Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

E, vidis Ćiro, taj što si mu vršio 8 ha na 100e je zato i kupio kombajn, a da si mu lepo radio na 80e, ne bi kupio kombajn. I sada bi ti i dalje vršio njemu, i plus će da ti uzme neku musteriju. I ti sada malo razmisli....

PA i treba da kupi ako hoce da radi... A ja da mu vrsim dzabe nepada mi napamet samo da bi nesto radio... Sad u sezoni necu vise da se zafrkavam vrsicu samo prijateljima i ko plati odmah pare na sunce... Ima jos koji nisu platili!!!!! A ja treba da im vrsim po 70e jos... Kod mene u selu 30 kombajna ali dosta krseva... Recimo ima skoro 10 ZMaja 780 koji jednom rade dve sezone odmaraju...

nisu još platili...tako je i kod mene
bolje da se zove tema kako naplatiti usluge
da imam manje svoga za vršaj prodao bi kombajn

Vala bas!!!! Nemozes im izvuci pare ni za boziju!!!! Odem 20 puta kod nekog oni beze od mene i kriju se!!!! Moj prijatelj vrsio jednom i sad ga sretnem i pitam ga kad si kupio plug??? On mi kaze taj plug (IMT 756.30) sam uzeo za dug jos iz zetve.. :haha: Ovih dana cu morati i ja da krenem u akciju pa mozde se ponovim.. :haha:

Zato cu ja od sledece sezone pozvati njih 2-3 sto rade usluzno krunjenje kukuruza. Ko mi obezbedi najnizu cenu radice. Placam na ovratinama. To mi nikad nije bilo jasno. Meni i nekom ko SIGURNO nece skoro platiti rade za iste novce.

Ma nemoze se to znati jbg sigurno nece platiti ,da zna bilo ko nebi mu sigurno radio .nego se sigurno ljudi pouzdaju jbg na rec i ajde dace covek a ono ljudi ima svakakvih koji nemaju obraza i u stanju su da se prave ludi .

Ima racuna raditi usluge i na ove cene (krunjenje 50e/kj). Da imam vise zemlje kupio bih svoj kombajn i radio samo sebi. Opet iz razloga da radim kad ja hocu a ne kad ima slobodan termin kombajner.

Zato cu ja od sledece sezone pozvati njih 2-3 sto rade usluzno krunjenje kukuruza. Ko mi obezbedi najnizu cenu radice. Placam na ovratinama. To mi nikad nije bilo jasno. Meni i nekom ko SIGURNO nece skoro platiti rade za iste novce.

To ti je mac sa dve ostrice. Znam ko je tako spustao cenu u dogovoru pa onda lepo raspusti korpu do kraja, otvori sita do kraja i riktaj koliko god brzo moze a ti ako ne vidis on i prosuo i umrljao usev i sta ces onda?

Ja kad sam uzeo kombajn ove godine a i jedini sam na mom terenu pored onih koji dolaze sa drugih opstina sam lijepo razglasio da ako ce da im se vrse psenica da pare cekaju u njivi ili nema posla, a ako bi bilo onih koji bi da me prevare pa da ja pokosim a oni meni da ocekam pare i za takve sam kazao psenica je u bunkeru na mom kombajnu pa ti vidi ili pare ili nema psenice(obzirom da su male parcele gotovo uvijek urod stane u bunker), ali kod mene su cijen sparam ovih vasih duple,. 150€ po hektaru,a i berba kukuruza u klipu isto tako 150€ po ha.,

Meni je kukuruz vrsen vec dve godine za 4800 din/Kj sa prevozom,placali smo cim nam silos uplati na racun,prosle je to bilo za dva dana,ove za desetak.

Zanima me da li poljoprivredno gazdinstvo može da pruža usluge nekoj firmi i kako se vrši plaćanje u tom slučaju.

dal je moguc ortakluk u srbiji
uzicko malo selo, jedva ima zivih, moj prvi komsija, izuzetno posten i dobar, ima relativno dosta mehanizacije za taj kraj. izmedju ostalog ima i malu kosacicu imt 407 a ja imam hektar livade na kojoj ima svasta. godinama smo davali komsijama da koriste i normalno medje i na ponekim mestima trnje se sve vise i vise sirilo, svako je gledao da se sto manje muci pod izgovorom da kosac cuva svoju kosu, iovako se livada ne isplati itd... tako je bilo do ove godine kad mi se ukazalo da to malo iskrcim i doteram u red kolko tolko. sad mi predstoji da ja uzmem kosu u ruke i jednom godisnje ili dvaput pokosim ko domacin od medje do medje i usput nepreskacem trnje. posto nezivim na selu cilj mi je da dedovinu odrzavam bar urednu mislim da su to moji zasluzili. konacno piatnje, da je ne bi kupovao kosacicu za dva kosenja godisnje hektar livade mislim da je bilje da ponudim komsiji da mi rentira kosacicu za ta dva kosenja godisnje i to na duze staze. dal je to moguce i kolko da mu ponudim a da i on i ja budemo zadovoljni sa cenom. normalno troskove nekih popravki bih ja snozio za vreme kosenja i ja bih kosio i sipao gorivo, njegova samo kosacica.
unapred hvala i dal je to uopste moguce

Iskustvo vecine nas kaze da se pozajmljena masina pokvari bas u tvojim rukama,bar je tako kod mene.Popricaj sa komsijom u vezi kosnje i ako komsija radi sa tom kosacicom,plati mu koliko trazi za te dve kosnje godisnje i miran si.

Nazad
Vrh