Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Vrsidba kukuruza - 13.000 din za hektar. Uz to kombajner daje pužni transporter od 8 metara za istovar zrna. Ima dobre gume i kači se na kuku od auta.

Ima li neko ko radi usluznu obradu u Ripnju, opstina Vozdovac, ili okolini? I koliko kosta? Ponuda sa troskovima transporta takodje dolazi u obzir.

A ja rekao jednom coveku da cu mu raditi ha zita za 70-75e i sada razmisljam da li se isplati. Izgleda da se ispak ispati da se radi na 70 ha. Covek ima 17 ha zita....

Pa koliko bi mu vi naplatili? Bas me zanima. I ja bih voleo da mogu da radim za vise.... I imajte na umu da on nece da ima vise od 4500 kg po hektaru, posto se kod nas prinos od 5000 kg, smatra kao odlican. I kod mene je ravnice. Vi mi sada kazite za koliko bi vi to odradili? Ja bas i nemam nekog iskustva u uslugama. Tek sam jednu godinu radio....

Manjevic Druže, cene se formiraju u odnosu na okruženje ! Ako hoćeš da radiš više nego drugi iz tvog mesta spustiš cenu 10-15 evrića pa da te Bog vidi. ALI nekad nije dovoljno spustiti cenu da bi radio, u nekim slučajevima moraš imati oruđe renomiranog proizvođača da bi uopšte i vršio usluge. (setva, žetva...)

P.S. Baš pratim teme kombajni, ali još nisam video da si pazario neki:sta::ppozdrav:

Kod mene u selu zetva ide 100e bez secke a 110-120e traze ovi sa seckom... Ja nemam secku tako da sam vrsio po 100e a sledece godine mozda cena jos skoci mozda ce biti 110 bez secke videcemo...

Manjevic- Ja za tih 70e ne palim kombajn uopste... Nek ga sam ovrsi... :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

ovde se ore od 3 do 4e po aru!! :haha:

KOd mene nema da se ore usluzno (jako malo mozda),steta moglo bi lepo da se zaradi.. :osmeh:

Kod nas je ravnica i kombaja koliko hoćeš pa opet niko ne radi vršidbu ispod 9000 dinara za hektar...

Kod nas nikad vise kombajna a malo secki i svi rade po 6000 kj jedva neko nesto malo jeftinije ,ali kombajn bez secke vise u moju njivu nece uci ako hoce da zaradjuju neka kupe secke i neka malo opterete te masine a ne podignu do kolena i samo po gasu i daj 6000 .

- - - - - - - - - -

Tanjiranje sa velikim tanjiracama ide 4000 dva prohoda ...

na malim parcela orahje naplacam po 120e.hektar zetva placam po 100e.hektar
Primetio sam da zetva od uvjek se kretala otprilike koliko sto kosta 100Lnafte

Brojimo djavola!!!! Od nekih jos nisam izbrojao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :udri: Do godine ence ti videti moj kombajn!!! Vrsim im za 100e posle potrosim 60e kolima gorivo idem 100 puta po pare!!!! :sjasi: Do godine nema vise toga!!! Ovi su bili nove musterije a ujednom i stare sad!!!

Nazad
Vrh