupe sebi masine,sa tim je i povecana konkurencija pa je normalno da su i cene razne,mislim da je ok sto vi tvrdite svoje cene i da rabate masine sve razumem,ali dali ste se vi zapitali kako je onom koji nema uslove za kupovinu masine, dali je njemu puno da izdvoji 60€ po lancu to se niste zapitali.
Na ovu cenu zita i ostalih kultura rashod dodatni jos 50€i60€????
Ja sam jedan neistomisljenik nemoj te mi zameriti razumem ja vas a dali vi razumete one koji nemaju masinu.

Jake cene usluga su naterale ljude da kupe sebi masine,sa tim je i povecana konkurencija pa je normalno da su i cene razne,mislim da je ok sto vi tvrdite svoje cene i da rabate masine sve razumem,ali dali ste se vi zapitali kako je onom koji nema uslove za kupovinu masine, dali je njemu puno da izdvoji 60€ po lancu to se niste zapitali.
Na ovu cenu zita i ostalih kultura rashod dodatni jos 50€i60€????
Ja sam jedan neistomisljenik nemoj te mi zameriti razumem ja vas a dali vi razumete one koji nemaju masinu.
Racunica je prosta treba pola dana raditi samo da otplatis napunjeni rezervoar.A gde je odrzavanje masine sto vi koji trenutno nemate tu masinu nerazumete.Kod nas poljoprivrednici od 20-30 jutara nemaju racuna da kupuju sebi kombajn.Prosle godine sam trebao da kosim jednu vecu tablu suncokreta kukuruznim adapterom novoj musteriji jer nece da se bakce sa visokim stapovima i lepo me covek pita posto ja kazem 5000 od lanca on ode kod svog starog kombajnera i kombajner da ga neizgubi pokosi suncokret zitnom varijantom i istanjira mu stapove za 5000 dinara od lanca.Sad se ja pitam dal on ima racuna da kupuje sebi kombajn?

Racunica je prosta treba pola dana raditi samo da otplatis napunjeni rezervoar.A gde je odrzavanje masine sto vi koji trenutno nemate tu masinu nerazumete.Kod nas poljoprivrednici od 20-30 jutara nemaju racuna da kupuju sebi kombajn.Prosle godine sam trebao da kosim jednu vecu tablu suncokreta kukuruznim adapterom novoj musteriji jer nece da se bakce sa visokim stapovima i lepo me covek pita posto ja kazem 5000 od lanca on ode kod svog starog kombajnera i kombajner da ga neizgubi pokosi suncokret zitnom varijantom i istanjira mu stapove za 5000 dinara od lanca.Sad se ja pitam dal on ima racuna da kupuje sebi kombajn?[/QUOTE

Ma nekazem da nisi upravu,samo sam reagovao zato sto se stalno spominje kako su male usluge ja znam da sve kosta,onda ko moze da pliva neka pliva ko ne nemora netreba kukati.
Vama je malo nama koji nemamo je puno to je normalno.

Ne mogu da ne napisem koju rec . Vecina je u pravu sa svoga ugla gledano ajde da se malo fokusira prica na manja gazdinstva od po 10 do 30 jutara . Prica ne isplati se je izgovor i nagovaranje . Ima i par stvari koje nisu samo pare npr radis kad oces a ne kada moras ne dolaze neki jebivetri koje gledaju sa visine na tebe i zbrzaju posao skidajuci samo klasove zezaju kada se dotera spediter jer je naspram kombajna kao kurija cigara pa ne mogu potrefiti u njega . Ukratko sve je to jedno pozoriste koje mi se bas i ne gleda svaki put kada kosim a da dodam tesko je naci pravog coveka za posao koji ceni tudju muku . Gde se sve moze zbrzati sam tek video kada sam krenuo da teram kombajn . I da se vratim na te " male " kombajn se kvari dok radi jel pokosis svoje kada i kako hoces i parkiras na suvo sledece godine menjas ulje i podmazes i gas ... tako

Ja reko da je vecina u pravu iz svog ugla nego onda nemoj pricati da je skupo , ako si zadovoljan poslom a kako vidim jesi, jer time musterija ne ceni muku majstora .

Ma problem je u tome sto su nekad imali u selu par kombajna,sad je taj broj uvecan stim i cena usluge sa konkurencijom smanjena.
Tako da se kombajneri dogovore u startu za jednu cenu svi da naplacuju cim okrenu ledja svako uzima koliko mu treba samo da uzme vise posla.
Tako da smo mi razmazeni i nismo krivi sto nam je puno da platimo 50do60€ uslugu kad ima jeftinije.
Ali je ova tema stvarno diskutabilna jedan odgovor povlaci drugi i.t.d

Najbitnije je imati svoje musterije svake godine i nema brige... Ti ljudi i nepitaju za cenu...

Samo ćeš se pitati ti kad neće imati od čega da plate

A bilo je toga... Posle potrosim jos 20e za gorivo koje potrosim kolima kad idem po pare... Idem 10 puta i sve me nesto lazu i odlazu...

Sad sam zafrko te... Nema nista lepse kad zavrsis njivu a covek ti da pare pre polaska sa njive!!!!!!!!! Svaka cast tim ljudima danas mi covek dao 500e na ruke!!!!!!!!

A neplatise sam zafrko... Imam jos jednog neplatisu (nesto je platio) duguje mi jos 150e ali sad ce da bude ujam!!!!!! Vrsim mu 4h=400e+150e (koje duguje) = jedna prikolica Psenice... :osmeh:

Bude od uslužnog prevoza za gorivo i za traktoristu i kaputt
'90ih godina sam bio u prevozu,imao sam za 3prevezena jutra jutro vršidbe,bio sam sretan ko malo majmunče :osmeh:

Jebi ga Mindjusar sto nisi ranije napravio sina pa bi za par godina imao traktoristu koji se udara nogom u **greška od srece kad mu das crvenu za pivo na kraju dana. :osmeh:

Nazad
Vrh