Ja vec imam kombajn, nisi dobro pratio temu. Ali planiram da kupim veci i sa kukuruznim adapterom, ali se ne zurim, zato sto kombajn za zito i suncokret imam, ali mi treba sa kukuruznim. Inace imam Zmaj 132.Manjevic Druže, cene se formiraju u odnosu na okruženje ! Ako hoćeš da radiš više nego drugi iz tvog mesta spustiš cenu 10-15 evrića pa da te Bog vidi. ALI nekad nije dovoljno spustiti cenu da bi radio, u nekim slučajevima moraš imati oruđe renomiranog proizvođača da bi uopšte i vršio usluge. (setva, žetva...)
P.S. Baš pratim teme kombajni, ali još nisam video da si pazario neki
- - - - - - - - - -
Ljudi sve je meni jasno, ali sta da radim kada kod mene u selu covek spusta na 80e jedan ha, a u susednom selu jedan radi za 80e sa seckom, drugi za 70e bez secke, samo da bi imali posla. Ja hocu da kupim veci i bolji kombajn, a moracu nekako da ga isplatim....
Od 70e, neka ode 20e na gorivo, 10e na amortizaciju i 40 mi ostane, a kukuruz cu da mu radim na 90e, gorivo, 20e, amortizacija 10e, ostane 60e.
17 ha zita po 40e dodje 680e
20 ha kukuruza po 60e dodje 1200e
Ukupno izadje 1880e (cisto odbio sam gorivo i amortizaciju) na 37 ha, to skinem za 5 dana, a moze i manje.
I sta treba da radim? Da ostavim da dodje drugi iz susednog sela i da mi uzme musterije ispred nosa, a ja da odem na plazu i da pijem limunadu?