Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Po meni ove cene kod nas su jake a i vidi se jer ljudi seju rasipačima a pripremu za setvu vrše sa setvospremačima direktno u kukuruzoviništa,stnjišta,bostaništa i ostalo.Snalazi se ko kako ume.
DDragan cene su po k.j.

Moj brat radi u nase selo po 60e/ha prvi prohod i 50e drugi prohod , a u sva ostala sela 70e+50e. Jedini je u kraju koji ima veliku tanjiracu. A drugu sto imamo nosenu nju izdaje 20e/ha. RD 30e/ha

Po meni ove cene kod nas su jake a i vidi se jer ljudi seju rasipačima a pripremu za setvu vrše sa setvospremačima direktno u kukuruzoviništa,stnjišta,bostaništa i ostalo.Snalazi se ko kako ume.
DDragan cene su po k.j.
Zato sam te i pitao jer su lepe cene.
Kod nas 3500-4000din 2 prohoda tanjiracom po kj.Setva oko 1500.Za setvospremac nema potrebe jer posle 2 prohoda tanjiracom bude extra sitno.

Ja sam pretprošle jeseni tanjirao jedan prohod za 3500 a dva za 6000,sad je setva 5000 po kj bez pripreme no-till sa valjanjem kembridž valjkom

Nije to deranje,teško biti jeftin sa gorivom od 160din/l i sa ostalim cenama,ja sam na tanjirači za 9godina kod mene sa fi 56 potrošio tanjire na fi 48,pa i to neko treba da plati,mašina se amortizuje,ko to nezna,skupo će platiti školu,i usluge ispod cene

I kod mene su cene odprilike kao i što je Matić napisao... A kome je skupo, pa nek kupi lepo sebi mašinu pa će tek da vidi onda kako je...

Tačno tako.Takvih je uvek bilo i biće a što je najsmešnije u celoj toj priči prvi su kod čvrstog stava da neće ići ni dinara jeftinije.Sami sebe lažu.

Mašala,mene održavanje ISPRAVNOG kombajna košta svake godine između 4000-6000eura,bilo je i kod mene koji su radili soju za 3500 po kj,ja sam radio za 6000,svako svoj rad ceni koliko misli da vredi,pa ko šta više voli,i žene neke vole deblje a kraće,neke duže a tanje...krastavce da kisele :ppozdrav:

Kod nas je vrsaj kukuruza bio 4000 i 5000 din,ja sam po 5000 pa ko hoce hoce ,a sto se tice tanjiranja ja sam jedini prosle godine tanjirao po 4000 duplo ,nisam znao koliko treba ,a i kad sam pitao tako su mi rekli,kad ono posle neki su za 3000 i tanjirali i sejali.Ove godine sam i ja spustio na 3000 tanjiranje mada je trebalo da bude skuplje ali nema veze....

Kod nas u Staparu je katastrofa,mnogo je onih koji rade samo da drugi ne rade,sve usluge su ispod cene

Nazad
Vrh