Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Mašala,mene održavanje ISPRAVNOG kombajna košta svake godine između 4000-6000eura,bilo je i kod mene koji su radili soju za 3500 po kj,ja sam radio za 6000,svako svoj rad ceni koliko misli da vredi,pa ko šta više voli,i žene neke vole deblje a kraće,neke duže a tanje...krastavce da kisele :ppozdrav:

brate al ga pretera za cenu odrzavanja kombaja,pa ti svake godine bacis po jednog dobrog zmaja 142,smanji ribu jer i mi ostali odrzavamo ispravne kombaje.....

Moze li savet?!Treba da izvadim 40ak stabala sljive stare 40ak godina.Pola ih se posausilo.Koja je to realna cena po stablu za cupanje traktorom posto nemam iskustvo a treba da dogovaram sa komsijom koji ima traktor.Hvala

Al dosad je bilo pretprošle prednja desna guma,prošle prednja leva,ove dve zadnje,što je od neplaniranih izdataka,pa klima skoro svake godine stoju,ove 400ojra,i tako,ove godine kompletirao brojač hektara i senzore za rasip,samo to preko 1000,ako baš želiš mogu unazad 5god,pa sve po specifikacijama sa cenama,čisto da vidiš da sam u pravu

Kod nas setva 15e + kembridz valjak 12e od jutra.
Isti covek radi dosta zemlje ima ozbiljan traktor i novu sejacicu amazone od 4m,hevu 6m kembridze,nema kombajn vec 2 sezone nego radi i za protu uslugu 3 jutra setve jutro kombajniranja i 3.5-4 jutra valjanja za jutro zetve,pa kom je kako draze,naravno za psenicu kombajn mora imati secku kao i za kukuruz dobar tarup.
Interesuje me kolko je neka realna cena prevoza 25-30km u jednom smeru? znaci oko 50-60km ukupno.I spram ovim parametara setva/zetva koja je realna kombinacija za kompenzaciju ako je iko ista slicno radio?

Ko nas auto prevoznici uzimaju evro po kilometru ,mislim da je to realna cena.Na duze ture cak spustaju do pola evra po kilometru sve zavisi od tereta.

steva44
Ja sam mislio na prevoz traktorom i prikolicama od 10-20t,tipa po jutru,bar kod nas je nekad bilo npr. 40e zetva +10e prevoz ili tipa 10% zetva 3%prevoz ako je silos blizo i slicno.Kolko u nekim drugim da se tako izrazim vasim krajevima se krece takva vrste usluge,i oni koji se bave tim stvarima kolko je naplacuju?

Nazad
Vrh