Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Manjevic Druže, cene se formiraju u odnosu na okruženje ! Ako hoćeš da radiš više nego drugi iz tvog mesta spustiš cenu 10-15 evrića pa da te Bog vidi. ALI nekad nije dovoljno spustiti cenu da bi radio, u nekim slučajevima moraš imati oruđe renomiranog proizvođača da bi uopšte i vršio usluge. (setva, žetva...)

P.S. Baš pratim teme kombajni, ali još nisam video da si pazario neki:sta::ppozdrav:
Ja vec imam kombajn, nisi dobro pratio temu. Ali planiram da kupim veci i sa kukuruznim adapterom, ali se ne zurim, zato sto kombajn za zito i suncokret imam, ali mi treba sa kukuruznim. Inace imam Zmaj 132.

- - - - - - - - - -

Ljudi sve je meni jasno, ali sta da radim kada kod mene u selu covek spusta na 80e jedan ha, a u susednom selu jedan radi za 80e sa seckom, drugi za 70e bez secke, samo da bi imali posla. Ja hocu da kupim veci i bolji kombajn, a moracu nekako da ga isplatim....
Od 70e, neka ode 20e na gorivo, 10e na amortizaciju i 40 mi ostane, a kukuruz cu da mu radim na 90e, gorivo, 20e, amortizacija 10e, ostane 60e.
17 ha zita po 40e dodje 680e
20 ha kukuruza po 60e dodje 1200e
Ukupno izadje 1880e (cisto odbio sam gorivo i amortizaciju) na 37 ha, to skinem za 5 dana, a moze i manje.
I sta treba da radim? Da ostavim da dodje drugi iz susednog sela i da mi uzme musterije ispred nosa, a ja da odem na plazu i da pijem limunadu?

Pa poneked netreba samo raditi pa makar i na svoju stetu.. Ja tima musterijama kazem ako si nasao za 70e vrsi slobodno.. Pose zetve kad pocnu kise onda vise netreba da seju pa sledece godine sami dolaze... Imao sam takvih prilika a imam ponovo i ove godine... Napustila me jedna musterije jer naso nekog za 80e pa sad kad pogleda strnjiste ono se komplet zeleni i doso kod mene i kaze na leto ponovo sa tobom vrsim... :haha:

Video bi ti kada bi imao u oklini nekoliko kombajnera koji vrse na 80e, npr njih 5. Da li bi ostavio kombajn u garazi da stoji ili da uradi 20-30ha. Ne kazem ja da je dobro da se radi na 70-80e po ha. Ali sta cu, takva je situacija kod nas, i jos jedna stvar covek ima 37ha ukupno da mu se zanje, pa kada bih mu uzeo 100e ha, on bi sam kupio kombajn za 2 sezone....
Jos jedna stvar, ima delova u vojvdodini gde ljudi rade 5000 dinara jutro, a to dodje 75-80e jedan ha. A isti ti ljudi kupuju kombajne, od 20 000 e, pa ti onda ajde kazi da se ne isplati....

• Like
Reagovanja: PKB
NEznam dragane stvarno... Po meni je 80e tu i tamo prihvatljuvo ako vocek ima mnogo kao sto kaze MAnjevic... Ali neke sitne parcele sa tom cenom ne isplati se otici do njih samo za te pare....

Pa 300h to mu se verovatno isplatilo... A da te neko pozove da predjes 7-8km (u jednom pravcu) i da mu ovrsis 0.5h jel bi ti se isplatilo za 2500din??? :sta:

Ma razumem te ja potpuno sta kazes,ja bas iz tih razloga skoro i ne radim usluge.Uradim nesto ako mi je usput i kod par musterija kojima stalno vrsem.

To najvise ubije!!! Njive su im razbacane pa vise goriva potrosim u vozikanju!!! Nikad nisam vrsio tako nekom domacinu koji ima preko 30h ti uglavnom imaju kombajne.. Najvise sto sam vrsio jednom je imao 7-8h a nema kombajn (sad i on kupio)...

Kakve to ima veze da li je 3 ili 6m kosa,ili adaprer 4 ili 6 redova kukuruza.Troskovi su relativno isti.

E, vidis Ćiro, taj što si mu vršio 8 ha na 100e je zato i kupio kombajn, a da si mu lepo radio na 80e, ne bi kupio kombajn. I sada bi ti i dalje vršio njemu, i plus će da ti uzme neku musteriju. I ti sada malo razmisli....

Nekad u nekim proslim vremenima kad nije bilo toliko kombajna otplacivao se i nov zmaj i kuca zidala za sezonu u mom kraju ali to je proslost kako dolazi sve vise krseva iz zapadne evrope za nekih 10-ak godina svako ko se bavi iole ozbiljnijom proizvodnjom imace nekog krsa sa kojim ce zavrsavati sebi .Inace ja sam 2013 sezonu radio po 100 evra vrovatno cu i dolazecu 2014 i ne nameravam da dizem cenu kad vidim kod nekog da je muka i lose rodilo naplatim samo gorivo ,pare dodju i odu ,a ljudi ostaju.

ljudi usluge su proslost mlatenje prazne slame izgubis zdravlje od prasine i nerviranja i da se ja utrkivam oko cene stalno sa nekim uradim svoje i supa i miran sam(manje popravljam kombajn zdraviji ja ),a ko misli da ce da zaradi samo neka radi .

E tako je,ove godine sam uradio uslužno žita samo kumu 8 jutara,a kuruza 7 i pod šupu.Kod nas malo selo a ima čini mi se 14-15 kombajna.

Kod nas su cijene oko 100e/ha , a ko ima više radi mu se od 85 do 90e . Inače u selu bilo do ove godine desetak a od ove 20-25 kombajna.
U Americi ima dosta firmi koje rade uslužno , idu sa konvojima labudice , traktori i pretovarne prikolice, radionice ,kuhinje . Rade za oko 45-50e/ha sa prevozom do asfalta.

Nazad
Vrh