Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Kod nas se uvek kretala cena kosidbe oko 230 kg/kj. kad nije mogla da se kupi nafta na pumpi davalo se i 10l goriva.

To je ranije islo 250-300 kg zita ali onda je i cena bila ok neznam dali bi radili da je zito 8-9 dinara

Ovde je uvek bilo ~ 260 kg, ali uvek je bilo nelojalne konkurencije koja namerno kosi za manje samo da zamuti vodu i posvadja ljude. A i onako ima toliko posejano da ce zetva da traje 2 dana

Ako je pozitivna nula može se reći da je u redu ali ako je negativna nula onda ne valja nikako.Ljudi košenje lucerke je 2.000 dinara po k.j,pokosi se za 15-20 minuta sa potrošnjom od svega par litara nafte a da kombajniranje bude toliko više se isplati zapaliti kombajn.

Vidim da su razliciti sistemi naplacivanja usluga.
Sto se tice zetve kod mene je cena 100€/h, a psenicu ti nece niko uzme. Ako imas para i placas odma, ulazi u njivu, ako kazes u pola zetve dal bi moglo malo da se saceka, dize keder i ode!
Oni koji nemaju da plate odmah , zanju uvek zadnji.
Kod mene u familiji ih ima 5 kombajna, i vec sad pitaju ocemo li , znaju de ce uzmu pare :osmeh:

kod mene u selu ima bar 40 kombajna a žita malo pa sad ti vidi koja če cena da bude u tolikoj konkurenciji konkurencija je super stvar :haha:

Ma kupiću ja kombajn ali tek na proleće.Ove godine još plaćam i mislim da je to zadnji put.Isplatiću ga samo na svojoj zemlji za dve godine ,a kamoli da se pokosi još koji hektar po selu. Verujte da za dobar kombajn i smirenog vozača uvek ima posla.

Nazad
Vrh