Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

U potpunosti se slazem sa kolegom @Spajki ja sam pozajmio jednu od kosacica komsiji prvi put da je dajem nekom da je koristi i gle cuda polomi neke drzace, ok on je sve to kupio i namestio vratio mi je ispravnu "ALI" 5 6 godina konstantno kosenje sa njom i ni jedan kvar!!! Tako da ti predlazem da ne dodjes u neprijatnu situaciju bolje plati nekome nije to ko zna koja para, par hiljada dinara i da ti odradi to!

Iskustvo vecine nas kaze da se pozajmljena masina pokvari bas u tvojim rukama,bar je tako kod mene.Popricaj sa komsijom u vezi kosnje i ako komsija radi sa tom kosacicom,plati mu koliko trazi za te dve kosnje godisnje i miran si.
ako tako uradim onda me crv jede jer ako kupim sad polovnu za pet godina cu je bez problema otplatiti sa sadasnjom cenom kosenja i polovnih imt 506
a najgore za dva dana godisnje kupujem masinu a jos gore udljavjam se od komsije, stvarno mislite da mini zadruge izmecu komsija ne mogu da funkcionisu da i on i ja imamo koristi

znam da nije neka para ali ja to nemislim kositi godinu dve vec duze onda kad pogledam za pet godina cu otplatiti polovnu kosu da kupim sto verujem da je naj prostije, al gde je tu onda ekonomija, nema je ni za mene ni za njega kad se masine ne koriste pupunom parom
kod nas vlada izgleda ono pravilo slozna braca naprave jednu kucu a neslozna dve

sve to jeste lepo,i da se pozajmljuje jer retko ko ima svu mehanizaciju (u mom kraju) i kad pitas da pozajmis a on ti kaze ne treba nista da platis samo vrati onakvu kakva je bila npr kosacicu...e onda tera maler,bar mene.....tako da nisam za to,a i znate kako se kaze ortacka kobila najcesce zavrsava za plotom........

I ja uglavnom tako obracunavam usluge, utrosen materijal (gorivo, kanap za baliranje i sve sto moze da vam padne na pamet) pa puta 3 i to je to u proseku. Uglavnom malo vise od 1/3 ostane cisto cisto.

Moj prijatelj iz sela ne voli kad pisem u ovoj temi:osmeh: Teskaske usluge su ok ako se rade i sa 2-2.5 koeficijentom. Dok precizne paranje, prskanje, bacanje vestaka itd su opravdano skuplje.

Apsolutno da se takva matematika nemože koristiti za takve operacije poput prskanja,rasipanja đubriva,setve,... tu metodu koristim isključivo za podrivanje

Cene usluzne obrade zemlje kod mene :
Vrsidba 6500
Oranje 25-30cm 6000
Tanjiranje 2500
Spremanje 2000
Setva useva na 70cm 2000
Prskanje 1500
Medjuredna kultivacija 2000
Berba kukuruza beracem 8000 sa prevozom
sve to po jutru

- - - - - - - - - -

I evo jos da dodam nesto sto sam se setio, ovo su cene usluga u B.Petrovcu i Kisacu pa uporedite cene
b6eonr.jpg

315lqoi.jpg

2zzhheg.jpg

Poslednja izmena:
Cene ovog proleca....Setva 2000, spremanje 2000, prskanje 1500. Priblizava se i baliranje deteline,a cena????

Nazad
Vrh